La grande e la piccola cuoca
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Kokosowa jaglanka z mango (Miglio dolce al cocco e mango) 6 lat, 5 miesięcy temu
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami naszym ulubionym przepisem na jaglankę, którą często przygotowuję w sezonie wiosenno-letnim, gdy za oknem słońce a my już marzymy o wakacjach. Jaglanka na mleku kokosowym z[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Orkisz ze szparagami (Farro con asparagi) 6 lat, 5 miesięcy temu
SKŁADNIKI (4 porcje)200 g ziaren orkiszu lub ryżu orkiszowego*400 g szparagów30 g masła 2 marchewki2 szalotki2 łodygi selera naciowego2 ząbki czosnku500 – 750 ml wywaru warzywnegooliwa z oliweksól, pieprz * Ziarna[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) 6 lat, 5 miesięcy temu
Zapraszam Was na deser, któremu trudno się oprzeć. Tartaletki z kruchego ciasta udekorowane aksamitnym kremem czekoladowym i truskawkami. Doskonały pomysł na letnie przyjęcia. Polecam serdecznie ;):)****Le[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele) 6 lat, 6 miesięcy temu
SKŁADNIKI500 g filetu z łososia 400 g zielonych szparagów1 cytrynasól, pieprz oliwa z oliwekSos miodowo-musztardowy3 łyżki musztardy 1 łyżka miodu250 ml śmietany 30%szczypta kurkumyoliwa z oliweksól, pieprz ****<br[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Rabarbar z truskawkami pod kruszonką (Crumble di fragole e rabarbaro) 6 lat, 6 miesięcy temu
Owoce pod kruszonką to deser, do którego chyba nie trzeba przekonywać nikogo. Uwielbiam go za prostotę, szybkość w przygotowaniu i ten cudowny, słodki zapach, który unosi się w domu przez wiele godzin po jego[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Ciasto z rabarbarem i ricottą (Torta al rabarbaro e ricotta) 6 lat, 6 miesięcy temu
Witam Was w sobotę 😉 Dzisiaj zapraszam Was na smakowite ciasto z rabarbarem, które smakowicie umila wiosenne popołudnia. Posypane cukrem pudrem, udekorowane płatkami migdałowymi, szybkie i proste w przygotowaniu a[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Risotto z cukinią i pietruszkowym pesto (Risotto con zucchine e pesto di prezzemolo) 6 lat, 6 miesięcy temu
Jeżeli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, proponuję Wam danie, które można przygotować w niecałe 30 minut. Kremowe risotto z cukinią, uprażonymi orzeszkami piniowymi i aromatycznym pesto z natki pietruszki jest[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Burger ze szpinakiem i bazyliową salsą z awokado (Burger Veg agli spinaci con salsa di avocado e basilico) 6 lat, 6 miesięcy temu
Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta perfetta per chi segue la dieta vegetariana o vegana, e cerca allo stesso tempo una valida alternativa ai classici piatti a base di carne. Per costoro la mia proposta non[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) 6 lat, 6 miesięcy temu
Kruche ciasteczka doskonale smakują o każdej porze dnia, idealnie pasują zwłaszcza do popołudniowej kawy lub herbaty. Ciasteczka są bardzo proste, szybkie w przygotowaniu a ich pieczenie może stanowić wspaniałą[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Makaronowa zapiekanka z pulpecikami z kurczaka (Sformato di pasta con polpettine di pollo) 6 lat, 6 miesięcy temu
Oggi vorrei condividere con Voi una ricetta perfetta per il pranzo della domenica. Trattasi nello specifico dello sformato di pasta con sugo di pomodoro e gustosissime polpettine di carne di pollo biologica. Quello[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Koktajl antycellulitowy z ananasa i limonki (Smoothie anticellulite con ananas e lime) 6 lat, 6 miesięcy temu
W zeszłym tygodniu podzieliłam się z Wami przepisem na pyszny
SKŁADNIKI (2 porcje)
6 plastrów świeżego ananasa
2 limonki
szczypta peperoncino****
INGREDIENTI (2 porzioni)
6 fette di ananas fresco[…] -
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 6 lat, 6 miesięcy temu
Sernik na zimno jest chyba jednym z najbardziej popularnych letnich deserów, który nigdy się nie znudzi. Dziś w wersji dwu kolorowej różowo-białej i dwu smakowej truskawkowo-śmietankowej ;)Sernik jest niezwykle[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Koktajl detoks z mango, marchwi, kurkumy i cynamonu (Smoothie detox di mango, carote, curcuma e cannella) 6 lat, 6 miesięcy temu
Koktajl, który dziś przygotowałam jest jednym z naszych ulubionych. Już sam kolor zachęca do spróbowania a co dopiero smak, jest niepowtarzalny :)Koktajl ma silne właściwości detoksykujące i antyoksyd[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Sałatka z komosą ryżową, cukinią, groszkiem i fetą (Insalata di quinoa con zucchine, piselli e feta) 6 lat, 6 miesięcy temu
SKŁADNIKI300 g ugotowanej komosy ryżowej150 g groszku150 g fety2 cukinie2 szalotki2 ząbki czosnku3-4 gałązki natki pietruszki10 listków bazyli10 listków miętysól, pieprz oliwa z oliwek ****INGREDIENTI300 g di[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Puszyste muffiny z mango i jogurtem, bez masła (Muffin allo yogurt e mango, senza burro) 6 lat, 6 miesięcy temu
Witam Was w poniedziałek 🙂 Co powiecie na rozpoczęcie tygodnia pysznymi słodkościami. Zapraszam Was na puszyste muffiny z jogurtem i mango, niezwykle lekkie, aromatyczne a jednocześnie proste i szybkie w[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) 6 lat, 6 miesięcy temu
SKŁADNIKI400 g makaronu typu farfalle200 g tuńczyka w sosie własnym 100 g pomidorków 3 dymki2 ząbki czosnku2 łyżki kaparów oliwa z oliwek sól, pieprz****INGREDIENTI400 g di farfalle200 g di tonno al naturale in Czytaj dalej
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, "Canestrelli" – włoskie kruche ciasteczka (Canestrelli liguri) 6 lat, 7 miesięcy temu
Mam nadzieję, że lubicie kruche ciasteczka, bo dziś chciałabym podzielić się przepisem na pyszne, małe słodkości pochodzące wprost z północnych Włoch. Nazwa ciasteczek „canestrelli” wywodzi się od słowa „canesto”,[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) 6 lat, 7 miesięcy temu
Na zbliżający się długi weekend przygotowałam przepis idealny dla wielbicieli czekolady i nie wymagający pieczenia. Torcik z musem czekoladowym, lekki jak chmurka, rozpływający się w ustach, bajecznie smaczny.[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 6 lat, 7 miesięcy temu
SKŁADNIKI4 filety z piersi indyka500 g zielonych szparagów500 g pomidorków 100 g wędzonej szynkioliwa z oliweksól, pieprz****INGREDIENTI4 filetti di tacchino500 g di asparagi verdi500 g di pomodorini100 g di[…]
-
La grande e la piccola cuoca dodał(a) nowy wpis, Makaronowa sałatka z fetą, pomidorkami i oliwkami (Pasta fredda con feta, pomodorini e olive) 6 lat, 7 miesięcy temu
Gdy za oknem wiosna przypomina lato a temperatury zbliżają się do 30 stopni często nie mam ochoty na długie gotowanie. Wybieram wtedy dania proste, szybkie ale jednocześnie lekkie, aromatyczne, koniecznie z dużą[…]
- Załaduj więcej