KuchniaOdDwojga
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Makaron z kurczakiem w sosie porowo – śmietanowym 6 lat, 7 miesięcy temu
Nie ma chyba nic prostszego na obiad niż makaron z sosem. W naszej kuchni dość często powstają właśnie takie dania. Chociaż jest nas dwójka, podajemy zwykle proporcje dla 4 osób. Po prostu gotujemy na dwa dni.[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Najlepsze czekoladowe babeczki 6 lat, 7 miesięcy temu
W tym roku zamiast klasycznej baby postanowiliśmy upiec po prostu duże muffiny. Jakoś nigdy nie przepadamy za babami, natomiast muffiny znikają ze stołu w piorunującym tempie. Poniżej przedstawiamy przepis, który[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Kakaowa rolada bez pieczenia 6 lat, 8 miesięcy temu
W dobie ładnych i wykwintnych ciast, raczej mało kto pamięta o starym poczciwym bloku czekoladowym czy waflach przekładanych kajmakiem lub kakaową masą. Dlatego dzisiaj pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Klasyczne, cienkie naleśniki 6 lat, 8 miesięcy temu
Nie jest wcale sprawą prostą, zrobić cienkie naleśniki, które nie są gumowe i nie pękają przy zwijaniu w krokiety. Ten przepis wykorzystujemy zawsze gdy robimy naleśniki ze szpinakiem, twarożkiem, dżemem lub[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Napoleonka ze słonym karmelem 6 lat, 8 miesięcy temu
Pyszne ciasto, które robi się szybko, prosto i w dodatku bez użycia piekarnika? Tak, to możliwe! Takim właśnie ciastem jest napoleonka. W oryginalnym przepisie przygotowuje się ciasto francuskie, w wersji bez[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Sos pomidorowy do pizzy i makaronu 6 lat, 8 miesięcy temu
Podstawą każdej pizzy poza ciastem oczywiście, jest sos. Dlatego dzisiaj podajemy przepis na sos pomidorowy, który przygotowujemy za każdym razem, gdy bierzemy się za robienie pizzy. Mówimy tu oczywiście o zimowej[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Labneh marynowany w oliwie 6 lat, 8 miesięcy temu
Serek labneh to nic innego jak mocno odcedzony jogurt. To doskonała alternatywa dla fety czy mozzarelli, dlaczego? Otóż jogurt naturalny ma zwykle 2 % tłuszczu, feta natomiast ponad 20 %! Dodatkowym atutem lebneh[…]
-
KuchniaOdDwojga stał się zarejestrowanych użytkownikiem 6 lat, 9 miesięcy temu
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Nadziewane ćwiartki z kurczaka 6 lat, 9 miesięcy temu
Tym razem pomysł na doskonałą alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie – po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się podczas zwijania i[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Nadziewane ćwiartki z kurczaka 6 lat, 9 miesięcy temu
Tym razem pomysł na doskonałą alternatywę dla roladek z kurczaka. Nadziewane ćwiartki! Są super! Dosłownie – po pierwsze mięso wychodzi niesamowicie soczyste, po drugie nie rozlatuje się podczas zwijania i[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Muffinki z wiśniami 6 lat, 9 miesięcy temu
Walentynki. Jedni je lubią inni niekoniecznie. Cóż… jednak bez względu na po której stronie staniemy jedno jest niezaprzeczalne – im bliżej 14 tym więcej serduszkowej aury. :)Wiele osób z tej wybiera się na[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Muffinki z wiśniami 6 lat, 9 miesięcy temu
Walentynki. Jedni je lubią inni niekoniecznie. Cóż… jednak bez względu na po której stronie staniemy jedno jest niezaprzeczalne – im bliżej 14 tym więcej serduszkowej aury. :)Wiele osób z tej wybiera się na[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Krem z palonej cebuli 6 lat, 9 miesięcy temu
Ostatnio na naszym stole królują zupy krem. Robi się je naprawdę szybko i są mega pożywne, a to ważne, bo niestety czasu od kilku tygodni nam bardzo brakuje. Ale jak to Mama i Babcia zawsze mówiły – zupa musi być.[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Krem z palonej cebuli 6 lat, 9 miesięcy temu
Ostatnio na naszym stole królują zupy krem. Robi się je naprawdę szybko i są mega pożywne, a to ważne, bo niestety czasu od kilku tygodni nam bardzo brakuje. Ale jak to Mama i Babcia zawsze mówiły – zupa musi być.[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Makaron w sosie szpinakowym 6 lat, 9 miesięcy temu
O tym dlaczego warto sięgać po szpinak, Pamiętajmy, że do wiosny zostało już tylko lekko ponad 40 dni. My nie możemy się już doczekać końca zimy, dlatego również na talerzu coraz bardziej wiosennie 🙂 Dzisiaj na[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Makaron w sosie szpinakowym 6 lat, 9 miesięcy temu
O tym dlaczego warto sięgać po szpinak, Pamiętajmy, że do wiosny zostało już tylko lekko ponad 40 dni. My nie możemy się już doczekać końca zimy, dlatego również na talerzu coraz bardziej wiosennie 🙂 Dzisiaj na[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Pierożki twarogowe z jabłkami 6 lat, 9 miesięcy temu
Zima w tym roku nie dopisała. Za oknem ciągle szaro i ponuro. Śniegu brak, słońca też. Tylko smog nie zawodzi. Z tego przygnębienia chyba skoczyło nam zapotrzebowanie na endorfinki, bo ostatnio coraz więcej[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Pierożki twarogowe z jabłkami 6 lat, 9 miesięcy temu
Zima w tym roku nie dopisała. Za oknem ciągle szaro i ponuro. Śniegu brak, słońca też. Tylko smog nie zawodzi. Z tego przygnębienia chyba skoczyło nam zapotrzebowanie na endorfinki, bo ostatnio coraz więcej[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Pączki pieczone 6 lat, 9 miesięcy temu
Tym razem przepis na pączki pieczone. Są one doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych. Oblane lukrem i nadziane różaną marmoladą smakują niemal identycznie jak te wyciągnięte z tłuszczu, a mają znacznie mniej[…]
-
KuchniaOdDwojga dodał(a) nowy wpis, Pączki pieczone 6 lat, 9 miesięcy temu
Tym razem przepis na pączki pieczone. Są one doskonałą alternatywą dla tych tradycyjnych. Oblane lukrem i nadziane różaną marmoladą smakują niemal identycznie jak te wyciągnięte z tłuszczu, a mają znacznie mniej[…]
- Załaduj więcej