MeCooks
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Kurczak involtini 11 miesięcy, 2 tygodnie temu
Kurczak involtini to nic innego jak włoskie roladki z kurczaka wypełnione nadzieniem. Najpierw mięso należy lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa, wyłożyć nadzieniem ze szpinaku, pieczarek i sera a następnie[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Rolada drożdżowa z jajkiem, serem i parówką 11 miesięcy, 2 tygodnie temu
Wytrawna rolada drożdżowa wypełniona nadzieniem z jajek, sera żółtego i kiełbasek parówek to wypiek, który świetnie sprawdza się podany jako dodatek do barszczu czerwonego bądź sam. Zaserwować można ją zatem na pr[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Piernik staropolski 11 miesięcy, 2 tygodnie temu
Przespałam trochę wrzucenie wam przepisu na piernik staropolski. Do świąt zostało dosłownie parę tygodni a ciasto na tenże właśnie piernik potrzebuje poleżakować przez minimum dwa tygodnie. Jest więc już trochę p[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Panettone 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
Panettone to słodka włoska babka z dodatkiem owoców suszonych i kandyzowanych, najbardziej popularna w okresie świąt Bożego Narodzenia. Wypiekana jest w specjalnych formach, które pozwalają jej osiągnąć sporą wyso[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Sałatka Mimoza 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
Sałatka mimoza to kolorowa, warstwowa sałatka z tuńczykiem w roli głównej. Jest łatwa do przygotowania, smaczna i sprawdza się podana na każdą okazję oraz święto. Przygotowanie sałatki zaczynam od ugotowania w[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Barszcz czerwony wigilijny 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
Mamy co prawda jeszcze trochę czasu do wigilii ale już teraz warto zacząć do niej przygotowania tworząc chociażby listę dań, które w tym roku potencjalnie będziemy przygotowywać. Jednym z takich dań, którego na[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Makowiec japoński 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
Makowiec japoński to bardzo łatwe do przygotowania ciasto, które poza makiem zawiera również jabłka. Ciasto to jest wilgotne, lekkie i zajadać można się nim bez końca. Jest idealne na specjalne okazje takie jak[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Tatar z łososia 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
Tatar z łososia to proste danie rybne, które świetnie sprawdza się podane jako przekąska. Przypadnie on do gustu wszystkich tym, którzy lubią połączenie świeżej ryby z intensywnym smakiem cebuli, marynowany[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Zakwas na barszcz biały 11 miesięcy, 3 tygodnie temu
Przed nami Święta i jest to taki okres w roku, w którym bez wątpienia większość z nas będzie wypiekać pyszne ciasta, robić sałatki i gotować dania, których w tym właśnie czasie zabraknąć nie może na naszych stołac[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Mince pies czyli angielskie ciastka świąteczne 11 miesięcy, 4 tygodnie temu
Mince pies to kruche ciastka, którymi Anglicy zajadają się na potęgę w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Ciasteczka składają się z warstwy kruchego ciasta, w którym to cieście zamknięte jest aromatyczne n[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Nadzienie mincemeat 11 miesięcy, 4 tygodnie temu
Ciastka z nadzieniem mincemeat to jeden z obowiązkowych elementów angielskich Świąt Bożego Narodzenia. Osobiście miałam okazję skosztować tych ciastek w Anglii kilkanaście lat temu w trakcie Świąt i do dnia dzisie[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Uszka z grzybami 12 miesięcy temu
Podejrzewam, iż lepienie uszek w grudniu mogłoby stać się sportem narodowym, albowiem nie ma chyba takiego domu, w którym nie lepi się ich w tymże właśnie okresie. Co niektórzy lepienie uszek zaczynają już począt[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Wafel z masą kawową 12 miesięcy temu
Wafel z masą kawową to pomysł na słodki deser, który przygotować można szybko i sprawnie. Ten wafel jest dla osób lubiących bardzo słodkie desery, gdyż masa kawowa wykorzystana do przełożenia płatów wafla jest wyj[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Parmigiana z bakłażanem 12 miesięcy temu
Parmigiana (Parmigiana z bakłażanem czy też Parmigiana di Melanzane) to danie kuchni włoskiej, w którym plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem zapiekane są w piekarniku. Danie to podawane jest najc[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Zupa z brukselką 12 miesięcy temu
Brukselka to warzywo, które fantastycznie odnajduje się w zupach, surówkach i daniach gorących takich jak na przykład zapiekanka. W zależności od rodzaju dania, sięgnąć można po świeżą bądź mrożoną bruksel[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Śledzie korzenne 12 miesięcy temu
Przyprawy korzenne świetnie odnajdują się nie tylko w ciastach, napojach czy deserach, są one także oryginalnym dodatkiem do śledzi. Połączenie tych dwojga wydawać może się co najmniej dziwne lecz zapewniam[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Czerwona kapusta duszona 1 rok temu
Czerwona kapusta sprawdza się fenomenalne zarówno w surówkach jak i przygotowana na ciepło – zasmażana lub duszona. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na czerwoną kapustę w tym przepis na modrą kapustę, s[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Muszle makaronowe nadziewane szpinakiem i ricottą 1 rok temu
Muszle makaronowe to produkt mączny, po który sięgam robiąc obiad bądź przekąskę. Wypełnione nadzieniem zapiec je można z dodatkiem ulubionego sosu bądź podać bez zapiekania jako zimną przekąskę. Z makaronem świet[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Szarlotka bez pieczenia 1 rok temu
Szarlotka bez pieczenia z bitą śmietaną to proste ciasto na biszkoptach, które przygotujesz bez piekarnika. Ta szarlotka jest wilgotna, jabłka są miękkie i soczyste a całość smakuje wyśmienicie. Przygotowa[…]
-
MeCooks dodał(a) nowy wpis, Zupa brokułowa 1 rok temu
Smaczna i sycąca zupa brokułowa z dodatkiem warzyw korzennych i zasmażki, to przepis na łatwe do zrobienia pierwsze danie obiadowe. Zupy warzywne mogą przybrać formę kremu bądź pozostać niezmiksowane czyli z k[…]
- Załaduj więcej