Smaki na talerzu
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Cukinia faszerowana kaszą gryczaną i serem feta 1 rok, 1 miesiąc temu
Cukinia w ciekawej wersji, bo faszerowana kaszą gryczaną, doprawioną odrobiną cynamonu. Jako dodatki mamy tutaj jeszcze podsmażoną cebulę, posiekaną drobno paprykę oraz ser do grillowania.
Ja tuż przed pie[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Kalendarze z herbatą dla osób dorosłych 1 rok, 1 miesiąc temu
Artykuł sponsorowany
Gerhard Lang w 1904 roku w Niemczech pokazał pierwszy, oficjalny kalendarz adwentowy – aczkolwiek już wcześniej stosowano różne metody odliczania czasu do nadejścia Bożego Narodzeni[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Pieczone ziemniaczki z kiełbasą 1 rok, 1 miesiąc temu
Co powiesz na blaszkę pełną pieczonych ziemniaków z warzywami, kiełbasą i dwoma rodzajami sera? Według mnie jest to bardzo prosta i super smaczna propozycja obiadowa.
Pieczone ziemniaki, kolorowa papryka, czerwo[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Muffinki bananowe 1 rok, 1 miesiąc temu
Muffinki bananowe to jeden z naszych ulubionych pomysłów na małe słodkie przekąski. Muffinki wychodzą bardzo puszyste, delikatne i słodziutkie, ale nie przesłodzone. Do ciasta dodaję kropelki czekoladowe i posiekan[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Szarpany indyk Agaty 1 rok, 1 miesiąc temu
Gorąco polecam Ci ten przepis na szarpanego indyka. Robiłam go w tej wersji już niezliczoną ilość razy. To świetna baza do dalszego wykorzystania. U mnie sprawdza się jako składnik burgerów, naleśników, tortilli, s[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Dlaczego Warto Wybierać Przetwory z Polski? O Wartości Rodzimych Owoców i Warzyw 1 rok, 1 miesiąc temu
Artykuł sponsorowany/Wpis zewnętrzny
Przetwory owocowo-warzywne to nieodłączny element polskiej tradycji kulinarnej, a ich smak i jakość są cenione zarówno w kraju, jak i za granicą. W czasach, gdy coraz wi[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Kawowy budyniowiec z galaretką 1 rok, 2 miesiące temu
Często tutaj piszę, że uwielbiam ciasta z kawą. I faktycznie tak jest. Choć samej kawy praktycznie wcale nie piję na co dzień, to wypiekom z dodatkiem kawy nie potrafię się oprzeć.
Tym razem przygotow[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Sałatka z kuskusem i kurczakiem 1 rok, 2 miesiące temu
Ta sałatka z kuskusem i kurczakiem jest smaczna i prosta do przygotowania. U nas pełni rolę sałatki codziennej, np na kolację czy drugie śniadanie do pracy.
Koniecznie nie pomijajcie dodatku koperku, nadaj[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Placki ziemniaczane z wątróbką w sosie śmietanowym 1 rok, 2 miesiące temu
Dziś przepis na placki ziemniaczane, do których dodatkiem jest wątróbka w sosie śmietanowym. Brzmi kontrowersyjnie? Zapewniam Cię, że to pomysł na pyszny obiad. Sprawdzi się szczególnie dla tych, którzy kochają za[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Muffinki pizzowe 1 rok, 2 miesiące temu
Szukasz pomysłu na niebanalną kolację lub imprezową przekąskę, którą przygotujesz w kilka chwil? Mam zatem dla Ciebie bardzo fajny pomysł. Zrób pizzowe muffinki z salami i mozzarellą. Do takich muffinek możesz doł[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Ciasto „Rozkoszniak” 1 rok, 2 miesiące temu
Ciasto „Rozkoszniak” w mojej wersji. Z budyniem na gorąco, galaretką z dżemem z czarnej porzeczki oraz masą śmietanową z kajmakiem. Bardzo fajne. Dość słodkie i baaardzo mięciutkie. Koniecznie do jedzenia łyże[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Sałatka warstwowa z kurczakiem i grzankami 1 rok, 2 miesiące temu
Sałatka z kurczakiem, sałatą lodową, kiszonym ogórkiem, serem cheddar, grzankami, boczkiem oraz sosem majonezowo-ketchupowo-musztardowym. Niepozorna, a baaaardzo smaczna.
Sałatkę przygotowałam w niezbyt wysokie[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Lunch biznesowy bez tajemnic: Jak zaplanować spotkanie, które zaprocentuje 1 rok, 2 miesiące temu
Artykuł sponsorowany
Zastanawiasz się, jak zaplanować lunch biznesowy, który zapadnie w pamięć i przyniesie konkretne efekty? Lunch to nie tylko okazja do zjedzenia posiłku, ale przede wszystkim doskon[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Gulasz drobiowy z chorizo 1 rok, 2 miesiące temu
Moje chłopaki uwielbiają pikantne potrawy, więc wiedziałam, że zrobię im wielką przyjemność serwując na obiad to danie. Aromatyczny gulasz drobiowy z dodatkiem pikantnej kiełbasy chorizo, z kolorową papryką i c[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Pieczone pulpety drobiowo-serowe w sosie pomidorowym 1 rok, 2 miesiące temu
Na blogu jest już przepis na pulpety w sosie pomidorowym, ale teraz zrobiłam wersję z piekarnika.
Oczywiście jeśli chcecie, możecie przygotować najpierw sos pomidorowy, wyłożyć go na dno naczynia, na nim ułoży[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Sernik krówkowy (łaciaty) 1 rok, 2 miesiące temu
Pyszny, słodziutki sernik na migdałowym spodzie, dwukolorowy – z dodatkiem masy kajmakowej, zwanej też masą krówkową. Nazwa nawiązuje właśnie do użytej masy oraz wyglądu sernika.
Nas ten sernik zachwycił ba[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Makaronowa sałatka z salami 1 rok, 2 miesiące temu
Lekka sałatka makaronowa z warzywami, mozzarellą i salami. Zamiast majonezowego sosu, sos na bazie oliwy, musztardy i soku z cytryny. Mnie osobiście tego majonezu brakowało i pewnie za drugim razem podam ją właś[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Potrawka z kurczaka z ryżem i marchewką II 1 rok, 2 miesiące temu
Potrawka z kurczaka z ryżem i marchewką, to danie jakie pamiętam z czasów szkolnej stołówki, a którego smaku do tej pory nie udało mi się jeszcze odtworzyć. Kolejne podejście do przepisu uważam jednak za dużo więk[…]
-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Placuszki bananowe na maślance 1 rok, 2 miesiące temu
Pyszne placuszki bananowe, które sprawdzą się na śniadanie, do śniadaniówki czy na słodki obiad. Dzieci je uwielbiają, a i dorośli nie potrafią oprzeć się tym wyraźnie bananowym, delikatnym racuszkom.[…]

-
Smaki na talerzu dodał(a) nowy wpis, Roladki drobiowe „Cordon blue” 4 sery 1 rok, 2 miesiące temu
Dlaczego zawsze to, co takie kaloryczne i średnio zdrowe jest taaaakie dobre?
Zrobiłam te roladki na obiad licząc po 1/2 porcji na osobę, a były tak dobre, że mało kto chciał się dzielić
Delik[…]
- Załaduj więcej