Kulinarny Świat

    • O nas
    • Kontakt
    • Pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Dodaj blog
    • Odwołaj zgody RODO/GDPR

MarcinH

Zdjęcie profilowe MarcinH

@marcinh

aktywny 10 lat, 1 miesiąc temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy
Bułki drożdżowe, pieczone metodą solno – drożdżową

Bułki drożdżowe, pieczone metodą solno – drożdżową

12 Luty 2018
W lutowej piekarni Amber znalazł się bardzo ciekawy przepis na bułki, z wykorzystaniem zaczynu solno – drożdżowego. Innymi słowy – drożdże zostają rozpuszczone w 9% solance, i [...]
181
0 komentarze
Bułki orkiszowe, pieczone metodą solno – drożdżową

Bułki orkiszowe, pieczone metodą solno – drożdżową

12 Luty 2018
W lutowej piekarni Amber znalazł się bardzo ciekawy przepis na bułki, z wykorzystaniem zaczynu solno – drożdżowego. Innymi słowy – drożdże zostają rozpuszczone w 9% solance, i [...]
30
0 komentarze
Polvorones del Espíritu Santo – hiszpańskie polworony Ducha Świętego

Polvorones del Espíritu Santo – hiszpańskie polworony Ducha Świętego

24 Grudzień 2017
Dzisiaj Wigilia, a więc coś słodkiego specjalnie na ten dzień. Polvorón to bożonarodzeniowe hiszpańskie ciastko, zwykle małe, przygotowane z mąki, smalcu, cukru i [...]
114
0 komentarze
Vörtbröd – szwedzki chleb świąteczny

Vörtbröd – szwedzki chleb świąteczny

11 Grudzień 2017
Jak święta to święta!Vörtbröd – to szwedzki chleb świąteczny z mąki żytniej i pszennej, oraz brzeczki (a w razie jej braku – pieczony na ciemnym [...]
113
0 komentarze
Chleb orkiszowy, na zakwasie i drożdżach

Chleb orkiszowy, na zakwasie i drożdżach

20 Listopad 2017
W listopadowej Piekarni Amber upiekliśmy chleb orkiszowy. To co w nim jest najfajniejsze, to mała liczba składników i prostota wykonania. W sumie mąka chlebowa, mą [...]
112
0 komentarze
Zdjęcie profilowe MarcinH

@marcinh

aktywny 10 lat, 1 miesiąc temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy

Meta

  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się