Kulinarny Świat

    • O nas
    • Kontakt
    • Pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Dodaj blog
    • Odwołaj zgody RODO/GDPR

Gotowanie jest łatwe

Zdjęcie profilowe Gotowanie jest łatwe

@luna19

aktywny 9 lat, 2 miesiące temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy
Kluchy ziemniaczane w pikantnym sosie

Kluchy ziemniaczane w pikantnym sosie

26 Październik 2025
SKŁADNIKI: Kluski: 600g ugotowanych ziemniaków (wystudzonych) 300g skrobi ziemniaczanej 220-250 ml zimnej wody sól Sos: 3 ząbki czosnku 1,5 – 2cm korzenia imbiru pół łyżeczki płatków [...]
129
0 komentarze
Pierogi farszem z grzybów leśnych

Pierogi farszem z grzybów leśnych

19 Październik 2025
SKŁADNIKI: FARSZ: 3 – 3,5 litra opłukanych i pokrojonych leśnych grzybów 2 małe cebule 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka sól, pieprz 2-3 łyżki masła 3-4 łyż [...]
125
0 komentarze
Ciasto filo nadziewane szpinakiem i serem feta

Ciasto filo nadziewane szpinakiem i serem feta

9 Październik 2025
1 op ciasta filo 500g szpinaku swieżego 250 g sera feta lub zastępczego Favita 3 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia pół kostki masła Szpinak siekamy [...]
77
0 komentarze
Chleb pszenny drożdżowy – bez wyrabiania

Chleb pszenny drożdżowy – bez wyrabiania

5 Październik 2025
SKŁADNIKI: 260 g mąki pszennej (typ 650) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850) 325 ml ciepłej wody 100 g ziaren (u mnie 70 g słonecznika, 20g pestek z dyni, 10g [...]
140
0 komentarze
Gołąbki tradycyjne – z ryżem i mięsem

Gołąbki tradycyjne – z ryżem i mięsem

27 Wrzesień 2025
SKŁADNIKI: 1 główka kapusty (zwykłej białej lub „na gołąbki”) NADZIENIE: 1 szklanka ryżu białego (przed ugotowaniem) 650g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka, szynka, mieszane) Czytaj [...]
134
0 komentarze
Zdjęcie profilowe Gotowanie jest łatwe

@luna19

aktywny 9 lat, 2 miesiące temu
  • Aktywności
  • Profil
  • Znajomi 0
  • Wpisy

Meta

  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się