MeCooks

  • Puree z zielonego groszku z dodatkiem śmietanki, soku z cytryny i mięty, to prosty warzywny dodatek do mięs oraz ryb. Zachwyca ono smakiem a także prostotą wykonania. Znaleźć można je zarówno w menu wykwintn[…]

  • Wyjątkowo delikatne, puszyste i lekkie bułeczki maślane, które po upieczeniu mają miękką, maślaną skórkę z połykiem. Ten domowy wypiek jest doskonałym wyborem na śniadanie, obiad a także lunch. To maślane pieczy[…]

  • Kurczak z suszonymi pomidorami i marynowanym pieprzem, to przepyszne danie idealne na obiad. Gotowane w sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych pomidorów, marynowanego pieprzu oraz czosnku, mięso drobiowe jest mi[…]

  • Domowe masło czosnkowe z dużą ilością czosnku oraz natką pietruszki, to pyszne smarowidło na pieczywo jak i dodatek do pieczonych warzyw a także mięs. Masło czosnkowe robię na bazie świeżego bądź smażonego czos[…]

  • Pyszny sernik z jagodami bez pieczenia, pełen smaku jagód leśnych, które znaleźć można zarówno w kremie jak i w polewie. Bazą sernika są połączone z masłem, zmiksowane herbatniki a w skład kremu wchodzi śmiet[…]

  • Mięciutkie i super puszyste otwarte bułeczki jagodzianki z lukrem. Te bułeczki drożdżowe przygotować można zarówno ze świeżych jak i z mrożonych jagód. Są fantastyczne podane na śniadanie, na kolację oraz jako słod[…]

  • Sałatka z serem halloumi, morelami i migdałami, to moja dzisiejsza propozycja na prostą sałatkę, która łączy w sobie słodkie i słone smaki. Słodki smak sałatka zawdzięcza świeżym morelom, natomiast smak słony poc[…]

  • Lekka, świeża sałatka z grzankami, pomidorkami koktajlowymi, parmezanem i pistacjami. Sałatka skropiona jest prostym dressingiem z oliwy, musztardy i soku z cytryny. Zrobienie tej pysznej sałatki zajmuje mniej niż[…]

  • Danie prosto z PRL-u czyli bryzol. Jest to proste danie w formie kotletów, które przygotować można z mięsa mielonego lub z mięsa siekanego, zarówno wołowiny jak i z wieprzowiny. Mięso po zmieleniu lub posiekan[…]

  • Pyszne, mięciutkie w środku i lekko chrupiące na zewnątrz, kotlety z ziemniaków i sera mozzarella. Nie są to jednak kotlety bezmięsne, gdyż jednym ze składników je tworzących jest także szynka. Te smażone kot[…]

  • Niezwykle prosty przepis na ciasto banoffee, które jest połączeniem zmiksowanych herbatników z masą krówkową, grubymi plastrami bananów i bitą śmietaną. Po spróbowaniu kawałka, ciężko się Wam będzie od tego[…]

  • Kapusta pekińska cieszy się w moim domu sporą popularnością. Wykorzystuję ją nie tylko do przygotowania kimchi ale również do surówek oraz gołąbków. Jej podłużne, jasno-zielone oraz szerokie liście są soczyste i m[…]

  • Serowe, pachnące oregano i wypełnione szynką, ślimaki z ciasta francuskiego. Przygotować można je zarówno na domowym cieście francuskim jak i na cieście kupnym. Do przygotowania tej pysznej przekąski poza ciastem f[…]

  • Bułki pszenne z oliwkami zielonymi oraz czarnymi, to przepis na domowe pieczywo, które smakuje pysznie podane na śniadanie, na kolację oraz jako przekąska. Te bułki są super jako baza kanapek a jednocześnie podane[…]

  • Sałatka ziemniaczana to danie, które ma wiele wariacji. Zaczynając od najprostszej wersji tejże sałatki bazującej na samych tylko ziemniakach i odrobine sosu, kończąc na jej bardziej wyszukanych propozy[…]

  • Tym razem zapraszam na jabłka w cieście posypane cukrem pudrem. Soczyste plastry jabłek pokryte delikatnym ciastem mącznym, smażone na oleju. Podać można je zarówno na deser jak i na przekąskę. Przygotow[…]

  • Chlebek bananowy jest zawsze idealną opcją na wykorzystanie przeleżałych bananów czyli takich, które są ekstremalnie słodkie w środku i bardzo miękkie. Poza chlebkiem takie właśnie banany super sprawdzają[…]

  • Domowa mizeria z ogórków to pyszny dodatek do dań obiadowych zarówno mięsnych jak i rybnych. Robi się ją z czterech tylko składników w bardzo prosty sposób. Ogórki należy cienko pokroić, nasolić i odstawić na m[…]

  • Śliwki w boczku to szybka przekąska imprezowa zrobiona z dwóch składników. Przekąska ta zasmakuje wszystkim tym, którzy lubią połączenie słodkiego ze słonym albowiem słodkie śliwki suszone świetnie komplementują[…]

  • Kurczak w parmezanie czyli mięso drobiowe obtoczone w panierce z mąki, jajka oraz bułki tartej wymieszanej z serem parmezan. Panierka, w której obtoczone jest mięso ma serowy, ziołowy smak i jest chrupiąca, z kole[…]

  • Załaduj więcej