Kurczak ajvar

14.08.2023

Tym razem smaki bałkańskie: kurczak ajvar. Ajvar to warzywna pasta pochodząca z kuchni serbskiej i robiona z bakłażanów, papryki, czosnku i octu. Jako marynata do kurczaka nadaje mięsu świetny smak!

{„@context”:”http://schema.org”,”@type”:”Recipe”,”image”:[„https://www.bardzogrubysmok.pl/wp-content/uploads/2023/03/kurczak-ajvar-2-250×250.jpg”,”https://www.bardzogrubysmok.pl/wp-content/uploads/2023/03/kurczak-ajvar-2-198×164.jpg”,”https://www.bardzogrubysmok.pl/wp-content/uploads/2023/03/kurczak-ajvar-2-320×200.jpg”],”recipeIngredient”:[„4 filety z kurczaka,r”,”8 u0142yu017cek pasty ajvar,r”,”1 cebula,r”,”1 zu0105bek czosnku,r”,”1 puszka pomidoru00f3w pokrojonych,r”,”su00f3l,

Czytaj Dalej

Komentarze