Blendman
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Jak być eko gotując: praktyczne porady 2 lata, 2 miesiące temu
Kuchnia ekologiczna nie tylko dba o nasze zdrowie, ale także o przyszłość naszej planety. W artykule tym odkryjemy praktyczne porady, które pomogą Ci stać się bardziej eko podczas gotowania. Dowiedz się, jak doko[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Jaką dietę stosować przed i po operacji plastycznej? 2 lata, 3 miesiące temu
Operacje plastyczne stają się coraz popularniejsze. Dla wielu osób są szansą na uzyskanie idealnego wyglądu i poprawę swojego samopoczucia. Nie da się jednak ukryć faktu, że choć przeprowadzone w sposób profesjonal[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Dieta dla kobiety w ciąży – jaka najlepsza? 2 lata, 3 miesiące temu
Ciąża to wyjątkowy czas w życiu kobiety. To okres radosnego oczekiwania, który jest jednak również wyzwaniem dla organizmu przyszłej mamy. Kobieta w tym czasie powinna zwracać szczególną uwagę na swoje zdrowie. Je[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Dlaczego warto jeść masło orzechowe? 2 lata, 4 miesiące temu
Masło orzechowe to pyszny i pożywny dodatek do naszej diety. Jest bogate w składniki odżywcze i oferuje wiele korzyści zdrowotnych. Oto kilka powodów, dlaczego warto uwzględnić masło orzechowe w swoim jadłospi[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Hummus z bobu 2 lata, 4 miesiące temu
Tradycyjnie hummus, to pasta pochodząca z Bliskiego Wschodu, ukręcona z ciecierzycy. Tak na prawdę z każdego strączka można stworzyć pastę na wzór hummusu. W związku z tym, że mamy w Polsce lato, czyli sezon na ś[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Bób smażony z cebulą i jabłkiem 2 lata, 5 miesięcy temu
Ostatnio wchodząc do mieszkania mojej mamy, poczułem piękny zapach unoszący się dookoła… Od razu wiedziałem, że pichci coś bardzo smacznego, ale jeszcze nie wiedziałem co to będzie. Zerknąłem do garnka i moim[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Kotlety z bakłażana 2 lata, 5 miesięcy temu
Bakłażan jest warzywem sezonowym, ale upolować go możemy przez cały rok w większości sklepów spożywczych. Dzisiaj chcę Wam pokazać jak zrobić proste kotlety z bakłażana, które będą świetnym dodatkiem np. do[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Owsianka z masłem orzechowym 2 lata, 5 miesięcy temu
Zawsze gdy mam mało czasu, na przygotowanie sobie zdrowego śniadania, robię płatki owsiane z masłem orzechowym, czyli tak zwaną owsiankę. Jest to ekspresowy posiłek, który w towarzystwie świeżych, sezonowych[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Gnocchi z brokułami i pieczarkami 2 lata, 5 miesięcy temu
Szukasz obiadowej inspiracji, która będzie banalnie prosta w przygotowaniu, ale niebanalna w smaku? Dzisiejsze gnocchi z brokułami, to pozycja IDEALNA dla Ciebie. Przyrządzenie tych pyszności zajmie Ci maks[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Tofucznica 2 lata, 6 miesięcy temu
Perfekcyjne rozpoczęcie dnia, nie może się obyć bez pysznego i pełnowartościowego śniadania. Jednym z moich ulubionych sposobów na dostarczenie sobie dużej ilości białka i warzyw z rana, jest tofucznica. Bardzo pro[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Zupa ze szparagami 2 lata, 6 miesięcy temu
Szparagi są warzywem typowo sezonowym. W sklepach jest ich zatrzęsienie od połowy kwietnia do końca czerwca. W tym okresie zawsze mam w domu przynajmniej jeden pęczek szparagów, z których staram się ukręcić[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Racuchy z truskawkami 2 lata, 6 miesięcy temu
Racuchy z truskawkami
Zazwyczaj na słodkie śniadanie lub obiad robię sobie placuszki. Przygotowuje się je ekspresowo i można je zrobić w wielu wariantach. Na blogu ostatnio dużą popularnością cieszyły się racuchy[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Komosanka 2 lata, 6 miesięcy temu
Dla mnie dobry początek dnia, musi rozpocząć się od kubka kawy i spokojnego zjedzenia śniadania. Jakie powinno być idealne śniadanie? Oczywiście najlepiej zarówno pyszne, jak i zdrowe! W mojej spiżarce roi się o[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Koktajl z masłem orzechowym i bananem 2 lata, 6 miesięcy temu
Dzisiaj przychodzę do Was nie z jednym, ani nie z dwoma, a aż z trzema przepisami na koktajle z masłem orzechowym! Każdy koktajl ukręciłem na bazie innego masła orzechowego i z innymi dodatkami. Dzięki takiemu[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegański RAMEN 2 lata, 7 miesięcy temu
Ramen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz pozostałych składników, dodawanych według własnych preferencji. Nie ma jednej, jedynej, prawilnej wersji. D[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Pasta z pieczonego kalafiora 2 lata, 7 miesięcy temu
Jestem wielkim fanem wszelkiej maści smarowideł, którymi można raczyć się w towarzystwie świeżego chleba. Dzisiaj postanowiłem wziąć na tapet kalafiora i ukręcić z niego pastę. Pasta z pieczonego kalafiora w t[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym 2 lata, 7 miesięcy temu
Dzisiejsze danie, to prawdziwa feeria smaków. Kostka sojowa zanurzona w cudownym słodko-kwaśnym sosie, podana z ryżem i brokułami. Z jednej strony atakuje nas delikatna słodycz płynąca z sosu oraz z kawałkó[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Bułeczki z czekoladą i wiśniami 2 lata, 7 miesięcy temu
Oj ostatnio naszło mnie na domowe wypieki. Cały czas robię nowe drożdżówki, bułeczki, chleby… Bardzo dużą popularnością wśród Was cieszą się ostatnio dodane bułeczki kardamonowe oraz drożdżówka z czeko[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Szybki i prosty chleb pszenny 2 lata, 7 miesięcy temu
Po pieczywo sięgam praktycznie codziennie. Bardzo lubię na śniadanie pałaszować kanapki z domowym hummusem lub pasztetem z soczewicy, udekorowane świeżymi, sezonowymi warzywami. Często piekę klasyczn[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Ravani – Ciasto z semoliną 2 lata, 7 miesięcy temu
Podczas mojego pobytu na Cyprze, musiałem zasmakować tamtejszej kuchni. Najbardziej w pamięci zapadło mi ciasto z semoliną, które jest również nazywane RAVANI. Jest to wypiek popularny nie tylko na Cyprze i w Grecj[…]
- Załaduj więcej