Maggie79 Kuchenne podboje
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SPAGHETTI Bolognese -pyszne 4 lata, 7 miesięcy temu
Dobre mięso, świeże warzywa i wysokiej jakości makaron z pszenicy durum- to sukces aby zrobić pyszne i sycące Spaghetti Bolognese Składniki1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego 40 dkg makaronu spaghett[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KOLOROWY biszkopt z galaretką 4 lata, 7 miesięcy temu
Ciasto składa się z budyniowej masy na bazie soku, krem śmietanowy oraz orzeźwiająca galaretka. Wewnątrz ciasta znajdują się delicje , natomiast spód stanowią okrągłe biszkopciki. Całość tworzy ciekawy, łatwy[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, CYTRYNOWY SERNIK 4 lata, 7 miesięcy temu
CYTRYNA to dobre źródło beta-karotenu, witamin z grupy B, E, potasu, magnezu, sodu i żelaza. Są w niej też terpeny pobudzające wytwarzanie śliny. Chociaż cytryna wcale nie jest królową witaminy C, zawiera je[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SAŁATKA Z PORA 4 lata, 7 miesięcy temu
Por jest bogatym źródłem witaminy A,wpływającej na wygląd naszej skóry, witaminy E, okrzykniętej witaminą młodości, a także witaminy C i B6. Zawiera potas, wapno, magnez, fosfor i kwas foliowy. Dzięki wysokiej zaw[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, CHATKA PUCHATKA sernikowe ciasto 4 lata, 7 miesięcy temu
Twaróg- powinniśmy go regularnie spożywać ze względu na pełnowartościowe białko, które jest lekko przyswajalne i łatwostrawne .To bogate źródło lizyny, która zapobiega miażdżycy, nowotworom, oraz poprawia koncen[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, ACH SZARLOTKA 4 lata, 7 miesięcy temu
JABŁKA -pyszne owoce zarówno na surowo jak i z piekarnika to bomba witaminowa. To źródło witamin z grupy B, A,C,E,K oraz cennych minerałów: magnez, sód, potas, wapń, żelazo, fosfor oraz cynk. Przekłada się to na[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, NAJLEPSZE CIASTECZKA MAŚLANE 4 lata, 8 miesięcy temu
Pyszne i krucheee, znikają zdecydowanie zbyt szybko… na szczęście szybko i łatwo się je robi. Składniki✔30 dag mąki pszennej ✔20 dag zimnego masła✔1 jajko✔4 łyżki cukru✔1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.S[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, BARSZCZ BIAŁY na serwatce 4 lata, 8 miesięcy temu
Tradycyjna polska zupa na Wielkanoc- Barszcz Biały. U mnie robiony na serwatce z mleka wiejskiego z aromatyczną kiełbaską i jajkiem z dużą ilością majeranku i czosnkuSkładniki *2,5 l. mleka świeżego- wiejskiego[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, ŻUR w CHLEBIE na Wielkanoc 4 lata, 8 miesięcy temu
Tradycyjna zupa wielkanocna, równie często spożywana w ciągu roku. Bogata i treściwa, z boczkiem, ziemniakami, jajkiem, kiełbaską – pychota Składniki3 l. wywaru mięsnego1 marchewka1 pietruszkakawałek porakawałek[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SCHAB PIECZONY WIELKANOCNY 4 lata, 8 miesięcy temu
Nie ma to jak swojska wędlinka, zrobiona samemu w domu, bez polepszaczy, konserwantów i innych „cudownych” składników.Schab pieczony smakuje zarówno na ciepło- do obiadu z sosikiem jak i na zimno w formie wędliny.[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, GOFRY DOMOWE z bitą śmietaną, owocami, dżemem 4 lata, 8 miesięcy temu
Gofry to pyszne, puszyste i chrupiące wafle zazwyczaj w kształcie prostokąta. Aby były lekkie i chrupiące należy delikatnie wymieszać pianę z białek z resztą ciasta. Dziś podaję przepis na szybkie do zrobienia z[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SAŁATKA EGZOTYCZNA Z RYŻEM JAŚMINOWYM 4 lata, 8 miesięcy temu
Ryż jaśminowy charakteryzuje lekko słodkawy smak oraz zapach podobny do jaśminu, ale nie oznacza to, że można go wykorzystywać tylko do deserów- dlatego dziś pomysł na sałatkę 😉 Ryż jaśminowy ma Czytaj dalej
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW z groszkiem ptysiowym 4 lata, 8 miesięcy temu
Kremowa, pożywna i mega zdrowa warzywna uczta . Dzięki białym warzywom dostarczymy sobie sporą dawkę wit.C , B i wiele innych minerałów( potas, żelazo, selen, fosfor, wapń, magnez….) Zaletą tej zupy Czytaj dalej
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SZPINAKOWE TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM 4 lata, 9 miesięcy temu
Świeży szpinak zawiera bardzo duże ilościżelaza, które jest łatwo przyswajalne dla naszego organizmu. Ma do tego w swoim składzie sporo witamin (A, C, E, wit. z grupy B) i soli mineralnych (sód, magnez, potas, c[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KARPATKA, królewskie ciasto 4 lata, 9 miesięcy temu
Karpatka – ciasto iście królewskie- zrobiona z ciasta parzonego. Puszysty krem budyniowy zamknięty między płatkami lekkiego ciasta, które pięknie wyrasta, tworząc wysokie góry. Masa jest zwarta, nic nie wypływa po[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, CHRUST, chruścik, Kreple – FAWORKI 4 lata, 10 miesięcy temu
OSTATKI już nie długo a więc zostawiam przepis na TŁUSTY CZWARTEK Złociste ,lekkie i mega kruche faworki o słodkim smaku i kształcie kokardki- przyjemnie chrupią w ustach. Świetne w okresie karnawału – jak i na[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, A’LA SUSHI OGÓRKOWO -ŚLEDZIOWE 4 lata, 10 miesięcy temu
ŚLEDZIE są zdrowe i mają mało kalorii ,zawarty w nich kwas omega-3 przyśpiesza przemianę materii i spalanie tłuszczu. Śledzie wpływają też na nastrój, zwiększając poziom serotoniny, działają przeciwdepresyj[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KREM z PIECZAREK- zupa 4 lata, 10 miesięcy temu
PIECZARKI mają rewelacyjny wpływ na zdrowie człowieka – twierdzą naukowcy. Niezależna od siebie badania dowiodły, że obecność pieczarek w diecie pomaga m.in. w odchudzaniu, wzmacnia odporność, wspomaga ukł[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SAŁATKA BROKUŁOWA 4 lata, 10 miesięcy temu
Bardzo lubię sałatki, zwłaszcza te „zdrowe”, a ta- to samo zdrowie ,gdyż każdy wie jak cennym warzywem są brokuły: brokuły posiadają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Między innymi chronią przed rakiem, wrzodami ż[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KARCZEK PIECZONY- mniam 4 lata, 10 miesięcy temu
Pieczony karczek smakuje zarówno na ciepło- do obiadu z sosikiem jak i na zimno w formie wędliny. Pieczony w żaroodpornym naczyniu uprzednio natarty przyprawami i…… Kruchy, smaczny, dobrze się kroi a jeszcze[…]
- Załaduj więcej