Po prostu pycha

  • Makowiec japoński to wyborny, wilgotny placek wypełniony dużą ilością maku, jabłek oraz bakalii. Świetnie się kroi i naprawdę ciekawie prezentuje na paterze. To jedno z lepszych ciast z makiem jakie tylko mogą być!

  • Sernik Biscoff Lotus przepis krok po kroku:

    Krok 1

    Sernik Biscoff Lotus zaczynamy od przygotowania ciasteczkowego spodu. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
    Do przygotowania tego se[…]

  • Paluchy pizzowe przepis krok po kroku:

    Krok 1

    Paluchy pizzowe można przygotować na bazie świeżych lub suszonych drożdży. Wychodzą niezwykle smaczne na bazie mąki pszennej typ 00 jak również zwykłej ps[…]

  • Wiśniowa góra lodowa to warstwowe ciasto na kakaowym biszkopcie. Przełożone domowym kremem budyniowym oraz warstwą galaretki z wiśniami smakuje naprawdę wybornie. Jest pracochłonne, tak jak każde inne wielowar[…]

  • Sałatka z paluszkami krabowymi jest niezwykle smaczna. Prosta, a zarazem szybka do przygotowania. Idealna na domówki, imieniny czy Sylwestra.

  • Makowiec zawijany to wyborny wypiek drożdżowy. Smakuje wyśmienicie zarówno w dzień pieczenia, jak i w kolejnych dniach. Ten zawijaniec makowy będzie się świetnie prezentować na Twoim świątecznym stole (choć równ[…]

  • Rolada szpinakowa to świetnie wyglądająca na stole przystawka na zimno. Moim zdaniem jest niezwykle smaczna i zawsze znika z talerza w szybkim tempie.

  • Roladki z szynki wypełnione twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna przekąska imprezowa. W połączeniu z domowym pieczywem, grzankami czy odrywanym chlebkiem czosnkowym smakuje genialnie.

  • Szukasz mięciutkich i aromatycznych pierniczków? Proszę bardzo! Z tego przepisu wychodzą świetne pierniczki, które można jeść od razu po ich upieczeniu.

  • Jak zrobić gulasz wołowy?

    Krok 11

    Gulasz z wołowiny jest bardzo prosty do przygotowania, lecz wymaga duszenia na małym ogniu, aby mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach.
    Zaczynamy od pokrojeni[…]

  • Domowy gulasz z wołowiny to smaczne, bardzo sycące danie. Niezwykle proste do przygotowania, ale wymaga duszenia na małym ogniu przez dłuższy czas, aby mięso było naprawdę mięciutkie, a wręcz rozpływało się w ustac[…]

  • Domowe ciasto snickers to połączenie smacznej domowej masy budyniowej, masy kajmakowej na kruchych miodowych blatach. Orzechy na wierzchu nadają pysznej chrupkości i dopełniają smak ciasta.

  • Herbata zimowa przepis krok po kroku:

    Krok 1

    Herbata zimowa to coś naprawdę fantastycznego w takie zimne jesienne czy zimowe dni. To fajna alternatywa dla tradycyjnego grzańca – jeśli jesteś osobą niepiją[…]

  • Czuję, że to ciasto biały Michałek bardzo przypadnie Wam do gustu! Według mnie to jedno z lepszych ciast bez pieczenia jakie ostatnio zrobiłam. Jeśli jesteś fanem białych Michałków oraz białej czekolady to bardzo p[…]

  • Metrowiec to pyszny wypiek składający się z jasnego oraz kakaowego ciasta ucieranego. Pomiędzy nimi znajduje się domowy krem budyniowy o smaku waniliowym, a na wierzchu warstwa polewy czekoladowej. Jest napr[…]

  • Sos grzybowy jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Niezwykle prosty do przygotowania, a smakuje rewelacyjnie! Można go wykonać ze świeżych czy mrożonych grzybów – w zależności jakie kupicie (lub macie pozbierane[…]

  • Domowe, pieczone gołąbki z ryżem oraz mięsem to pomysł na przepyszny obiad dla całej rodziny. Są sycące i pełne smaku. Najbardziej smakują mi w połączeniu z sosem pieczarkowym. Rewelacja!

  • Żurek to tradycyjna Wielkanocna potrawa, bez której nie wyobrażam sobie świątecznego obiadu. Zawsze przygotowywała go moja mama lub babcia, lecz w tym roku nareszcie nadszedł czas na mój debiut. Nie wiem dlaczeg[…]

  • Łazanki to pyszna, prosta do przygotowania potrawa. Idealna zarówno na obiad jak i święta. Domowe łazanki z kapustą i pieczarkami są bardzo sycące i ciężko odmówić dokładce.

    W okresie świątecznym pomijam dodate[…]

  • Prosta, szybka do przygotowania i nieco odmienna w smaku niż inne szarlotki. Warto spróbować czegoś nowego!

  • Załaduj więcej