Food-Square – o jedzeniu do kwadratu!
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Brownie z awokado na mące migdałowej z borówkami 6 lat, 4 miesiące temu
Początek tygodnia najlepiej zacząć słodko! Jednak słodko wcale nie znaczy niezdrowo! Dowodem na to jest to brownie z awokado zamiast masła. Dodatkowo w ramach bezglutenowej alternatywy upiekłem je na mące[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Brownie z awokado na mące migdałowej z borówkami 6 lat, 4 miesiące temu
Początek tygodnia najlepiej zacząć słodko! Jednak słodko wcale nie znaczy niezdrowo! Dowodem na to jest to brownie z awokado zamiast masła. Dodatkowo w ramach bezglutenowej alternatywy upiekłem je na mące[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową kruszonką 6 lat, 4 miesiące temu
Te banalne i szybkie w przygotowaniu babeczki na maślance są wprost stworzone do pieczenia z sezonowymi owocami! Można je przygotować z truskawkami, porzeczką, agrestem, malinami, jeżynami, brzoskwinią, jagodami,[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową kruszonką 6 lat, 4 miesiące temu
Te banalne i szybkie w przygotowaniu babeczki na maślance są wprost stworzone do pieczenia z sezonowymi owocami! Można je przygotować z truskawkami, porzeczką, agrestem, malinami, jeżynami, brzoskwinią, jagodami,[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Pieczony kalafior z parmezanem i polentą 6 lat, 4 miesiące temu
Piekliście kiedyś kalafiora? Nie? To musicie wypróbować ten przepis! Różyczki białego kalafiora i jego włoskiego kuzyna — romanesco skropiłem oliwą z oliwek, natarłem solą oraz czosnkiem i posypałem porcją[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Pieczony kalafior z parmezanem i polentą 6 lat, 4 miesiące temu
Piekliście kiedyś kalafiora? Nie? To musicie wypróbować ten przepis! Różyczki białego kalafiora i jego włoskiego kuzyna — romanesco skropiłem oliwą z oliwek, natarłem solą oraz czosnkiem i posypałem porcją[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Malinowy pudding chia 6 lat, 4 miesiące temu
Pudding chia to od lat mój ulubiony sposób na zdrowy i szybki deser. To, co w nim jest najfajniejsze, to to, że nie wymaga on od nas praktycznie żadnej pracy! Odkąd nastąpił szał na nasiona szałwii hiszpańskiej,[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Malinowy pudding chia 6 lat, 4 miesiące temu
Pudding chia to od lat mój ulubiony sposób na zdrowy i szybki deser. To, co w nim jest najfajniejsze, to to, że nie wymaga on od nas praktycznie żadnej pracy! Odkąd nastąpił szał na nasiona szałwii hiszpańskiej,[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 6 lat, 5 miesięcy temu
Czerwiec to ewidentnie u mnie miesiąc serników! Ale ich nigdy nie za wiele! Poprzedni sernik z białą czekoladą cieszył się wśród Was tak wielką popularnością, że postanowiłem przygotować jeszcze jeden; bardzo[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 6 lat, 5 miesięcy temu
Czerwiec to ewidentnie u mnie miesiąc serników! Ale ich nigdy nie za wiele! Poprzedni sernik z białą czekoladą cieszył się wśród Was tak wielką popularnością, że postanowiłem przygotować jeszcze jeden; bardzo[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Risotto z groszkiem cukrowym 6 lat, 5 miesięcy temu
Tak naprawdę ten przepis powinien się nazywać risotto z sokiem z groszku cukrowego albo z esencją groszku cukrowego, ponieważ zamiast gotować ryż ze świeżym groszkiem, postanowiłem wykorzystać to, co jest w nim[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Risotto z groszkiem cukrowym 6 lat, 5 miesięcy temu
Tak naprawdę ten przepis powinien się nazywać risotto z sokiem z groszku cukrowego albo z esencją groszku cukrowego, ponieważ zamiast gotować ryż ze świeżym groszkiem, postanowiłem wykorzystać to, co jest w nim[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem 6 lat, 5 miesięcy temu
Jaki jest Wasz ulubiony rodzaj makaronu? U mnie wysokie miejsce zajmuje kalabryjski maccheroni al ferretto, czyli tak zwany makaron z fiszbiny. Tradycyjnie zawija się go ręcznie na drutach, formując rurkę.[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem 6 lat, 5 miesięcy temu
Jaki jest Wasz ulubiony rodzaj makaronu? U mnie wysokie miejsce zajmuje kalabryjski maccheroni al ferretto, czyli tak zwany makaron z fiszbiny. Tradycyjnie zawija się go ręcznie na drutach, formując rurkę.[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Mini serniczki z truskawkami 6 lat, 5 miesięcy temu
Czasami nie mamy zbyt wiele czasu, albo zwyczajnie mamy dwie lewe ręce do pieczenia i potrzebujemy nieskompilowanego przepisu. Dlatego na takie sytuacje mam coś ekstra — banalnie proste i szybkie w przygotowaniu[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Mini serniczki z truskawkami 6 lat, 5 miesięcy temu
Czasami nie mamy zbyt wiele czasu, albo zwyczajnie mamy dwie lewe ręce do pieczenia i potrzebujemy nieskompilowanego przepisu. Dlatego na takie sytuacje mam coś ekstra — banalnie proste i szybkie w przygotowaniu[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, #PodłączSię 6 lat, 5 miesięcy temu
Ponad 60% moich czytelników stanowią ludzie młodzi do 34 roku życia, zaś grupa 65+, to zaledwie niecałe 3% społeczności. Myślę, że wcale nieprzesadne będzie tutaj stwierdzenie, że podobnie wyglądałby podział[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, #PodłączSię 6 lat, 5 miesięcy temu
Ponad 60% moich czytelników stanowią ludzie młodzi do 34 roku życia, zaś grupa 65+, to zaledwie niecałe 3% społeczności. Myślę, że wcale nieprzesadne będzie tutaj stwierdzenie, że podobnie wyglądałby podział[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową w słoiku 6 lat, 5 miesięcy temu
Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową na agarze w słoiku to mój pomysł na wegański korposernik w sam raz do zabrania ze sobą na drogę do Mordoru! 😀 Ale do szkoły i pracy również się nada. 😉 W sumie przepis[…]
-
Food-Square – o jedzeniu do kwadratu! dodał(a) nowy wpis, Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową w słoiku 6 lat, 5 miesięcy temu
Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową na agarze w słoiku to mój pomysł na wegański korposernik w sam raz do zabrania ze sobą na drogę do Mordoru! 😀 Ale do szkoły i pracy również się nada. 😉 W sumie przepis[…]
- Załaduj więcej