馃 Pieczone pierogi z kapust膮 i pieczarkami 馃
19.12.2021
Sk艂adniki:
( porcja na 40 sztuk/ szklanka 250 ml, 艣rednica k贸艂ka 6 cm)
Rozczyn:Dro偶d偶e 艣wie偶e 25 gMleko letnie 1/2 szklankiCukier 艂y偶kaM膮ka pszenna 艂y偶kaCiasto:M膮ka pszenna 500 gMleko letnie 1/2 szklankiJajkoS贸l 艂y偶eczkaOlej 1/4 szklankiFarsz:Kapusta kiszona 400 gPieczarki 400 gCebula 艣redniaS贸lPieprzDodatkowo:Jajko (do posmarowania pasztecik贸w przed pieczeniem)Przygotowanie:
W misce wymiesza膰 sk艂adniki na rozczyn,
Czytaj Dalej
Komentarze