Camilla24

  • ciasto francuskie – 1 płatbrzoskwinie z puszkijajkocukier puderPłat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na kwadraty i nacinamy je w czterech miejscach po przekątnych, na[…]

  • MĄKA ORKISZOWA nazywana również prapszenicą. Ma podobne właściwości do pszenicy, dlatego przerabiana jest w taki sam sposób.Do pieczenia najlepiej nadaje sie typ 630.MĄKA PSZENNA PEŁNOZIARNISTA (RAZOWA)zawiera[…]

  • 1 średniej wielkości pomarańcza dostarcza wit C wiecej niż wynosi dzienne zapotrzebowanie dorosłej osoby.Witamina C pomaga wytwarzać kolagen, niezbędny dla zdrowej skóry, odgrywa on ważną rolę w podtrzymaniu sił[…]

  • ARBUZ ma niewiele kalorii – w 100g ok 30 kcal, ale IG ma dość wysokie 75,Jeden kawałek tego owocu zaspokoi połowę naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Idealnie gasi pragnienie. Sok z tego owocu[…]

  • jajka – 4 sztczekolada mleczna – 200 gczekolada gorzka – 100 grodzynki – 200 gmargaryna – 250 gcukier drobny – 200 gmąka pszenna – 170 gproszek do pieczenia – 1 łyżeczkasól – szczyptaPOLEWA:śmietanka -50 mlmleko -[…]

  • CIASTO:mąka pszenna – 50 dagproszek do pieczenia – 2 łyżeczkiżółtka – 5 sztcukier puder – 1/2 szklcukier waniliowy – Czytaj dalej

  • Mąka pszenna -25 dagMąka ziemniaczana – 12 dagKasza manna – 12 dagCukier – 15 dagMargaryna – 10 dagJajka – 2 sztMleko – 1/2 szklProszek do pieczenia – 2 łyżeczkiAromat pomarańczowyRodzynki – 20 dagRum – 2[…]

  • mąka pszenna – 25 dagmargaryna -10 dagcukier puder – 10 dagcukier waniliowyjajka – 2 sztproszek do pieczenia -2 łyżeczkikefir- 125 mlkakao – 1 łyżkatłuszcz do formytarta bułka do formymargarynę utrzeć, dodawać[…]

  • CIASTO: mąka pszenna – 500 dagcukier – 1/3 szklmasło – 200 g żółtka – 4 sztjajko -1 sztproszek do pieczenia Czytaj dalej

  • Mąka pszenna – 2 szklJajka – 4 sztCukier- 1,5 szklProszek do pieczenia – 2 łyżeczkiMargaryna – 25 dagŚmietana 18% – 4 łyżkiTruskawki – 1 kgCukier puderMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.Margarynę utrzeć z misce[…]

  • Mąka pszenna – 20 dagMąka ziemniaczana –20 dagMasło – 20 dagCukru – 20 dagJajka – 4 sztProszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMleko – ¾ szklankiCukier waniliowy – 1 łyżeczkaKakao – 2 łyżkiTłuszcz do formyBułka tarta[…]

  • Mąka pszenna – 50 dagMargaryna – 25 dagProszek do pieczenia – 3 łyżeczkiCukier – 1,5 szklMleko – ½ szklSól – szczyptaCukier waniliowy -2 łyżeczkiJajka – 6 sztJabłka – 1 kgCynamon- 1 łyżeczkaCukier puderMąkę[…]

  • Rozmawiają dwie koleżanki:- Jak ci się wiedzie z tym malarzem?- Doskonale, on maluje, ja gotuję, a potem oboje zgadujemy co to jest! Czytaj dalej

  • Owoce duże o masie około 100 – 150 g, kuliste, lekko spłaszczone po bokach. Skórka żółta , od strony nasłonecznionej kolor robi się bardziej nasycony i wyrazisty, przyjemnie pachnąca. Miąższ żółty, soczysty,[…]

  • Odmiana została wyhodowana z odmian Golden Delicious i Koksa Pomarańczowa. Charakteryzuje się dużymi owocami o kulisto stożkowatym kształcie. Ich skórka jest gładka, sucha, o zielonkawożółtej barwie, prawie w[…]

  • jajka – 5 sztmąka pszenna – 2 szklcukier – 1 szklolej -1 szkljabłka – 1 kgkakao – 2 łyżeczkisoda oczyszczona – 1 łyżeczkaproszek do pieczenia – 1 łyżeczkapolewa czekoladowakokosowe wiórkiJajka wbić do miski, dodać[…]

  • Śmietana kremówka – 600 gTruskawki – 200 gCukier puder – 2 łyżki Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Truskawki oczyścić, umyć, zmiksować i przetrzeć przez sito. Połączyć ze śmietaną. Przełożyć masę lodową do[…]

  • mąka pszenna -50 dagdrożdże -5 dagmleko -250mlcukier – 5 dagmargaryna – 5 dagżółtka – 2 sztsóltłuszcz do formyjajko do posmarowania ciastaKRUSZONKA:mąka pszenna – 6 dagcukier – 6 dagmargaryna – 6 dagcukiercynamon<br[…]

  • Mango jest Owocem pestkowym z dużą ilością soczystego miąższu.Ma kształt walca, lekko spłaszczony przy końcach.Kolor skóry owocu zależy od etapu dojrzewania, barwy zaczynają się od ciemnozielonej przez żółtą,[…]

  • 125 g kostki margaryny3-4 jajka1,5 szklanki cukru3 szklanki mąki4 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakaoszklanka mocnej kawyszczypta gałki muszkatołowejtłuszcz i bułka tarta do formypolewa czekoladowa[…]

  • Załaduj więcej