Natalia Dolata
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Sałatka ze szparagami konserwowymi. Idealny przepis na imprezową sałatkę 🙂 2 lata, 11 miesięcy temu
Zimą nie ma co liczyć na świeże warzywa, więc trzeba ratować się np. konserwowymi. Dlatego dziś mam dla Was przepis oparty właśnie o nie. Sałatka ze szparagami konserwowymi, korniszonami, jajkiem i wędliną to[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i brokułem. Przepis na 1 porcję dania. 2 lata, 11 miesięcy temu
Czas na klasyczny obiad znany chyba każdemu. Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i brokułem, czyli połączenie idealne! Ta propozycja dostarcza nam wszystkiego, co najlepsze, czyli węglowodanów złożonych i pełnowar[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Dlaczego ćwiczę rano, a nie wieczorem? Czyli co warto wiedzieć o kortyzolu? 2 lata, 11 miesięcy temu
Kochani! Otrzymuję od Was mnóstwo pytań dotyczących aktywności fizycznej. Jaka jest najlepsza? Jak często? W jakiej porze dnia? Ten temat wymaga podziału na kilka wpisów, dlatego dziś skupimy się tylko na jednej cz[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Orzechy makadamia – dlaczego warto je jeść? Wpływ zawartego w nich kwasu oleopalmitynowego na nasze zdrowie. 2 lata, 11 miesięcy temu
O tym, że orzechy są niezbędnym elementem zdrowej diety, chyba nie muszę nikogo przekonywać. Na temat ich leczniczych właściwości pisałam tutaj. Osobiście przepadam za pistacjami, a jeśli śledzicie mojego blog[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Zupa gołąbkowa, czyli danie dla całej rodziny. Jeden garnek zupy i kilka dni gotowania z głowy 🙂 2 lata, 11 miesięcy temu
Tradycyjne gołąbki to moja miłość, ale niestety nie pojawiają się w mojej kuchni zbyt często, bo jednak są dość czasochłonne w przygotowaniu. Na szczęście istnieje coś, co doskonale rekompensuje mi ich brak, a mi[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Pierniczki orkiszowe gotowe na już! 🙂 Prosty przepis na pierniczki do zjedzenia od razu po upieczeniu. Plus kilka słów o ksylitolu. 2 lata, 11 miesięcy temu
Czas na najbardziej wyczekiwany świąteczny przepis, czyli pierniczki orkiszowe gotowe na już! Ekstremalnie proste w przygotowaniu i obłędnie pyszne! Ten przepis towarzyszy mi już od kilku lat i pochodzi z bloga[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Świąteczne mini ciasto a’la owsianka. Przepis z niskim ładunkiem glikemicznym. 2 lata, 12 miesięcy temu
Kochani, przed Wami kolejny przepis w grudniowym klimacie. Świąteczne mini ciasto a’la owsianka. Przepis z niskim ładunkiem glikemicznym, zatem także dla osób z insulinoopornością i zaburzeniami glikemii. Owsianka[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Świąteczna kawa – prosty i genialny przepis. 2 lata, 12 miesięcy temu
Święta coraz bliżej i chyba każdemu z nas już udziela się ten świąteczny klimat! Dziś mam dla Was coś pysznego, rozgrzewającego i aromatycznego. Świąteczna kawa – prosty i genialny przepis. Przygotujecie[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Pasty do pieczywa po które warto sięgać. Zestawienie 14 moich ulubionych przepisów z bloga. Wszystkie podane z makro i ŁG. 2 lata, 12 miesięcy temu
Kochani, wreszcie wygospodarowałam chwilę pomiędzy układaniem Waszych jadłospisów na nowy wpis na blogu! Dziś bardzo praktyczny i pomocny dla każdego, kto dopiero zaczyna przygodę ze zdrowym odżywianiem, a także d[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Kolorowa zupa z kurczakiem i czerwoną soczewicą. Mocno warzywna, mocno aromatyczna, mocno rozgrzewająca 🙂 3 lata temu
Czas na kolejną propozycję rozgrzewającej zupy, które w sezonie jesienno-zimowym powinny być stałym bywalcem w naszej kuchni. Tym razem kolorowa zupa z kurczakiem i czerwoną soczewicą. Bardzo aromatyczna, rozgrze[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Pierniczki bezglutenowe. Prosty przepis na świąteczne ciasteczka także dla osób z celiakią. 3 lata temu
Kochani, powolutku zbliżamy się do najbardziej magicznego okresu w roku! Święta tuż, tuż! Zatem dziś mam dla Was mój sprawdzony przepis na pierniczki bezglutenowe. Wiem, że wiele osób będzie szukać właśnie tak[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, „Słodycze bez cukru, słodzików, glutenu i laktozy” – mój nowy e-book stworzony z myślą o Was! 🙂 3 lata temu
Już jest! Wyczekiwany przez wielu moich podopiecznych e-book: „Słodycze bez cukru, słodzików, glutenu i laktozy”. Ten e-book to kontynuacja mojej książki, która już od kilku miesięcy czeka na Was w księgarniach[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Błonnik pokarmowy, czyli najzdrowsza szczotka świata. Gdzie go znajdziemy? Jakie są jego rodzaje? Plus bogatoresztkowe przepisy z bloga 🙂 3 lata temu
Błonnik pokarmowy, czyli najzdrowsza szczotka świata. Brzmi dziwnie? Ale rzeczywiście tak można o nim powiedzieć. Bo dzięki jego działaniu nasze jelita zostają oczyszczone z zalegających resztek pokarmow[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Czy dieta w łuszczycy ma znaczenie? Co jeść, a czego unikać? Plus przykładowe posiłki z bloga. 3 lata temu
Czy dieta w łuszczycy ma znaczenie? Jak się pewnie domyślacie, skoro już rzucam takie pytanie, no to odpowiedź musi być twierdząca. Tak, dieta w łuszczycy ma znaczenie. Jeśli będzie nieprawidłowa, wówczas mo[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Hipoglikemia. Jakie są jej rodzaje, objawy i skutki? Jak ją zdiagnozować? Jaką dietę zastosować? Plus przykładowe posiłki z bloga. 3 lata temu
Dziś kolejny wpis z serii dietoterapii w wybranych jednostkach chorobowych. Tym razem hipoglikemia. Jakie są jej rodzaje, objawy i skutki? Jak ją zdiagnozować? Jaką dietę zastosować? Plus przykładowe posiłki[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Zupa kalafiorowa na wędzonym boczku. Ekspresowa, rozgrzewająca i pyszna 🙂 3 lata temu
Dziś mam dla Was przepis na coś pysznego, prostego i rozgrzewającego. Zupa kalafiorowa na wędzonym boczku to smak, który pamiętam jeszcze z kuchni mojej babci. Wyszła mi wspaniale! Zupy to idealne posiłki w sezonie[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Omlet ryżowy z papryką, cebulką i fetą. Pyszna propozycja z wykorzystaniem wcześniej ugotowanego ryżu. Skrobia oporna w czystej postaci 🙂 3 lata temu
Został Wam ugotowany ryż i nie bardzo wiecie, jak go wykorzystać? W takim razie poniższy przepis rozwieje Wasze wątpliwości. Omlet ryżowy z papryką, cebulką i fetą to propozycja pyszna, sycąca i z niskim ład[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Dlaczego warto jeść strączki? Jak prawidłowo je przyrządzić, aby zminimalizować ich działanie wzdymające? Plus 15 najlepszych strączkowych przepisów z bloga. 3 lata temu
Nasiona roślin strączkowych niestety nie cieszą się zbyt dużą popularnością w Polsce, a szkoda! Strączki są bowiem niezwykle wartościowe, dostarczają wielu witamin i składników mineralnych, no i wspaniale sma[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja jesienna – już dostępny w moim sklepie! 3 lata temu
Kochani! Przygotowałam dla Was nowy produkt, który już jest dostępny w moim internetowym sklepie Zdrowy jadłospis rodzinny – edycja jesienna, to wyjątkowy materiał nie tylko dla Mam. Dołożyłam wszelkich s[…]
-
Natalia Dolata dodał(a) nowy wpis, Owocowy koktajl z selerem naciowym. Propozycja, która orzeźwi i wzmocni Wasz organizm od wewnątrz 🙂 3 lata temu
Czy wiecie, że to właśnie świeże warzywa i owoce są tymi składnikami, które dają nam najwięcej życiowej energii? Nie bez powodu mam dziś dla Was kolejny przepis prosto z kuchni mojej drugiej Mamy – teściowej Ow[…]
- Załaduj więcej