CookingTime
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Makaron z kurkami 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Jeśli uwielbiasz aromat leśnych grzybów, ten makaron z kurkami i parmezanem na pewno Cię zachwyci. To proste, sezonowe danie łączy delikatne kurki, masło, cebulkę i kremowy parmezan, tworząc idealną jesienną[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Filet z kurczaka z piekarnika 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Filet z kurczaka z mozzarellą, suszonymi pomidorami i szpinakiem to proste w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne danie, które zaskakuje smakiem. Soczyste mięso wypełnione aromatycznym nadzieniem, skła[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Makowiec japoński 2 miesiące, 3 tygodnie temu
Japoński makowiec na kruchym spodzie to ciasto, które zachwyca harmonijnym połączeniem kruchego ciasta z wilgotną i aromatyczną masą makową. Soczystość nadają mu dodane jabłka, a suszone owoce wzbogacają[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Omlet z serka wiejskiego 2 miesiące, 4 tygodnie temu
Omlet z serka wiejskiego to szybkie, sycące śniadanie, które dostarcza solidnej porcji białka na dobry start dnia. Dodatek serka sprawia, że masa jajeczna pozostaje delikatna, lekko kremowa i sprężysta po usmaże[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Brookie 2 miesiące, 4 tygodnie temu
Brookie to dwa desery w jednym: na spodzie jest zwarte, wilgotne brownie, a na górze lądują kawałki ciasta „cookies” (po upieczeniu kroisz je na małe brookies). Do bazowego ciasta potrzebujesz masła, czekolady[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Churros 3 miesiące temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Nuggetsy z kurczaka 3 miesiące temu
Nuggetsy z kurczaka swoją sławę zdobyły dzięki wyjątkowemu połączeniu chrupiącej, złocistej panierki i soczystego, delikatnego mięsa w środku. Sekretem udanych nuggetsów jest odpowiedni sposób krojenia mięsa[…]

-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Kogel mogel 3 miesiące temu
Ubij żółtka z cukrem na jasną, puszystą masę – ręczną trzepaczką lub mikserem – zajmie to zwykle 3–5 minut, aż cukier przestanie chrupać pod łyżką. Dla odmiany możesz dodać łyżeczkę kakao lub część cukru zastąpić[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Placek ze śliwkami 3 miesiące temu
Placek drożdżowy ze śliwkami to jeden z najbardziej klasycznych i lubianych wypieków w polskich domach. Kojarzy się z końcówką lata i początkiem jesieni, kiedy śliwki węgierki są najsłodsze i najbardziej[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Makaron z łososiem i szpinakiem w kremowym sosie 3 miesiące, 1 tydzień temu
Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem to połączenie prostoty i elegancji, które świetnie sprawdzi się na szybki, ale wyjątkowy posiłek. Śmietanowy sos z czosnkiem, parmezanem i koperkiem doskonale łączy się[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Zupa rybna 3 miesiące, 1 tydzień temu
Czytaj dalej
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Zupa z dyni i sezonowych warzyw 3 miesiące, 1 tydzień temu
Zupa dyniowa to klasyk jesiennego menu, który cieszy się ogromną popularnością. Do jej przygotowania wystarczy kilka prostych składników: dynia, ziemniaki, cukinia, cebula oraz bulion warzywny. Pokrojone w kostkę[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Makaron z cukinią i parmezanem 3 miesiące, 1 tydzień temu
Makaron z cukinią i parmezanem to przykład włoskiej kuchni, w której minimalizm łączy się z maksymalnym smakiem. Cukinia smażona z czosnkiem na oliwie nabiera głębokiego aromatu, a parmezan dodaje jej bogactwa.[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Makaron Alfredo z kurczakiem w sosie śmietanowym 3 miesiące, 1 tydzień temu
Makaron Alfredo z kurczakiem i cukinią to pyszne, kremowe danie, które łączy klasyczne smaki kuchni włoskiej z lekkością warzyw. Gęsty, śmietanowy sos otula makaron tagliatelle, a soczysty kurczak oraz delikatn[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Spaghetti aglio olio 3 miesiące, 1 tydzień temu
Spaghetti aglio olio z chili i parmezanem to doskonały przykład włoskiej prostoty – kilka składników, szybkie przygotowanie i intensywny smak. Czosnkowa oliwa z ostrym chili tworzy lekki, ale mocny sos, który[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Limoncello włoski likier cytrynowy 3 miesiące, 1 tydzień temu
Limoncello to klasyczny włoski likier cytrynowy. Wywodzi się z południa Włoch, głównie z rejonów Kampanii i Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie cytryny dojrzewają w słońcu, nasycone eterycznymi olejkami i intensywnym[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Nalewka z orzecha włoskiego – właściwości, proporcje, dojrzewanie 3 miesiące, 1 tydzień temu
Nalewka z zielonych orzechów włoskich to klasyk wśród domowych nalewek. Znana od pokoleń, była ceniona nie tylko ze względu na wyrazisty smak, ale i na swoje właściwości zdrowotne. Przygotowywana z młodych,[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Domowa cytrynówka – nalewka z cytryn 3 miesiące, 1 tydzień temu
Cytrynówka od lat cieszy się opinią jednej z najbardziej aromatycznych nalewek. Intensywny cytrusowy smak, połączenie spirytusu, soku i skórki z cytryn oraz delikatna słodycz miodu sprawiają, że ta nalewka cytrynow[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Nalewka z winogron 3 miesiące, 2 tygodnie temu
Nalewka z winogron to elegancki, pełen głębi trunek, który zachwyca swoim aromatem i kolorem. Przygotowana z ciemnych winogron ma piękną, głęboko rubinową barwę i harmonijny smak – słodki, lekko kwaskowaty,[…]
-
CookingTime dodał(a) nowy wpis, Domowa nalewka ze śliwek – jak zrobić aromatyczną śliwkówkę? 3 miesiące, 2 tygodnie temu
Nalewka ze śliwek to jeden z najbardziej cenionych domowych trunków, w którym naturalna słodycz owoców spotyka się z mocą spirytusu. Do jej przygotowania najczęściej wykorzystuje się śliwki węgierki, ponieważ ma[…]
- Załaduj więcej