Ja Tu Gotuję!
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Tofucznica z pomidorami 7 lat, 8 miesięcy temu
„Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz” – mawiała moja Mama, kiedy razem z siostrą uczyłyśmy się jeździć na nartach. To prawda uniwersalna, którą można zastosować w każdej dziedzinie życia. Nie popełniając[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Wyniki konkursu z "Megazupami" 7 lat, 10 miesięcy temu
Bardzo lubię takie sytuacje, gdy mogę wszystkim przekazać dobre wiadomości 🙂 był konkurs, do wygrania 3 książki i wzięło udział trzech uczestników, więc oczywiście każdy zostanie nagrodzony!Dziewczyny: Monia,[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, KONKURS!!! Zamień koszmar z dzieciństwa na książkę! 7 lat, 11 miesięcy temu
Kochani, mamy dla Was kolejny konkurs z Wydawnictwem REA-SJ. Tym razem proponujemy książkę „Megazupy na cały rok”, w której znajdziecie zyliard inspiracji na pyszne i proste zupy. Więcej o książce możecie[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, "Megazupy na cały rok" wydawnictwa REA-SJ – recenzja 7 lat, 11 miesięcy temu
Podobno gdybyśmy chcieli spróbować wszystkich zup świata i każdego dnia jedli inną, musielibyśmy żyć grubo ponad 100 lat. Ilość wariantów zup może przyprawić o zawrót głowy, a w tym całym bogactwie każdy ma[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Piernik staropolski dojrzewający – etap II 8 lat temu
Przez ostatnie tygodnie za każdym razem, gdy otworzyłam lodówkę, z niepokojem patrzyłam na miskę z leżakującym ciastem na piernik. Było przykryte folią, więc nie widziałam co dzieje się w środku, ale cierpliwie[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Zupa z pora z chorizo 8 lat, 1 miesiąc temu
Jednym z moich ulubionych kulinarnych określeń jest „comfort food”, które rozumiem jako „kojące pożywienie”. Comfort food to takie coś, czego zjedzenie wprawia w błogi i spokojny nastrój. Ba, czasem wystarczy sam[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Piernik staropolski dojrzewający – etap I 8 lat, 1 miesiąc temu
W listopadzie często dopada mnie nostalgia. Jakoś tak bardziej odczuwam upływający czas, częściej wspominam minione lata, popadam w deszczowy nastrój i mam mniej energii. Nie winię za to listopada, bo niezależnie[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Pieczone warzywa z hummusem 8 lat, 1 miesiąc temu
Stara zasada mówi: nie lubisz jakiegoś warzywa? Upiecz je! Ok.. sama tę zasadę wymyśliłam, ale wiedzcie, że naprawdę coś w tym jest. Może Wam się wydawać, ze znacie smak buraka, pietruszki czy marchewki, ale po ich[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Zupa fasolowa 8 lat, 1 miesiąc temu
Nie nie nie i jeszcze raz nie! Nie zgadzam się na reklamy świąteczne na początku listopada! Dopiero co skończyliśmy wspominać naszych zmarłych, a już korporacje próbują na siłę nas wsadzić na saneczki i wysłać po[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Pszenno-owsiane bułeczki śniadaniowe 8 lat, 1 miesiąc temu
Nie należę do osób robiących listy. Życie co prawda pokazało mi nie raz (i nie dwa), że gdybym wcześniej spisała wszystko na liście to zadania wykonywałoby się znacznie szybciej i łatwiej, ale ja uparcie trwam przy[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Pierogi ruskie z wędzonym twarogiem 8 lat, 1 miesiąc temu
Reklamy telewizyjne są dla mnie niekończącym się źródłem antyinspiracji. Ostatnio hitem jest „Nuda w kuchni” i doskonałe remedium – danie z proszku. Czujecie to? Próbowanie nowych smaków i nowych potraw radzą[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Zupa ogórkowa 8 lat, 1 miesiąc temu
Gdyby ktoś dał mi do wyboru kawałek tortu lub miskę bigosu to z pewnością wybrałabym bigos. Kwaśny jest moim ulubionym smakiem i absolutnie nie musi się obawiać konkurencji ze strony słodkiego, słonego lub[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, "Patrzę na ciebie" – drink na Halloween 8 lat, 1 miesiąc temu
Nie jestem ani zwolenniczką ani przeciwniczką obchodzenia Halloween. Zwyczaj zbierania przez dzieciaki cukierków uważam za głupi i nigdy nie otwieram, gdy pukają do moich drzwi. Natomiast przebierane imprezy,[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Tarta z kalafiorem, pieczoną dynią i serem provolone 8 lat, 2 miesiące temu
Z jesienią i zimą jest tak, że nie potrafię jednoznacznie określić, czy je lubię czy nie. Z jednej strony jest zimno, ponuro i ciemno, zdjęcia na bloga nie wychodzą, z domu też się nie chce wychodzić, a szalejące[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Sałatka z pieczoną dynią, jarmużem i grillowanymi warzywami 8 lat, 2 miesiące temu
Czas płynie i życie się zmienia. Staję się coraz bardziej dorosła, doświadczona i poważna, a nowi ludzie, którzy stają na mojej drodze poznają mnie zupełnie inną niż byłam jeszcze kilka lat temu. Ale wystarczy mi[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Wyniki konkursu z książką "Polskie jabłka" 8 lat, 2 miesiące temu
Kochani! Jest nam bardzo miło, że tak licznie wzięliście udział w naszym konkursie z książką „Polskie jabłka” wydawnictwa REA-SJ. Kurczę, strasznie trudno było zdecydować do kogo powędrują 3 egzemplarze książki,[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Pieczona dynia 8 lat, 2 miesiące temu
Jeżeli zawsze marzyliście o psie, ale wciąż się wahacie (bo nie macie ogródka, bo spacery, bo kupa w domu, bo zjedzone kapcie itd..) to przygotowałam dla was małą listę dobrych rad, które mam nadzieję przekonają[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Jaglanka z prażonymi jabłkami i orzechami 8 lat, 2 miesiące temu
W dzieciństwie lubiłam chorować. Szczególnie jesienią lub zimą i szczególnie wtedy, gdy choroba wiązała się z pozostaniem w domu, a najlepiej w łóżku oraz brakiem jakichkolwiek obowiązków ze szkolnymi na czele.[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Cynamonowe drożdżówki ze śliwkami i czekoladą 8 lat, 2 miesiące temu
Fart debiutanta zawsze mnie zastanawiał. Jak to możliwe, że robiąc coś po raz pierwszy w życiu najczęściej odnosimy sukces? Dopiero co wytłumaczono Wam zasady pokera, a już za pierwszym rozdaniem rozbijacie bank.[…]
-
Ja Tu Gotuję! dodał(a) nowy wpis, Risotto z dynią, szałwią i parmezanem 8 lat, 2 miesiące temu
Wymówki. Towarzyszki dnia codziennego. Większe, mniejsze, poważne i całkiem błahe. Siedzą w naszych kieszeniach, za kołnierzami, w rękawach i skarpetkach, ale nie odzywają się zbyt często, bo nie lubią marnować[…]
- Załaduj więcej