DYNAMIC Centrum Grilla
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Termometry do grillowania, wędzenia, pieczenia i gotowania 6 lat, 9 miesięcy temu
Głównym warunkiem przygotowywania zdrowych i smacznych potraw jest temperatura wewnętrzna produktu. Z pomocą prezentowanych termometrów już nigdy potrawy nie będą surowe w środku lub zbyt mocno przeciąg[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Termometry do grillowania, wędzenia, pieczenia i gotowania 6 lat, 9 miesięcy temu
Głównym warunkiem przygotowywania zdrowych i smacznych potraw jest temperatura wewnętrzna produktu. Z pomocą prezentowanych termometrów już nigdy potrawy nie będą surowe w środku lub zbyt mocno przeciągnięte, a[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 7 lat, 1 miesiąc temu
Porcja dla 4-6 osób
Cały Wędzony Kurczak Farsz, Piwo i Bekon
Jest to przepis na super powolne wędzenie całego kurczaka w wędzarni gazowej lub elektrycznej, owijanie go w boczek i szprycowanie specjalnym sosem[…] -
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 7 lat, 1 miesiąc temu
Porcja dla 4-6 osób
Cały Wędzony Kurczak Farsz, Piwo i Bekon
Jest to przepis na super powolne wędzenie całego kurczaka w wędzarni gazowej lub elektrycznej, owijanie go w boczek i szprycowanie specjalnym sosem Beer[…] -
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, 4 proste i łatwe przepisy do wykorzystania w wędzarni Broil King SMOKE 8 lat temu
PRZYPRAWA BBQ
– 2 łyżki brązowego cukru,
– 1 łyżka soli,
– 1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu,
– 1 łyżka kminku,
– 2 łyżeczki musztardy,
– 2 łyżeczki papryki w proszku,
– 2 łyżki chili w proszku,
–[…] -
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, 4 proste i łatwe przepisy do wykorzystania w wędzarni Broil King SMOKE 8 lat temu
PRZYPRAWA BBQ
– 2 łyżki brązowego cukru,
– 1 łyżka soli,
– 1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu,
– 1 łyżka kminku,
– 2 łyżeczki musztardy,
– 2 łyżeczki papryki w proszku,
– 2 łyżki chili w proszku,
– 1[…] -
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Obsługa wędzarni gazowej Broil King SMOKE 8 lat temu
PRZYGOTOWANIA
Przed rozpoczęciem wędzenia po raz pierwszy, wyjmij ruszty oraz 2 pojemniki. Umyj je dokładnie w gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń. Wypłucz i wysusz przy użyciu papierowego ręcznika. Nie wolno[…] -
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Wędzarnia Broil King SMOKE – nowość 8 lat temu
Broil King z dumą do swojej oferty wprowadza nową linię wyjątkowych wędzarni gazowych. Wędzarnia Broil King SMOKE została zaprojektowana tak aby stworzyć przepyszny autentyczny smak dymu. Każdy szczegół tej[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Odwórcona metoda grillowania steków średnio-wysmażonych 8 lat, 1 miesiąc temu
Tradycyjnie steki zaczynamy przygotowywać na bardzo dużym ogniu aby zakończyć je na dużo bardziej delikatnym. A metoda ta odwraca kolejność, i obejmuje najpierw przygotowanie mięsa w niskiej temperaturze a[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Steki z serem pleśniowym jako przekąska 8 lat, 1 miesiąc temu
Ten pomysł/przepis ma zupełnie dwa oddzielne elementy. Pierwszy z nich stanowi stek. Stek zawsze kojarzy Nam się z dużym grubym kawałkiem wołowiny. A tu będziemy go potrzebować grillowany i cięty w poprzek włókien.[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Grillowanie na drewnianych deskach kilka uwag i pomysłów 8 lat, 1 miesiąc temu
Grillowanie na drewnianych deskach to świetny sposób dodania do potraw wyjątkowego smaku i aromatu. Łosoś grillowany na drewnianej desce cedrowej to chyba najpopularniejsza potrawa przygotowywaną tą metodą. Jednak[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku 8 lat, 1 miesiąc temu
Jeśli chcemy cieszyć się wyjątkowym aromatem potraw przygotowywanych na drewnianych deskach w domu zachęcamy do wykorzystania piekarnika. Domowy piekarnik jest doskonałym sposobem aby nadać pachnący aromat[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Wędzona sól 8 lat, 1 miesiąc temu
Smak wędzonej soli zależy od wielu zmiennych, w tym od czasu wędzenia i od rodzaju drewna. Ten przepis będzie wymagał drewna dębu lub jabłoni. Aby użyć bardziej wyrazisty smak pasujący do wołowiny polecamy użyć[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Idealna przyprawa do wieprzowiny 8 lat, 1 miesiąc temu
Istnieje wiele gotowych przypraw do mięsa wieprzowego przyrządzanego na grillu. Są one do siebie bardzo podobne. Różnią się tak naprawdę ilością i proporcjami składników. Podstawowe składniki, które znajdziemy[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Grillowane pianki Marshmallow – kilka pomysłów na wyjątkowy deser z grilla 8 lat, 2 miesiące temu
Pomysłów na smaczne pianki Marshallow znajdziemy bardzo dużo. Postanowiliśmy jednak wybrać te najbardziej ciekawe z punktu widzenia osób grillujących. Wielu z Nas pewnie próbowało ich już pieczonych na patyku w[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Grillowane brzoskwinie na desce cedrowej 8 lat, 4 miesiące temu
W okresie letnim każdy z Nas stara się jak najwięcej czasu spędzać na zewnątrz. Lubimy gromadzić się wokół grilla, a wszystko co może być z grilla, jest z grilla! Korzystanie z desek do grillowania znacznie pomaga[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Placuszki Naan z grilla 8 lat, 4 miesiące temu
Naan to tradycyjny indyjski płaski chleb. To co go wyróżnia spośród wielu typów płaskiego pieczywa to szeroka gama smaków którą możemy uzyskać przygotowując to pieczywo. Kiedy mamy już podstawę to jest dobry moment[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Grillowanie pizzy – podstawowy przepis na ciasto i metoda grillowania 8 lat, 4 miesiące temu
Wierzcie lub nie, ale grill jest najlepszym urządzeniem, w którym można zrobić pizze. Wysokie temperatury uzyskiwane w grillach gazowych i suche powietrze to idealne warunki do wypieku pieczywa. Polecamy podstawowy[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Grillowane steki z łososia na desce cedrowej 8 lat, 4 miesiące temu
Jest to szybki i łatwy sposób na grillowane steki z łososia. Możemy zachować wspaniały smak łososia, ale również uzyskać łagodny smak dymu z tlących się drewnianych desek.
Składniki:4 steki z łososia
2 łyżki[…]
-
DYNAMIC Centrum Grilla dodał(a) nowy wpis, Pomidorowo-ziołowy DIP 8 lat, 4 miesiące temu
Wyjątkowo smaczny pomidorowo-ziołowy dip idealny do potraw z grilla
Składniki:¾ szklanki miodu
2 kg pomidorów z wyciętym rdzeniem, pokrojone w 2 cm kostkę
¼ filiżanki octu jabłkowego
2 łyżeczki soli[…]
- Załaduj więcej