MeCooks
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Uszka z grzybami 2 lata temu
Podejrzewam, iż lepienie uszek w grudniu mogłoby stać się sportem narodowym, albowiem nie ma chyba takiego domu, w którym nie lepi się ich w tymże właśnie okresie. Co niektórzy lepienie uszek zaczynają już począt[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Wafel z masą kawową 2 lata temu
Wafel z masą kawową to pomysł na słodki deser, który przygotować można szybko i sprawnie. Ten wafel jest dla osób lubiących bardzo słodkie desery, gdyż masa kawowa wykorzystana do przełożenia płatów wafla jest wyj[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Parmigiana z bakłażanem 2 lata temu
Parmigiana (Parmigiana z bakłażanem czy też Parmigiana di Melanzane) to danie kuchni włoskiej, w którym plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem zapiekane są w piekarniku. Danie to podawane jest najc[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Zupa z brukselką 2 lata temu
Brukselka to warzywo, które fantastycznie odnajduje się w zupach, surówkach i daniach gorących takich jak na przykład zapiekanka. W zależności od rodzaju dania, sięgnąć można po świeżą bądź mrożoną bruksel[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Śledzie korzenne 2 lata temu
Przyprawy korzenne świetnie odnajdują się nie tylko w ciastach, napojach czy deserach, są one także oryginalnym dodatkiem do śledzi. Połączenie tych dwojga wydawać może się co najmniej dziwne lecz zapewniam[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Czerwona kapusta duszona 2 lata temu
Czerwona kapusta sprawdza się fenomenalne zarówno w surówkach jak i przygotowana na ciepło – zasmażana lub duszona. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na czerwoną kapustę w tym przepis na modrą kapustę, s[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Muszle makaronowe nadziewane szpinakiem i ricottą 2 lata temu
Muszle makaronowe to produkt mączny, po który sięgam robiąc obiad bądź przekąskę. Wypełnione nadzieniem zapiec je można z dodatkiem ulubionego sosu bądź podać bez zapiekania jako zimną przekąskę. Z makaronem świet[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Szarlotka bez pieczenia 2 lata temu
Szarlotka bez pieczenia z bitą śmietaną to proste ciasto na biszkoptach, które przygotujesz bez piekarnika. Ta szarlotka jest wilgotna, jabłka są miękkie i soczyste a całość smakuje wyśmienicie. Przygotowa[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Zupa brokułowa 2 lata temu
Smaczna i sycąca zupa brokułowa z dodatkiem warzyw korzennych i zasmażki, to przepis na łatwe do zrobienia pierwsze danie obiadowe. Zupy warzywne mogą przybrać formę kremu bądź pozostać niezmiksowane czyli z k[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Kandyzowana skórka pomarańczowa 2 lata temu
Kandyzowana skórka to dodatek, który świetnie sprawdza się w ciastach oraz w deserach. Domowa skórka kandyzowana jest bardzo łatwa do zrobienia i do jej przygotowania można wykorzystać różne owoce cytrusowe[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Seromakowiec 2 lata temu
Seromakowiec to połączenie ciasta serowego z ciastem makowym. Wypiek ten jest doskonałym rozwiązaniem dla niezdecydowanych, gdyż zamiast decydować, które z ciast przygotować robimy oba w jednym. Sero-mak to aromaty[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Sałatka jesienna 2 lata temu
W okresie jesiennym dostępne jest mnóstwo warzyw, które fenomenalnie sprawdzają się w sałatkach. Należą do nich warzywa takie jak dynia, burak ćwikłowy, kapusta, brukselka, jarmuż, marchew, seler, por, kalarepa c[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Pasta z łososia na plastrach ogórka 2 lata temu
Pasta z łososia na plastrach ogórka to mała przekąska z kategorii finger food czyli taka, którą skonsumować można bez konieczności siadania przy stole i używania sztućców. Samo przygotowanie tejże przekąski je[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Pieczarki z serkiem i boczkiem 2 lata temu
Pieczarki z serkiem i boczkiem to przepis na danie mięsne, które śmiało podać można zarówno na przystawkę jak i na przekąskę. W daniu tym wypełnione serkiem kremowym kapelusze pieczarek owinęłam boczkiem i w[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Gulasz z serc wieprzowych 2 lata temu
Zdecydowanie zaliczam się do grona osób, które w swoim jadłospisie często sięgają po dania na bazie podrobów. Mają na to wpływ dwa czynniki – smak oraz cena. W przeciwieństwie do innych typów mięsa, podroby charak[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Sos żurawinowy 2 lata temu
Prosty sos żurawinowy, który jest świetnym dodatkiem do mięs, serów, deserów oraz kanapek. Popularny w Zakopanem grillowany oscypek czy pieczony indyk serwowany w Stanach Zjednoczonych z okazji Święta Dziękcz[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Rogaliki z dwóch składników 2 lata temu
Rogaliki z dwóch składników czyli z mąki i serka mascarpone. Te kruche rogaliki są fenomenalne zarówno na słodko jak i na słono a czas ich przygotowania jest dość szybki. Przygotowanie rogalików z dwóch składników[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Baba ghanoush 2 lata, 1 miesiąc temu
Baba ghanoush to robione z pieczonego bakłażana danie w formie pasty lub dipu. Danie to ma kremową i gładką konsystencję i świetnie sprawdza się podane z niemalże każdym rodzajem pieczywa oraz z warzywami[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Sałatka Leśna Polana 2 lata, 1 miesiąc temu
Sałatka warstwowa z kurczakiem, marynowanymi oraz gotowanymi warzywami, serem i jajkiem – taka właśnie jest sałatka Leśna Polana. W sałatce tej znajdziemy marynowane pieczarki, mięso drobiowe z kurczaka, kukurydz[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Risotto z grzybami leśnymi 2 lata, 1 miesiąc temu
Risotto przez wielu postrzegane jest jako trudne do przygotowania. Nie mam tutaj na myśli czasu gotowania, gdyż ten oczywiście zależy od wykorzystanych składników lecz sam fakt, iż ryż w risotto wcale nie jest ta[…]
- Załaduj więcej