kuchniauann.blogspot.com
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Zawijasy cynamonowo-orzechowe 2 lata temu
Kto mnie zna to wie, że z cukiernictwa to ja jestem totalna noga. Pamiętam dzień kiedy moja mama mowiła do mnie „Nie umiesz, bo nie próbujesz, ja próbowałam, aż się nauczyłam. Masz tu przepis na piernika kanadyjsk[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Zupa dyniowa z pomidorami 2 lata temu
Są takie zupy, do których muszę się przekonywać stopniowo. Kilka razy robiłam już dyniową, ale pierwszy raz ta tak bardzo mi smakuje. Same pestki dyni to dla mnie było coś nie do przełknięcia, ale co ciekawe ole[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Tradycyjny syrop z owoców pigwy 2 lata, 2 miesiące temu
W życiu nie spodziewałam się, że będę kiedykolwiek zachwycać się przetworami i ogólnie ich przygotowywaniem! No to jest dla mnie hit! Dzisiaj mam Wam do pokazania tradycyjny syrop z pigwy. Przepis zupełnie[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Dżem z jabłek i nieobranej pigwy po odlaniu syropu 2 lata, 2 miesiące temu
Wchodzimy na wyżyny ZERO WASTE! Udało mi się zagospodarować nieobraną pigwę po odlaniu powstałego z niej syropu. Przepis na sok z pigwy znajdziecie Składniki:pigwa po odsączeniu syropu (ja do soku użyłam 2 kg pigwy[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Tosty z rukolą idealne na śniadanie oraz jak przechowywać rukolę, aby nie padła na drugi dzień po otwarciu 2 lata, 3 miesiące temu
Nie wiem czy jest coś co mój mąż lubi jeść bardziej niż tosty. Jego podstawowe śniadanie to TOSTY! Aby się nie przejadły, staram się je lekko urozmaicać, żeby zachować koncepcję, jednak zmienić lekko smak. Dla[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Zaskakujące chipsy z cukini pieczone w piekarniku 2 lata, 3 miesiące temu
Jestem parmezanoholikiem (nie sądzę, żeby takie słowo istniało, ale na potrzeby mojego zamiłowania do parmezanu dopuszczam je chwilowo do wszelkich słowników poprawnej polszczyzny, ortograficznego, czy słownik[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Sałatka z jajkami i salami 2 lata, 3 miesiące temu
Czyszczenie lodówki, zamrażarki, szafek to moje zajęcie numer jeden w ostatnim czasie. Lubię od czasu do czasu zrobić czystki, żeby później na nowo móc gromadzić zapasy. Dzisiaj udało mi się zrobić szybką sałat[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Pomidorki koktajlowe z włoskim akcentem 2 lata, 3 miesiące temu
Ilość pomidorków koktajlowych nas lekko zaskoczyła. Uwielbiam ich smak, ale chyba nie jesteśmy w stanie przejeść takiej ilości. Dlatego w tym roku spróbowałam je zachować, aby móc cieszyć się ich smakiem w zim[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Marynowane buraczki do barszczu 3 lata, 3 miesiące temu
Uwielbiam w okresie zimowym przygotowywać barszcz czerwony. Nie zawsze mam czas, aby przygotować swój zakwas więc często używam tych buraczków oraz ich marynaty, aby wzbogacić smak barszczu. Takie buraczki można t[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem 3 lata, 3 miesiące temu
Bardzo lubię szybkie dania, szczególnie takie, które nie wymagają wielu składników, a mimo tego są pełnowartościowym posiłkiem. W związku z tym, że staram się przestawić na jedzenie z niższym indeksem glike[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Czerwona kapusta do zimowych obiadów 3 lata, 3 miesiące temu
Do przygotowywania przetworów zawsze miałam bardzo sceptyczne podejście, bo po co, nie ma sensu, nie chce mi się… Z reguły wyglądało to tak, że było odgórne polecenie – Mama zaplanowała, więc trzeba zrobić. Ter[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Hindus po mojemu, czyli Tikka masala by Ann 3 lata, 9 miesięcy temu
Moja historia z „Hindusem” zaczęła się od czwartkowej tradycji chodzenia na Indyjskie jedzenie do Food Trucka u mnie pod pracą (czwartkowe obiady niczym u Poniatowskiego). Początkowo nie była to moja bajka, to za[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Parówki w cieście francuskim z sarepską 3 lata, 9 miesięcy temu
Bardzo lubię przygotowywać przekąski na przyjęcia ze znajomymi. Sprawia mi to zawsze przyjemność kiedy moim znajomym smakuje to co przygotowałam. Tej przekąski jeszcze nie przygotowywałam dla nich, ale myślę, ż[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Wiosenne kanapki z pastą jajeczną 3 lata, 9 miesięcy temu
Dzisiaj pierwszy dzień wiosny, czyli trzeba jakoś godnie tę wiosnę przywitać. Ja ją dzisiaj przywitałam pysznymi wiosennymi kanapkami chociaż za oknem śnieg. Jak zauważycie poniżej w przepisie i oczywiście[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Polędwiczki w sosie cebulowym oraz co zrobić, aby więcej przy cebuli nie płakać 3 lata, 9 miesięcy temu
Polędwiczki wieprzowe chyba najczęściej pojawiają się u mnie kiedy spodziewam się gości. Poniższy przepis powstał w sumie bez jakichś specjalnych okoliczności, chciałam zrobić coś dość łatwego i w miarę szybkiego[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Udka o zapachu Prowansji 3 lata, 9 miesięcy temu
Zioła to nieodłączna część mojej kuchni. Zawsze pod ręką mam swoich ulubieńców. Jak myślicie jakie zioła najbardziej lubię? No oczywiście bazylia, która ma super właściwości dla naszego układu trawiennego oraz u[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Zamknęłam lato w słoiku… Użyję do zupy, do marynaty, a Ty do czego go żyjesz? 3 lata, 9 miesięcy temu
Uwielbiam wracać ze wsi od Rodziców z zapasem świeżych i pysznych warzyw. Bardzo lubię je przetwarzać, a później korzystać z nich w zimie. Zamykam świeże warzywa w słoiku, to zdecydowanie lepszy wybór niż kupowani[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Najlepsze jesienne naleśniki z serem 3 lata, 9 miesięcy temu
Są dni kiedy nie mam ochoty na mięso. Tak było właśnie wczoraj. Miałam ochotę na szybki obiad na słodko, ale z lekkim jesiennym urozmaiceniem. W domu znalazłam gruszki i jabłka po chwili myślenia stwierdził[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Zimowo – wiosenny barszcz z botwinki 3 lata, 9 miesięcy temu
Zbliża się wiosna, dlatego trzeba zrobić czyszczenie. Mrożenie botwinki to obowiązkowa pozycja w zadaniach wiosenno-letnich. Dzięki temu w zimie kiedy tylko najdzie mnie ochota mogę mieć mój ulubiony barszcz.[…]
-
kuchniauann.blogspot.com dodał(a) nowy wpis, Kasza gryczana z suszonymi pomidorami i szpinakiem 3 lata, 9 miesięcy temu
Szybkie obiady to ostatnio mój konik! Po co się przemęczać skoro można szybko zrobić coś pysznego. Dzisiaj w mojej lodówce znalazłam kaszę gryczaną z wczoraj, szpinak, otwarty ser feta, a i kupione przez męża[…]
- Załaduj więcej