Świat na widelcu
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Panini z bresaolą, papryką Ramiro i pomidorkami cherry 4 lata, 10 miesięcy temu
Śniadania to ważny początek każdego dnia. Choć ne zawsze o nim pamiętam, staram się pilnować tego posiłku. Wcześniejsze lub późniejsze śniadanie to jednak posiłek, który zaważy na całym dniu. Zapoczątkuje energię[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Sałatka z grillowanym kozim serem i cytrusami 4 lata, 10 miesięcy temu
Kozi ser jest niezwykle aromatyczny, w smaku bardzo intensywny. Dojrzewający jest idealny do sałatek,a ser naturalny na pasty, przystawki a nawet desery.Doskonale komponuje się z cytrusami, a także winogronami.[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Polędwiczka w szynce parmeńskiej (metoda SV) 4 lata, 10 miesięcy temu
Jak, że nowa zabawka w domu czas i na wypróbowanie możliwości.jak wspominałam w poprzednim poście Czytaj dalej
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Gotowanie metodą sous vide Anova 4 lata, 10 miesięcy temu
Padło i na mnie. Kucharz, który się nie rozwija to żaden kucharz. jako, że swoja pasję przerodziłam w prace i od jakiegoś czasu pracuję zawodowo w kuchni rozwój samej siebie stawiam na najwyżej półce. I tak[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Wegańskie czekoladowo różane babeczki z kremem mascarpone 4 lata, 10 miesięcy temu
W kuchni nic nie jest nudne. Połączenia smaków to świetna zabawa. Zawsze można odkryć coś nowego. W tych babeczkach są czekolada, burak i róża. Naprawdę niesamowite połączenie. Zainspirowana Czytaj dalej
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Best nine 2019 4 lata, 10 miesięcy temu
Cześć kochani 🙂 Jako, ze pożegnaliśmy stary rok chce Wam pokazać co było w hitem wśród blogowych postów. Stworzyłam najlepszą dziewiątkę wg wyświetleń. To Wam się podobało najbardziej, a dla mnie to mała[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Chińskie bułeczki bao 4 lata, 11 miesięcy temu
Bułeczki bao, azjatyckie jedzenie uliczne. Podawane z aromatycznym mięsem i warzywami. Idealne zrównoważenie smaków sprawia, że całość jest pyszna, aromatyczna i chce się więcej. Raz spróbujesz i przepadłeś/aś.[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Pieczony rostbef na kanapki 4 lata, 11 miesięcy temu
Pieczony rostbef to bardzo dobra opcja domowej wędliny. A przede wszystkim smaczna i zdrowa. Wybierając najlepszej jakości mięso wiesz co jesz.Świeża wołowina jest krwiście czerwona i ładnie pachnie, więc dokładnie[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Zupa fasolowa z kiełbasą morlińską 4 lata, 12 miesięcy temu
Powoli nadchodzi zima, a co za tym idzie organizm domaga się coraz częściej ciepłych posiłków. W moim przypadku zawiesistych, gęstych zup. Smacznych, zdrowych i rozgrzewających. A przede wszystkim pożywnych, na[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Terrina z łososiem wędzonym 5 lat temu
Terrina z łososia to elegancka przystawka. Idealna do przygotowania w domu z ogólnodostępnych składników. Wybieraj te dobrej jakości, a twoje danie będzie smaczne i zdrowe. Finezyjnym podaniem możesz zaskoczyć[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Słodkie bułeczki dyniowe 5 lat temu
Czas na dynie!O tak, lubię ten czas. Właśnie teraz można wyczarować mnóstwo przepisów z udziałem dyni.A ty lubisz dynie?Zobacz Czytaj dalej
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Muffiny dyniowo jabłkowe 5 lat temu
Tak, znowu dynia! Bo, dlaczego nie!?Te muffiny są przepyszne, lekko słodkie z nutą piernikową. Muffiny są mokre. A to za sprawa jabłka, wybierajcie te bardziej kwaśne np. Szara reneta lub odmiany z jabłek[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Biszkopt białkowy 5 lat temu
Biszkopt na białkach to bardzo dobre rozwiązanie gdy zostaja białka po wykorzystaniu żółtek. Jest troche bardziej suchy od zwykłego biszkoptu, ale równie smaczny. Mozna go barwić, kolory będą bardziej intensywne.[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina 5 lat temu
O pulled pork, czyli szarpanej wieprzowinie można pisać poematy. Jest tak pyszna, że rozpada się jeszcze przed włożeniem do ust. Wolno gotowane mięso, zachowuje kształt, jest miękkie i pyszne. jednak idea jest taka[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Czarne mini bułeczki do burgerów 5 lat temu
Te bułeczki „chodziły” za mną już ładne kilka miesięcy. Aż w końcu powiedziałam- tak, to teraz! I zrobiłam je!Małe, czarne drożdżowe bułeczki. Można je wykorzystać do mini burgerów na imprezę, catering czy[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Sernik Oreo 5 lat, 1 miesiąc temu
Na pewno znacie ciasteczka Oreo, są takie słodkie i pyszne. Nie umiem się im oprzeć. W ogóle czemu ja umiem się oprzeć!Będąc na herbatce w kociej kawiarni w Krakowie widziałam przez szybkę w lodówce sernik oreo,[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Peperonata 5 lat, 1 miesiąc temu
To włoska odpowiedź na bałkański ajwar czy lutenicę. Pyszne kolorowe papryki przypieczone w piekarniku, doprawione czosnkiem, oliwą, sola i kolorowym pieprzem. Miodzio! Naprawdę! Zjadłam już pół słoika, który dziś[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Kremowa zupa ziemniaczana 5 lat, 1 miesiąc temu
Na ziemniaki podobnie jak na grzyby jest teraz dobrobyt. Teraz sa najsmaczniejsze, można przebierać w odmianach. Wybieraj odmiany ziemniaków dedykowane do odpowiednich dań. A jesli nie wiesz jak dobrać odpowiedni[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Chrupiący dorsz z polentą i kurkami 5 lat, 1 miesiąc temu
Kiedy sezon na grzyby, warto z niego korzystać. Zaopatrujcie się, przetwarzajcie i jedźcie – to Nasze polskie złoto! Pyszne grzyby pod każda postacią. W wielu restauracjach polecają menu sezonowe -grzybowe. Możesz[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Puszysta dróżdżówka z letnimi owocami i kruszonką 5 lat, 3 miesiące temu
Ciasto drożdżowe to najpopularniejsze polskie ciasto. Przygotować je można je na słodko i słono. Pierwsza opcja jest bardziej popularna i częściej wykorzystywana w kuchni.Moja Babcia co niedziele robiła ciasto[…]
- Załaduj więcej