admin
-
admin dodał(a) nowy wpis, Drożdżówki z serem – mięciutkie i pachnące jak z piekarni 1 miesiąc, 1 tydzień temu
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie lubić. Miękkie, delikatne ciasto, pachnący ser i lukier, który lekko chrupie pod zębami – no po prostu poezja. Zrobisz je raz i już nigdy nie sięgniesz po[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Rożki z kremem budyniowym – prosty przepis na coś pysznego do kawy 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty i szybki deser, który zawsze wychodzi. Nie trzeba wyrabiać ciasta, wystarczy kupić gotowe, zrobić budyń i po chwili w domu pachnie jak w najlepszej cukie[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Łazanki z kiszoną kapustą – szybki i bardzo smaczny obiad 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Łazanki z kiszoną kapustą to jedno z tych dań, które robi się błyskawicznie, a smakują tak, że trudno się od nich oderwać. Wystarczy ugotować makaron, podsmażyć boczkek, kiełbasę i cebulkę i dodać kapustę – ot, cał[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Wuzetka na dużą blachę – klasyk, który zawsze się udaje! 1 miesiąc, 2 tygodnie temu
Wuzetka na dużą blachę to ciasto, które nigdy się nie nudzi. Puszyste, kakaowe, z delikatnym kremem śmietankowym i błyszczącą polewą – po prostu ideał. To ten smak, co pamięta się z dzieciństwa: kawa, porcelano[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Miodownik z kremem mlecznym i kajmakiem – klasyka, która zawsze się udaje 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Miękkie, miodowe blaty, delikatny krem z mleka w proszku i słodki kajmak – czy może być coś bardziej domowego? Ten miodownik z kremem mlecznym i kajmakiem to klasyk, który zawsze się udaje i zachwyca wszystki[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Paluchy wiedźmy – kruche ciasteczka migdałowe na Halloween 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Paluchy wiedźmy to klasyka, jeśli chodzi o domowe strachy na Halloween. Kruche, maślane, z migdałowym pazurem – wyglądają jak z koszmaru, a smakują jak marzenie. Zrobisz je z prostych składników, a efekt murowany –[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Sałatka z makaronem z czerwonej soczewicy, fetą i pieczonym batatem 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Sałatka z makaronem z czerwonej soczewicy, fetą i pieczonym batatem to połączenie prostoty, koloru i zdrowia na talerzu. Idealna, gdy chcesz zjeść coś sycącego, ale lekkiego — bez mięsa, za to z solidną porcją biał[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Domowy sernik z wiaderka z polewą czekoladową – prosty, kremowy i zawsze się udaje! 1 miesiąc, 3 tygodnie temu
Sernik z wiaderka to klasyka, która nigdy nie zawodzi! Zrobisz go bez mielenia sera i bez kąpieli wodnej – wystarczy porządny ser z wiaderka i chwila cierpliwości. Wychodzi gładki, puszysty i delikatnie wanili[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Kluski szare: tani, sycący klasyk z kuchni domowej 2 miesiące temu
Kluski szare to domowy klasyk z surowych ziemniaków. Zetrzesz, odciśniesz, zamieszasz i po chwili masz talerz miękkich, sprężystych klusek, które pasują do wszystkiego. Poniżej masz przepis podstawowy bez okrasy,[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Pychotka z kremem śmietankowym i białą czekoladą – znika z blachy w mgnieniu oka 2 miesiące temu
Pychotka z kremem śmietankowym i białą czekoladą to deser, który łączy w sobie wszystko, co najlepsze – kruche, maślane ciasto z nutą cytryny, delikatną bezę, kwaskowaty dżem z porzeczek i puszysty krem o smaku[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką – puszyste, pachnące i zawsze się udaje 2 miesiące temu
Ciasto drożdżowe ze śliwkami to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Pachnie dzieciństwem, ciepłą kuchnią i sobotnim popołudniem, kiedy wszyscy czekają, aż wyjmiesz blaszkę z piekarnika, tak jak wtedy, gdy piekło s[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Racuchy na maślance bez drożdży – szybkie, puszyste i pachnące jabłkami 2 miesiące temu
Racuchy na maślance to taki przepis, który ratuje człowieka, gdy nagle dopada ochota na coś słodkiego, a w domu ani drożdży, ani cierpliwości. Zrobisz je w kilka minut – wystarczy miska, trzepaczka i patelnia.[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Fasolka po bretońsku z mięsem i kiełbasą – moja ulubiona wersja 2 miesiące, 1 tydzień temu
Fasolka po bretońsku to takie danie, które zawsze się sprawdza. Nie potrzeba tu żadnych cudów – wystarczy trochę cierpliwości i porządne składniki. W tej wersji, od której człowiek się naprawdę naje. To taki obiad,[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Biszkopt idealny – puszysty, lekki i zawsze się udaje! 2 miesiące, 1 tydzień temu
Biszkopt to taka podstawa w kuchni, że bez niego ani tortu, ani porządnego ciasta z kremem nie zrobisz. Ile to razy myślałam, że już wszystko zrobiłam dobrze, a on i tak siadał zaraz po wyjęciu z piekarni[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Kremówka papieska – delikatna, kremowa i rozpływająca się w ustach 2 miesiące, 1 tydzień temu
Kremówka papieska to takie ciasto, które zawsze robi wrażenie, choć pracy przy nim wcale nie ma dużo. Trochę ciasta francuskiego, porządny krem i już w całym domu pachnie jak w dobrej cukierni. Lubię takie des[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – fit wersja z piekarnika 2 miesiące, 1 tydzień temu
Szukasz lżejszej, roślinnej alternatywy dla tradycyjnych gołąbków z mięsem? Te gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami są sycące, pełne aromatu i świetnie sprawdzą się jako zdrowy obiad bez mięsa. Upieczone w piek[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Przysmak Sułtana – puszyste, kremowe i obłędnie czekoladowe ciasto 2 miesiące, 1 tydzień temu
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda jak z najlepszej cukierni, a robi się je naprawdę prosto. Miękki, kakaowy biszkopt, delikatna masa truflowa z cukierków i puszysta śmietanka z mascarp[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Fale Dunaju – klasyczne ciasto z kremem budyniowym i jabłkami 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Fale Dunaju to ciasto, które nigdy się nie nudzi. Pięknie wygląda, cudownie smakuje i zawsze robi wrażenie na gościach. Połączenie dwóch kolorów ciasta, owoców i kremu budyniowego daje efekt fal – stąd ta wdzi[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Sernik bez sera na kruchym cieście – prosty i lekki deser, który zawsze się udaje 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę zaskoczyć. Wygląda jak klasyczny sernik, pachnie jak sernik, a jednak… w środku ani grama twarogu! Zamiast niego używa się gęstego jogurtu naturalne[…]

-
admin dodał(a) nowy wpis, Strogonow drobiowy – prosty i sycący obiad na co dzień 2 miesiące, 2 tygodnie temu
Strogonow drobiowy to jedno z tych dań, które robi się niemal same, a w całym domu od razu pachnie ciepłem i domowym obiadem. Mięciutkie kawałki kurczaka w gęstym, lekko pikantnym sosie pomidor[…]

- Załaduj więcej