Faworki (chrust)
W karnawale nie tylko pączki są obowiązkowe. Koniecznie trzeba też usmażyć i zajadać faworki (znane też jako chrust).
{„@context”:”http://schema.org”,”@type”:”Recipe”,”image”:[„https://www.bardzogrubysmok.pl/wp-content/uploads/2024/02/faworki-250×250.jpg”,”https://www.bardzogrubysmok.pl/wp-content/uploads/2024/02/faworki-198×164.jpg”,”https://www.bardzogrubysmok.pl/wp-content/uploads/2024/02/faworki-320×200.jpg”],”recipeIngredient”:[„30 dkg mu0105ki,r”,”u0142yu017cka masu0142a,r”,”3 u017cu00f3u0142tka,r”,”3-4 u0142yu017cki cukru,r”,”su00f3l,r”,”kieliszek spirytusu lub czystej wu00f3dki,r”,”10 dkg u015bmietany,r”,”tu0142uszcz do smau017ceniar”],”name”:”Faworki”,”recipeCategory”:”desery, karnawau0142″,”cookTime”:”PT0H0M”,”prepTime”:”PT0H0M”,”recipeInstructions”:[„Wymieszau0107 wszystkie sku0142adniki.r”,”Wyrobiu0107 ciasto (powinno byu0107 twarde jak na
Czytaj Dalej
Komentarze