Katarzyna Wójcik
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Dziś Światowy Dzień Makaronu, World Pasta z Lubellą 3 lata temu
Wiecie, że 25 października jest obchodzony Światowy Dzień Makaronu. Najlepszą formą świętowania tego dnia jest przygotowanie pysznych makaronowych potraw. Jestem wielbicielką makaronów. Na moim stole często go[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Boeuf Stroganow, pyszne danie z polędwicy wołowej. 3 lata, 4 miesiące temu
Końcówka wiosny przyniosła nam falę gorąca, oby lato w tym roku było równie ciepłe. Mnie nie przeszkadzają upały, jedyny problem to gotowanie obiadów. Gdy temperatura w kuchni przekracza 30 C, gotuję coś na szyb[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Sernik z rosą 3 lata, 8 miesięcy temu
Dziś Dzień Mężczyzny więc postanowiłam uszczęśliwić mojego sernikożercę i upiekłam mu pyszne ciasto.
To moje drugie podejście do sernika z rosą i ten wyszedł genialny w smaku. Pierwszy raz piekłam go kilka lat te[…] -
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Jak zrobić Bubble Tea w domu 3 lata, 9 miesięcy temu
Bubble Tea to wyjątkowa herbata z bąbelkami, która szturmem zdobywa serca smakoszy na całym świecie. Również w Polsce Bubble Tea staje się coraz bardziej popularna. Napój wymyślił, w latach 80 ubiegłego wieku, Liu[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Pieczona perliczka nadziewana kaszą i borowikami 4 lata temu
Perliczka to ptak, który na naszych stołach gości bardzo rzadko, a szkoda. Wśród drobiu perliczka wyróżnia się najchudszym mięsem, które jednocześnie posiada duże walory smakowe, ponieważ nie wyczuwa się w nim nu[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Pieczona perliczka nadziewana kaszą i borowikami 4 lata temu
Perliczka to ptak, który na naszych stołach gości bardzo rzadko, a szkoda. Wśród drobiu perliczka wyróżnia się najchudszym mięsem, które jednocześnie posiada duże walory smakowe, ponieważ nie wyczuwa się w nim nu[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Makaron penne z bobem, cukinią i boczkiem, w pysznym śmietanowym sosie 4 lata, 3 miesiące temu
Bób to moje ulubione warzywo strączkowe. Szkoda, że sezon na ten zielony przysmak trwa tak krótko. Wprawdzie przez cały rok można kupić bób mrożony, jednak smakowo mi nie odpowiada. Kochani, sezon na bób już się k[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Młoda marchewka karmelizowana 4 lata, 3 miesiące temu
Dawno nie było tu przepisu! A dziś mam dla Was coś absolutnie pysznego. Tak prezentuje się mój ulubiony, letni dodatek do obiadu, czyli młodziutkie marchewki pokryte delikatną glazurą z miodu i octu balsami[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z cukinii i szparagów z dodatkiem szpinaku, rzodkiewki i karmelizowanej cebuli dymki. Kuchnia zero waste 4 lata, 5 miesięcy temu
Jeśli tak jak ja kochacie zupy, to koniecznie spróbujcie mojej dzisiejszej propozycji. Pomysł na nią zrodził się nie tyle z oszczędności, co raczej z gotowania w stylu zero waste, gdyż nie znoszę marnowani[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Surówka z młodej kapusty z koperkiem 4 lata, 6 miesięcy temu
Uwielbiam wiosnę za sezonowe przysmaki, takie jak szparagi, młoda kapusta i ziemniaki. Gdy tylko młoda kapusta pojawi się w sklepach i na targach, królują u mnie dania z dodatkiem tego smacznego warzywa. Na ciepł[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Zioła dla urody i zdrowia-pokrzywa 4 lata, 6 miesięcy temu
Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica L.) to chwast znany każdemu. Skóra po kontakcie z nią piecze i tworzą się bolesne bąble. To także zmora ogrodników. Jednak jak większość chwastów wykazuje szereg właściwości[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Makaron bavette z sosem aglio olio e chilli 4 lata, 6 miesięcy temu
Makaron to klasyka włoskiej kuchni. Aglio olio e peperoncino to słynny włoski makaron z czosnkiem, oliwą, ostrą papryczką i natką pietruszki. To też przykład tego, jak proste i tanie dania mogą być smaczne. W[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Domowa biała kiełbasa 4 lata, 7 miesięcy temu
W mojej rodzinie biała kiełbasa należy do ulubionych wielkanocnych dań. Zazwyczaj podaję kiełbasę białą parzoną, pieczoną z cebulą w piwie lub jako dodatek do żurku. Choć w sklepach jej nie brakuje to niestety[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Zioła dla urody i zdrowia-rokitnik 4 lata, 9 miesięcy temu
Zimą, aby wzmocnić odporność organizmu, sięgamy po herbaty wzbogacone naturalnymi sokami oraz konfiturami. Zazwyczaj są to przetwory z malin lub pigwy. Rokitnik poznałam zupełnie niedawno i pokochałam te malutkie i[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Flaczki z żołądków drobiowych 4 lata, 9 miesięcy temu
Flaczki to wyjątkowo sycąca zupa, którą można przygotować na różne okazje. Tradycyjne polskie flaki bazują na żołądkach wołowych, ale można je tez przyrządzić z żołądków wieprzowych, jak i z mięsa z drobiu lub[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Torcik bezowy z bitą śmietaną, mascarpone i owocami 4 lata, 10 miesięcy temu
No i mamy Nowy, 2020 rok! Koniec starego i początek nowego roku skłaniają do refleksji nad minionym czasem i dają nam chęć do zmian w nadchodzących dwunastu miesiącach. Zrobiłam krótkie podsumowanie minionego roku,[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Rewelacyjne ciasto czekoladowe, przekładane musem śliwkowym 4 lata, 11 miesięcy temu
Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez wypieków. Zazwyczaj na naszym stole królują makowce, serniki i pierniki. Te desery wypłonione rodzynkami i orzechami nie każdemu jednak smakują. Mój mąż, na przykład[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Fasolka po bretońsku 5 lat temu
Za oknem typowo listopadowa pogoda-szaro, buro, wieje i leje. Nie lubię jesieni w takim wydaniu dlatego na poprawę nastroju ugotowałam ulubiony, smaczny i sycący posiłek – Fasolkę po bretońsku. Jest to jedno z[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Pyszna zapiekanka z kiełbasą, ziemniakami i zieloną fasolką szparagową 5 lat temu
Nie ma nic lepszego w jesienne i ponure dni jak pyszna i sycąca zapiekanka. Uwielbiam wszystkie zapiekanki ale te, na bazie puree ziemniaczanego najbardziej, bo są lekkie, puszyste i rozpływające się w ustach.
<p style="text-align:[…]
-
Katarzyna Wójcik dodał(a) nowy wpis, Jednodniowy detox z sokami SportFood 5 lat temu
Jednodniowy detox-czy warto ? Odpowiedz brzmi TAK. Detoks to nic innego jak pozbywanie się toksyn z organizmu, wzmacnianie i regeneracja komórek. Jednodniowy detox pozwala oczyścić organizm z toksyn, zadba o florę[…]
- Załaduj więcej