Kulinarny Świat

    • O nas
    • Kontakt
    • Pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Dodaj blog
    • Odwołaj zgody RODO/GDPR

kryzysowy kucharz

Zdjęcie profilowe kryzysowy kucharz

@kryzysowykucharz

aktywny 10 lat, 2 miesiące temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy
Opiekanki

Opiekanki

14 Czerwiec 2025
Cytując klasykę: A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają. Podobno, jak się zacznie od cytatu to powoduje się [...]
39
0 komentarze
Kapusta ziemniaczana

Kapusta ziemniaczana

6 Czerwiec 2025
Kolejne danie od Lesioków. O samych Lesiokach pisałem już Wykonanie:Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy.Odcedzamy wodę i chwilę gotujemy w wodzie z kiszonek. Gdybyśmy [...]
71
0 komentarze
Parówki w liściach rzepaku

Parówki w liściach rzepaku

29 Maj 2025
Rzepak to odmiana kapusty, więc skoro kultowym daniem są kiełbaski w kapuście, to czemu nie w rzepaku. Tym bardziej, że liście mają lekko musztardowy smak.Zostawcie [...]
72
0 komentarze
Lyjoski czyli placki z krochmalu

Lyjoski czyli placki z krochmalu

24 Maj 2025
Danie z regionu pomiędzy Wisłoką, a Sanem, gdzie wykształciła się grupa etniczna Lesioków. Są to zasymilowani osadnicy np. Mazurzy lub walczący po stronie Rzeczypospolitej [...]
88
0 komentarze
Pieczony bigos z młodej kapusty i kimchi

Pieczony bigos z młodej kapusty i kimchi

17 Maj 2025
Wiosna to młode warzywa. W tym kultowe młode ziemniaki i młoda kapusta. Standardowo bigos z młodej kapusty z koperkiem. Tu już był. Trzeba by wprowadzić coś [...]
83
0 komentarze
Zdjęcie profilowe kryzysowy kucharz

@kryzysowykucharz

aktywny 10 lat, 2 miesiące temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy

Meta

  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się