Opowieści z piekarnika
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Sernik z morelami i kruszonką 3 dni, 18 godzin temu
Przepyszny sernik z morelami i maślaną chrupiącą kruszonką. Jest cudownie kremowy, wysoki w sam raz, słodki w punkt. Po prostu sernikowy ideał! 🙂 Morele dodają mu charakteru i są taką przysłowiową kropką nad[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 1 miesiąc temu
Przepyszny sernik na zimno z puszystym i rozpływającym się w ustach musem porzeczkowym 🙂 Choć nie przepadam za czarną porzeczką jedzoną prosto z krzaczka, to bardzo lubię wszelkie przetwory porzeczkowe, a ten mus[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Bułeczki z truskawkami 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Bułeczki z truskawkami, to kolejne pyszne drożdżówki z owocami na moim blogu 🙂 Są obłędnie puszyste, mięciutkie i po prostu uzależniające! Obficie posypane waniliową kruszonką nie mają sobie równych 🙂 Koniecznie[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Pavlova z kremem mascarpone i truskawkami 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Beza Pavlova. Piękna, elegancka, dostojna. U mnie po raz pierwszy 🙂 Uwielbiam bezy, więc dziwię się samej sobie, że ich nie robię 😉 Myślę, że jednak od teraz takie torty bezowe będą pojawiać się u mnie częście[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka z lemon curdem 2 miesiące, 1 tydzień temu
Przepyszne kruche ciasteczka wypełnione lemon curdem, czyli boskim kremem cytrynowym 😀 Zamiast niego można wykorzystać po prostu gęsty dżem lub marmoladę, też będzie pysznie, ale dla mnie to właśnie z lemon cur[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Babeczki mango 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Zamarzyły mi się babeczki mango z kremem mango, najlepiej jeszcze nadziane jakimś musem czy frużeliną ze świeżego owocu mango…I tak powstały one – babeczki, które zarówno w cieście jak i w kremie zawierają[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Drożdżówki z serem i rabarbarem 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Przepyszne wiosenne drożdżówki! Połączenie drożdżowego, twarogu i rabarbaru smakuje zawsze, obojętnie pod jaką postacią – czy to dużej drożdżówki na całą blachę, czy takich właśnie zgrabnych bułeczek 🙂 Smakuj[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Ciasto z musem z rabarbaru 3 miesiące temu
Pyszne i pięknie prezentujące się wiosenne ciasto, które smakuje każdemu 🙂 I to pomimo tego, że mamy tu szpinakowy biszkopt…;) Ale oczywiście szpinaku nie czuć w nim wcale, za to kolor jaki ów szpinak daje jes[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Kruchy placek z rabarbarem 3 miesiące, 1 tydzień temu
Pierwsze ciasto z rabarbarem w tym sezonie na moim blogu 🙂 Zaczęłam klasycznie, no bo kruche z rabarbarem to przecież klasyk. Wiosenny klasyk 🙂 Kruchutkie, słodkie maślane ciasto i kwaśny rabarbar, to połąc[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Ciasto Kawa i Malina 4 miesiące temu
Ciasto Kawa i Malina, to przepyszne ciasto, które będzie wprost idealne na zbliżające się święta wielkanocne, jak i na wszelkie inne uroczystości rodzinne 🙂 Jest bardzo lekkie, nie za słodkie, do tego świetnie[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Babka limonkowa 4 miesiące, 2 tygodnie temu
Babka limonkowa, to przepyszna i aromatyczna babka – charakteru nadaje jej sok i skórka z limonki – która smakuje świeżo i wiosennie 🙂 Jest prościutka w wykonaniu, należy tylko pamiętać o zasadach dotyczą[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Drożdżowa babka cytrynowa 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Zapraszam na przepyszną i aromatyczną babkę drożdżową, idealną na Wielkanoc! Serio, jeśli lubicie drożdżowe babki i nie może takowej zabraknąć na Waszym wielkanocnym stole – gorąco polecam ten przepis! Babk[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Sernik pistacjowy 4 miesiące, 3 tygodnie temu
Sernik pistacjowy, to sernik który zachwyci Was swoim smakiem i obłędnie kremową konsystencją. Za smak odpowiada tutaj pasta pistacjowa – nie krem pistacjowy! – czyli 100 procent zmielonych pistacji, bez inny[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Tiramisu z wiśniami 5 miesięcy, 1 tydzień temu
Tiramisu z wiśniami, czyli kolejna odsłona tego pysznego deseru na moim blogu ( mam już w swoim zbiorze przepis na tiramisu z malinami, tiramisu kokosowe, tiramisu Lotus i oczywiście klasyczne tiramisu ). Czy tak[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Ptysie z kremem budyniowym 5 miesięcy, 3 tygodnie temu
Ptysie z kremem budyniowym czyli karnawałowa klasyka 🙂 Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wszelkie słodkości z ciasta parzonego, a takie ptysie czy eklerki, to moje ukochane ciastka, którym po prostu nie umiem się[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Rolada biszkoptowa w serduszka 6 miesięcy temu
Rolada biszkoptowa ze wzorkiem w kształcie serduszek 🙂 To moja pierwsza tego typu. Ale na pewno nie ostatnia, bo zrobienie takiej rolady we wzorki wcale nie jest trudne, a efekt wizualny robi wrażenie 🙂 Samo c[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Rogale maślane 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Mięciutkie i puszyste maślane rogaliki 🙂 Są tylko leciutko słodkie, więc z powodzeniem pasować będą do nich również wytrawne dodatki. Z zewnątrz delikatnie chrupiące, a w środku przyjemnie maślane ( a to dzięki d[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Stromboli 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Stromboli, to nic innego jak zrolowana pizza 😀 I tak jak w przypadku domowej pizzy, tak i tu możemy użyć naszych ulubionych składników. Stromboli, to bardzo proste w przygotowaniu danie, które smakuje i dużym[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasto z wiśniami i serem 6 miesięcy, 2 tygodnie temu
Pyszne i proste ciacho z wykorzystaniem mrożonych wiśni 🙂 Rzecz jasna, można je przygotować również ze świeżymi, ale mamy zimę więc w grę wchodzą tylko mrożone 😉 Kruche maślane ciasto ( ciasto ma postać kruszo[…]
-
Opowieści z piekarnika dodał(a) nowy wpis, Gofry – najprostszy przepis 6 miesięcy, 3 tygodnie temu
Najprostszy na świecie przepis na gofry – ciasto przygotujecie w zasadzie podczas nagrzewania się gofrownicy 😉 Zalecam tylko użycie składników w temperaturze pokojowej. Gofry wychodzą lekkie i chrupiące ( choć j[…]
- Załaduj więcej