TasteBook
-
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Świeżo wyciskany sok z pomarańczy – naturalny zastrzyk witaminy C! 8 miesięcy temu
Świeżo wyciskany sok z pomarańczy
Sok pomarańczowy to napój, który nie tylko cieszy podniebienie swoim orzeźwiającym smakiem, ale także dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Jest to popularny wy[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, No1. Spaghetti aglio olio e peperoncino 1 rok, 5 miesięcy temu
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio, olio e peperoncino to klasyczne włoskie danie, które jest proste w przygotowaniu, ale niezwykle aromatyczne i smakowite. Ten przepis na włoskie spaghetti jest id[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Falafel (przepis oryginalny) 2 lata, 4 miesiące temu
Falafel (przepis jest na około 60 kulek)
jest to placek z ciecierzycy znany na całym świecie, pochodzi on z krajów arabskich, najbardziej znane z starożytnego Izraela. Chrupiące placki pełne smaku najczęś[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Sos tahini 2 lata, 4 miesiące temu
Czytaj dalej
-
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Grzanki ziołowo-czosnkowe 2 lata, 5 miesięcy temu
Grzanki ziołowo-czosnkowe
Grzanki najczęściej wykorzystuje się do sałatek oraz zup kremów. Idealnie do ich zrobienia nadaje się praktycznie każde pieczywo nawet czerstwe, jednak do uzyskania największej chrupkoś[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Mizeria 2 lata, 5 miesięcy temu
Mizeria
Nasza polska sałatka z zielonych ogórków ze śmietaną i koperkiem, idealny dodatek do dań obiadowych z mięsem. Idealna na lato z uwagi na niesamowite orzeźwiający smak. Najczęściej mizerie podaje się z kotl[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Wściekły pies (Mad Dog) 2 lata, 5 miesięcy temu
Wściekły pies
Na świecie znany jako Mad Dog, jak każdy shot jest do picia na jeden raz. Składnikami tego znanego na całym świecie shota jest wódka, dobrej jakości syrop malinowy oraz kilka kropel tabasco. Dzięki r[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Opolski pieszczoryjek 2 lata, 5 miesięcy temu
Opolski pieszczoryjek:
Nazwa oczywiście wskazuje miejsce powstania tego wyjątkowego shota – Stolicę Polskiej Piosenki. Ludzie docenili go za wyważony stosunek kwasowości limonki do słodkiego posmaku figowej wódki.[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Pierniczki świąteczne 2 lata, 11 miesięcy temu
PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE
Ciastka o których w grudniu sobie wszyscy masowo przypominamy, każdemu z nas kojarzą się z świętami i bardzo dobrze. Jest to najpopularniejsza słodkość świąteczna, wabi się nią nawet świętego[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Kotlet schabowy 3 lata, 10 miesięcy temu
KOTLET SCHABOWY
Jest to chyba najbardziej charakterystyczne danie z kuchni polskiej, trochę przypomina sznycla wiedeńskiego (którego oryginalnie robimy z cielęciny i podajemy cząstką cytryny i sałatką ziemnia[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Beza włoska 3 lata, 11 miesięcy temu
BEZA WŁOSKA
Beza włoska to jedna z odmian klasycznej bezy z białek i cukru. Różni się tym, że do ubite białka zaparzamy gorącym syropem cukrowym, dzięki czemu tworzy się niesamowicie pyszny krem, który ma wszechst[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Marchewkowe muffiny 3 lata, 11 miesięcy temu
MARCHEWKOWE MUFFINY
Jeszcze kilka lat temu myśląc o słodkich wypiekach z dodatkiem warzyw wielu z nas złapałoby się za głowę. Dzisiaj istnieje mnóstwo przepisów na bazie fasoli, dyni, szpinaku, buraków, czy właśni[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Pieczona perliczka 3 lata, 11 miesięcy temu
PIECZONA PERLICZKA
Sama perliczka pochodzi z Afryki, lecz jest hodowana na całym świecie ze względu na pyszne mięso i jaja. Dzisiaj dla Was przygotowaliśmy wersję klasyczną w tymianku i czosnku, podaną z pieczon[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna 3 lata, 11 miesięcy temu
PASTA JAJECZNA
Kanapki to najłatwiejszy i najszybszy sposób na śniadanie. Jakie dodatki? Zgodzicie się, że najczęściej kładziemy na nie kawałek wędliny i warzywo – kanapka z masłem, szynką i pomidorem to klasyk, kt[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Bułeczki pszenne 3 lata, 11 miesięcy temu
BUŁECZKI PSZENNE
Kto z nas nie lubi zapachu świeżego pieczywa? Nie bez powodu w supermarketach jest to jeden z najczęściej rozpylanych aromatów, aby zachęcić klientów do zakupów spożywczych. Wyobraźcie sobie teraz[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Ciasto na uszka / ciasto na pierogi 3 lata, 11 miesięcy temu
CIASTO NA USZKA, CIASTO NA PIEROGI
Uszka – to, jak sama nazwa wskazuje, pierogi w kształcie ucha, wypełnione po brzegi pysznym farszem, najczęściej jest to farsz grzybowy lub mięsny, ale tak naprawdę możemy[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Szakszuka 3 lata, 11 miesięcy temu
SZAKSZUKA (SHAKSHUKA)
Szakszuka to potrawa z Bliskiego Wschodu i Afryki, nie do końca wiadomo skąd pochodzi dokładnie, ale wiele wskazuje na Tunezję albo Jemen. Głównymi składnikami tego dania są pomidory, papryka[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Masa makowa 3 lata, 11 miesięcy temu
MASA MAKOWA
Dzisiejszy przepis na masę makową dedykujemy wszystkim tym, którzy mają trochę więcej czasu i motywacji, aby przygotować samodzielnie ten dodatek. Większość z nas korzysta z gotowej masy makowej z[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Tarta makowa 3 lata, 11 miesięcy temu
TARTA MAKOWA
Nie da się ukryć, że Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Może widok za oknem na to nie wskazuje, ale czas leci nieubłaganie. Dlatego też postanowiliśmy osłodzić sobie ten czas oczek[…] -
TasteBook dodał(a) nowy wpis, Zakwas na barszcz i kiszone buraki 3 lata, 11 miesięcy temu
ZAKWAS NA BARSZCZ I KISZONE BURAKI
Jak co roku, na Święta Bożego Narodzenia szykuję zakwas z buraków do wigilijnego barszczu, stało się to moją tradycją. O dziwo nasz zakwas jest robiony bez soli, ale i tak nada[…] - Załaduj więcej