Kulinarny Świat

    • O nas
    • Kontakt
    • Pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Dodaj blog
    • Odwołaj zgody RODO/GDPR

krzyskuchnia

Zdjęcie profilowe krzyskuchnia

@krzys16

aktywny 5 lat, 6 miesięcy temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy
Babka karbowana z ajerkoniakiem.

Babka karbowana z ajerkoniakiem.

20 Maj 2025
Składniki : 225 g miękkiego masła 200 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 jajek 200 g mąki pszennej 75 g mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 ml [...]
58
0 komentarze
Co zrobić, aby łatwiej obrać jajka ze skorupek.

Co zrobić, aby łatwiej obrać jajka ze skorupek.

7 Kwiecień 2025
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka : Jajka przeznaczone do gotowania powinny mieć temperaturę pokojową. Dlatego lepiej nie wyciągać ich w ostatniej chwili z lodówki, tylko pomyś [...]
92
0 komentarze
Farsz na pierogi ( tradycyjny ).

Farsz na pierogi ( tradycyjny ).

5 Marzec 2025
Składniki : 50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego tłustego sera1 duża cebula2 łyżki masłasólświeżo zmielony pieprznatka pietruszki ( opcjonalnie ) Sposób wykonania : Obrane [...]
88
0 komentarze
Najlepsze ciasto na pierogi.

Najlepsze ciasto na pierogi.

4 Marzec 2025
Składniki : 50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250 ml gorącej wodyszczypta soli Sposób wykonania : Mąkę przesiej do większej miski przez sitko. Dodaj sól, żół [...]
120
0 komentarze
Oponki serowe.

Oponki serowe.

25 Luty 2025
Oponki przygotowane według tego przepisu są puszyste i smaczne. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej 50 dkg białego sera mielonego ( ja użyłem serka Bieluch ) 1/2 szklanki cukru 3 [...]
109
0 komentarze
Zdjęcie profilowe krzyskuchnia

@krzys16

aktywny 5 lat, 6 miesięcy temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy

Meta

  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się