Kulinarny Świat

    • O nas
    • Kontakt
    • Pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Dodaj blog
    • Odwołaj zgody RODO/GDPR

Opowieści z piekarnika

Zdjęcie profilowe Opowieści z piekarnika

@aleksandrab

aktywny 8 lat, 3 miesiące temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy
Bienenstich (użądlenie pszczoły)

Bienenstich (użądlenie pszczoły)

25 Listopad 2025
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych niemieckich wypieków. To drożdżowe ciasto pieczone pod chrupiącą złotą warstwą miodowo-migdałowej glazury, która podczas pieczenia [...]
117
0 komentarze
Dyniowe gofry drożdżowe

Dyniowe gofry drożdżowe

18 Listopad 2025
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree 🙂 Są miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Obłędnie pachną cynamonem i mają taki piękny intensywny [...]
62
0 komentarze
Oczy Carycy

Oczy Carycy

4 Listopad 2025
Znane i lubiane ciasto teraz też na moim blogu 🙂 Oczy Carycy to pyszny przekładaniec wykonany na ciekawym dwukolorowym biszkopcie, z kremem budyniowo-maślanym, biszkoptami nasączonymi w kawie, warstwą [...]
242
0 komentarze
Chlebek marchewkowo-bananowy

Chlebek marchewkowo-bananowy

26 Październik 2025
Wilgotny, bardzo aromatyczny słodki chlebek, z dodatkiem marchewki i bananów, wykonany na palonym maśle. Palone masło, to zdecydowanie jeden z moich ulubionych dodatków w cukiernictwie ( [...]
92
0 komentarze
Brownie batonikami Twix

Brownie batonikami Twix

18 Wrzesień 2025
Prawdziwa gratka dla każdego łasucha i wielbiciela czekolady 🙂 Intensywnie czekoladowe, wilgotne brownie i ukryty w nim kultowy batonik! Całość wykonana na chrupiącym herbatnikowym spodzie. Dzięki takiemu [...]
162
0 komentarze
Zdjęcie profilowe Opowieści z piekarnika

@aleksandrab

aktywny 8 lat, 3 miesiące temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy

Meta

  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się