Roślinne pychotki
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Roślinne lody limonkowe z awokado 8 lat, 3 miesiące temu
Macie ochotę na orzeźwiające lody roślinne o lekkim smaku? Połączenie awokado i limonki będzie idealne. Owoc maślany nadaje się do wyrabiania domowych lodów wegańskich nie gorzej niż banany! Smak soku z limonki[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Tartaletki czereśniowo-kokosowe z morelami 8 lat, 3 miesiące temu
Oto kolejny przepis z serii „jak zrobić oszałamiające wrażenie na gościach”. Przysięgam, że kiedy przywiozłam te ciastka na rodzinną imprezę, osoby niepoinformowane wcześniej o moich niecnych zamiarach były[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Owocowy jogurt roślinny z nerkowców 8 lat, 3 miesiące temu
Wielu wegetarian przechodzących na weganizm najbardziej tęskni za nabiałem. Mój przypadek nie jest wyjątkiem. Jogurt owocowy często był dla mnie metodą na szybkie śniadanie lub przekąskę. Ponieważ przyzwyczajenie[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Orzeźwiająca lemoniada melonowa z wodą kokosową bez cukru 8 lat, 4 miesiące temu
Woda kokosowa to doskonały pomysł na szybkie uzupełnienie elektrolitów. Wielu sportowców używa jej zamiast izotoników w czasie treningu. Sprawdzi się też idealnie dla każdego w czasie trwania słonecznych dni. Woda[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Muffiny czekoladowe z kremem z awokado i karobu 8 lat, 4 miesiące temu
Karob, szarańczyn strąkowy, chlebek świętojański to tylko niektóre z nazw rośliny uprawianej w Azji Mniejszej już od 3000 lat. Karob jest doskonałym żródłem witamin z grupy B oraz A, E i D. Karob znajduje szerokie[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Bób z podsmażanym czoskiem i szczypiorkiem 8 lat, 4 miesiące temu
Jedną z żelaznych zasad zdrowego odżywiania jest spożywanie sezonowych warzyw i owoców w dużych ilościach, albowiem jest to niepowtarzalna okazja zasilić organizm w składniki odżywcze za pomocą naturalnego źródła[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Bakłażan o smaku leśnym faszerowany warzywami i parmezanem orzechowym 8 lat, 4 miesiące temu
Bakłażan faszerowany warzywami najlepiej podkręcić dobrej jakości tłuszczami i aromatycznymi przyprawami. U mnie warzywa korzeniowe, grzyby oraz przyprawy nadają mu „leśnego” smaku. Idelanie podkreśli atmosferę[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Bakłażan faszerowany warzywami o smaku leśnym z orzechowym parmezanem 8 lat, 4 miesiące temu
Bakłażan faszerowany warzywami najlepiej podkręcić dobrej jakości tłuszczami i aromatycznymi przyprawami. U mnie warzywa korzeniowe, grzyby oraz przyprawy nadają mu „leśnego” smaku. Idelanie podkreśli atmosferę[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Wegański parmezan z migdałów i nerkowców dosmaczany pieprzem ziołowym 8 lat, 4 miesiące temu
Parmezan z orzechów to już klasyka w kuchni roślinnej. Podstawą, poza orzechami, są płatki drożdżowe, które imitują serowy posmak. Robią przy okazji wegusom przysługę w postaci zastrzyku z witamin z grupy B.[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Domowa mąka migdałowa do wypieków bezglutenowych 8 lat, 5 miesięcy temu
Większość rośinożerców zgadza się, że mleko migdałowe jest nasmaczniejsze. Jeśli trudno Wam zrezygnować z mleka krowiego, radzę zacząć od migałowego. Wysoka zawartość zdrowego tłuszczu nadaje mu pyszny, kremowy[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Praliny z ciemnej czekolady nadziewane orzechowcem i jagodami goji 8 lat, 5 miesięcy temu
Po przejściu na weganizm niektórym brakuje mlecznej czekolady. Możemy ją zrobić samemu z mleka sojowego w proszku. Zamiast tego możemy także zrobić zdrowsze domowe praliny, których słodkie wnętrze i odrobina mleka[…]
-
Profil Roślinne pychotki został zaktualizowany! 8 lat, 5 miesięcy temu
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Różyczki jabłkowo-cynamonowe z ciasta francuskiego (wegańskie) 8 lat, 5 miesięcy temu
Przepis na te różyczki jest jednym z najpopularniejszych w Internecie. Moja propozycja jest w 100% roślinna (zwykle występuje w nich jajko). Mój sposób można nazwać fuzją wielu przepisów, do którego doszłam dzięki[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, 4 roślinne zastępniki masła do przepisów słodkich oraz wytrawnych 8 lat, 5 miesięcy temu
O ile w sieci nie brakuje informacji, tabel i grafik o roślinnych zamiennikach jajek, o tyle kwestia zastępowania masła nieczęsto bywała dotąd poruszana. W niektórych przypadkach wystarczy po prostu użyć oleju[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Ciasto figowo-różane w posypce z orzechów laskowych 8 lat, 5 miesięcy temu
Najlepsze pomysły kulinarne przychodzą niekiedy na koniec miesiąca, kiedy to trzeba użyć wyobraźni i ułożyć przepis ze składników zachomikowanych po szafkach. Dziś właśnie przyszedł dla mnie taki dzień. Owocem[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Babeczki cytrynowe z kremem kokosowo-winogronowym 8 lat, 5 miesięcy temu
Kwiecień. Słońce za oknem i rozkwitająca przyroda pobudzają podniebienie do poszukiwań słodkich, owocowych smaków, które wynagrodziłyby nam czekanie na wiosnę. Na rodzime owoce jeszcze zdecydowanie za wcześnie,[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Tort truskawkowy ze śmietaną kokosową na agarze 8 lat, 5 miesięcy temu
Bita śmietana kokosowa to przysmak, który w kuchni wegańskiej trudno uzyskać, gdyż potrzebujemy odpowiedniego mleka kokosowego w puszce, pozbawionego emulgatorów i o dużej zawartości masy kokosowej (na poziomie[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Tort truskawkowy ze śmietaną kokosową na agarze 8 lat, 5 miesięcy temu
Bita śmietana kokosowa to przysmak, który w kuchni wegańskiej trudno uzyskać, gdyż potrzebujemy odpowiedniego mleka kokosowego w puszce, pozbawionego emulgatorów i o dużej zawartości masy kokosowej (na poziomie[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Sałatka szczęścia z awokado, pomidorami, papryką i natką pietruszki 8 lat, 5 miesięcy temu
Ta sałatka jest niezwykle bogata w wartości odżywcze, w szczególności kwasy omega-3 i 6 zasilające nasz mózg. Przy tym bogatemu, pysznemu smakowi towarzyszy feeria barw wpływających na poprawę humoru. Te cechy[…]
-
Roślinne pychotki dodał(a) nowy wpis, Wegańskie domowe sushi z mango, ogórkiem i awokado 8 lat, 5 miesięcy temu
Oto klasyczne sushi maki bez ryby, za to z dużą ilością kolorowej świeżyzny. Robione po domowemu wychodzi znacznie taniej niż w japońskiej restauracji, a przy tym nie musimy zadowalać się 3 małymi krążkami,[…]
- Załaduj więcej