Blendman
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Sprawdzone sposoby na usuwanie plam z produktami Clinex 2 dni, 3 godziny temu
Przy okazji gruntownego sprzątania w domu czekają na was różne wyzwania – np. tłuste osady w kuchni, kamień w łazience, kurz i plamy na meblach, zacieki na oknach czy zanieczyszczenia na zewnątrz budynku. Skuteczno[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wydawnictwo Znak – tradycja, jakość i nowoczesność na polskim rynku wydawniczym 2 tygodnie, 1 dzień temu
Każdy miłośnik książek prędzej czy później natrafia na logo Znaku – symbol jakościowej literatury i ambitnych publikacji. Wydawnictwo Znak od ponad sześciu dekad nie tylko kształtuje polski rynek książki, ale[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Keto dla zapracowanych – jak catering dietetyczny ułatwia życie 3 tygodnie, 5 dni temu
Dieta ketogeniczna zyskuje coraz większą popularność ze względu na spektakularne i realne efekty w redukcji masy ciała, poprawie koncentracji i poziomie energii. Jednak przygotowywanie zbilansowanych posił[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Koktajle kawowe – najlepsze pomysły na pyszne napoje 1 miesiąc temu
Koktajle kawowe to świetny sposób na urozmaicenie codziennej kawy. Połączenie aromatycznego espresso z mlekiem, lodem czy dodatkami jak syropy smakowe i bita śmietana daje niesamowite efekty. Przygotowanie kokt[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Śniadanie wielkanocne: 3 tradycyjne potrawy, które muszą się znaleźć na stole! 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Wielkanoc to czas pełen wspaniałych momentów spędzanych przy świątecznym stole. Najważniejszym posiłkiem tego dnia jest śniadanie, serwowane zgodnie z tradycją w obfitszej wersji, po kilku dniach postnego jedzenia.[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Risotto z dynią 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Risotto z dynią
Co prawda sezon na dynię zaczyna się w okolicach lipca, ale nawet teraz, w marcu, jesteśmy w stanie ją kupić w niektórych sklepach. Do takich dań jak dyniowe risotto, najlepsze będą dynie hokkaido,[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Hummus ze szparagami 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Hummus ze szparagami
Hummus jak to hummus, zawsze jest dobry. Jego z pewnością wielką zaletą jest to, że możemy go przygotować na wiele równych styli smakowych. Dzisiaj przygotowałem hummus ze szparagami, czyli iś[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Curry z batatami i szpinakiem 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Curry z batatami i szpinakiem
Powiedzieć, że lubię kuchnię indyjską, to jak nie powiedzieć nic. Uwielbiam te smaki, bogactwo przypraw, częste połączenie pikantnego z delikatnym i łagodnym. Bajka! Wczoraj za[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Krem cebulowy po azjatycku 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Krem cebulowy po azjatycku
Kilka dni temu na FaceBooku, mój kolega z pracy Michał, postanowił mi rzucić wyzwanie. Mianowicie miałem przygotować zupę, której składnikami byłyby cebula oraz czosnek. Oczywiści[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Owsianka z karmelizowanym bananem 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Owsianka z karmelizowanym bananem
Jestem osobą, która uwielbia proste rozwiązania. Oczywiście cieszy oko ładna dekoracja, czy pomysłowe podanie dania, ale nie może zajmować to dużo czasu. Na przygotowanie śniadani[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Makaron z boczniakami i zielonym pieprzem 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Makaron z boczniakami
Zielony pieprz, kapary, wino i mleczko kokosowe. Do tego szczypta przypraw i odrobina chęci… Tak w skrócie można opisać dzisiejszy makaron z boczniakami. Nie jest to trudny ani czaso[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Risotto z orzechami włoskimi 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Risotto z orzechami włoskimi
Przyszedł dzień, że postanowiłem wstać i się ogarnąć. Wbiłem do kuchni jak co rano, ale z tą różnicą, że nie było rano… Było popołudnie… Popatrzyłem na patelnię i już wiedziałem, że dz[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegański Butter Chicken 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Wegański Butter Chicken
Ostatnio na blogu pojawiło się sporo prostych przepisów, tak więc teraz czas na… również prosty przepis, ale bardziej rozbudowany niż zwykle. Wegański Butter Chicken, bo to właśnie o[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Komosa ryżowa z pieczarkami i cukinią 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Komosa ryżowa z pieczarkami i cukinią
Ostatnio na moim blogu widać wysyp szybkich posiłków. Było jednogarnkowe spaghetti, makaron ze szpinakiem, a teraz przyszedł czas na komosę. Komosa ryżowa z pieczarka[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Surówka Coleslaw 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Surówka Coleslaw
Obok surówek zawsze przechodziłem obojętnie. Nigdy nie był to dla mnie składnik dania, który by mnie podniecał i pociągał, ale do czasu. We własnej knajpie pasowało mieć w ofercie surówki i sa[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegański kebab 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Wegański kebab
Lubicie fastfood? Ja uwielbiam! Ostatnimi czasy zajadałem się głównie tortillami (u mnie pod nazwą „zakręcony podpłomyk”), burgerami i frytkami… Może i niezdrowo, ale od czasu do czasu można sobie po[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Pieczone tofu marynowane 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Pieczone tofu marynowane
Czy jest coś lepszego od plasterka pieczonego tofu? Tak, kilka plasterków! Jak ja lubię to połączenie delikatnego tofu z pikantnym, czosnkowym i lekko słodkim smakiem marynaty… naprawdę[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Cebularze 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Przepis na cebularze
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na żydowski, albo jak kto woli lubelski przysmak. Chodzi oczywiście o cebularze. Pamiętam jak jeszcze za dzieciaka zajadałem się nimi (kupowanymi w pobli[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Cykoria pieczona 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Cykoria pieczona
Wielu ludzi „cyka się” cykorii. Nie wiedzą jak do niej podejść, żeby się nie sparzyć. Suma sumarum mijają ją z lekką konsternacją wypisaną na czole. Już nie raz słyszałem i widziałem w interne[…] -
Blendman dodał(a) nowy wpis, Czy dieta keto może być wege? Jak to zrobić? 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Dieta ketogeniczna zdobyła ogromną popularność jako sposób na redukcję tkanki tłuszczowej, poprawę poziomu energii i wsparcie pracy mózgu. Klasyczna wersja tej diety opiera się głównie na tłuszczach zwierzęcych,[…]
- Załaduj więcej