Świat na widelcu
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Sałatka Cezar 4 lata, 6 miesięcy temu
Ta sałatka to najbardziej popularna sałatka na świecie. Tak jak większość popularnych dań ma swoich zwolenników i przeciwników, a także wiele wersji.Oryginalna receptura to sałata rzymska, parmezan i grzanki. N[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Recenzja Hilo Bistro&Bar Kraków 4 lata, 6 miesięcy temu
Delivery Week to inicjatywa Czytaj dalej
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Sałatka ziemniaczana z seem plesniowym i pistacjami 4 lata, 6 miesięcy temu
Ta pyszna sałatka to propozycja na udaną rodzinna imprezę. Jest prosta, szybka do przygotowania i bardzo smaczna.Może być dodatkiem do dań z grilla, a także jako osobne danie, bo jest sycąca. Najlepiej podawać[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Botwinka 4 lata, 6 miesięcy temu
Botwinka, pyszna zupa z młodych buraków. W zasadzie to zupa nowalijkowa, gdyż botwinka pojawia się na wiosnę. Najlepiej wykorzystać do niej młode warzywa. Należy odnotować, że botwinka swój charaktery[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Chleb pszenno-żytni na zakwasie dwudniowym 4 lata, 7 miesięcy temu
Ten zakwas to wręcz rewelacja!Nie trzeba go dokarmiać, ani czekać pięciu dni! A chleb jest smaczny, a skórka chrupiąca.Przepis jest prosty, tak samo jak wykonanie.To idealne rozwiązanie dla niecierpliwych osób,[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Grzanka z kozim serem, orzechami i miodem 4 lata, 7 miesięcy temu
Ta grzanka to istne dzieło idei #zerowaste. Jest tu wszystko co znalazłam w domu, część zachomikowana na późniejsza godzinę. Taką kanapkę możesz zrobić z ulubionym serem dojrzewającym. jednakże idealnie w te[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Stek wołowy z ziemniakiem hasselback 4 lata, 7 miesięcy temu
Jeśli lubicie steki, to dobrze trafiliście. Dziś serwuję stek z rostbefu z ziemniakiem hasselback. Ta forma ziemniaków jest wprost idealna jako dodatek do steka wołowego. Chrupiącą skórka i miękki środek ziemniaka[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Pasztet z łagodną posypką 4 lata, 7 miesięcy temu
Pasztety to wędliny, które można zrobić z mięs czy warzyw. Są po prostu idealne by wykorzystać resztki z lodówki. Wystarcza odpowiednie przyprawy by nadać intensywność smaku. Pasztety są różne, jedne z ugotowanym[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Pierś kurczaka gotowana w occie balsamicznym 4 lata, 7 miesięcy temu
Pierś kurczaka gotowana w zalewie z octem balsamicznym jest bardzo soczysta i smaczna. Wystarczy 15 minut gotowania w zalewie i otrzymasz pyszna pierś, która idealnie komponuje się w sałatkach.
Jej wygląd przez[…] -
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Wielkanocne kruche ciasteczka 4 lata, 7 miesięcy temu
Te ciasteczka na pewno będą sprawią frajdę najmłodszej części rodziny!
Ozdabianie ich to nie lada wyzwanie i zabawa.
Jak je ozdobisz z najmłodszymi to już tylko Wasza wyobraźnia. Podpowiem, że opr,ócz takich jak[…] -
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Delikatne jajka marmurkowe 4 lata, 7 miesięcy temu
Ten przepis to kolejny sposób aby na Twoim stole znalazł się nowy sposób podania klasycznych jajek.Te jajka jak i poprzednie marynowane w burakach zalewa się marynata i odstawia w chłodne miejsce na kilka[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Wielkanocna baba piaskowa 4 lata, 7 miesięcy temu
Baba piaskowa to najpopularniejsze ciasto na Święta Wielkiej Nocy. Lukrowana baba, na którą się czeka cały rok. Bo w Święta smakuje najlepiej.Oczywiście możesz polać babę czekolada i ozdobić orzechami. Ale tradycyj[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Marynowane jajka w buraczkach 4 lata, 7 miesięcy temu
Te jajka nie tylko będą efektownym hitem na Twoim stole, a i smak ich Cię zaskoczy. Po prostu są bajecznie intensywne, odświeżą stół swoją barwą. Idealnie smakują podane z majonezem. To prawdziwy hit Wielkanocne[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Ptysie z kremem marscarpone 4 lata, 7 miesięcy temu
Uwielbiam ptysie, delikatne, a z kremem są lekko słodkie. Dopełnienie stanowi cukier puder i już można powiedzieć „jestem w niebie”. Tak, ten deser przenosi mnie w kulinarne uniesienie.
Wolę domowe ptysie, które[…] -
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Lekka zupa z kurczakiem i szparagami 4 lata, 7 miesięcy temu
Taka zupa jest znakomita na lekką kolację czy lunch. Głównym bohaterem tej zupy są szparagi, to one nadają smak naszego bulionu. Szparagi sa bogatym źródłem kwasu foliowego oraz witaminy C, co jest niezbędne dla[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Różane makaroniki z białą czekoladą 4 lata, 7 miesięcy temu
Makaroniki to ten ciasteczka, które wymagają czasu mimo, iż szybko się je robi. Są pyszne, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Podane z ulubionym nadzieniem tworzą idealny słodki deser.Jest kilka sposobów na[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Sernik trzykolorowy z polewą czekoladową 4 lata, 7 miesięcy temu
Sernik na zimno to prosty i szybki deser bez pieczenia.Można go zrobić na wiele sposobów, z bakaliami, owocami, z galaretką, a także polewą. Przepisy na serniki, które dotychczas robiłam znajdziesz tutaj –> Czytaj dalej
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Szakszuka z pieczonych warzyw i jajkiem sv 4 lata, 8 miesięcy temu
Szakszuka to jeden z tych przepisów, które mają tyle wersji ilu jest kucharzy. Szakszuka (shaksuhka, shakshouka) to śniadaniowe danie kuchni bliskowschodniej, od Tunezji po Turcję i bardzo popularne w Izraelu.[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Gyoza chicken kimchi 4 lata, 8 miesięcy temu
Tradycyjne chińskie pierożki, znane w Japonii jako gyoza. Popularne również w innych krajach Azji wschodniej.Ciasto na te pierożki przygotowuje się z mąki pszennej, gorącej wody i soli. Powinno być bardziej[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Test produktów ALDI Polska 4 lata, 8 miesięcy temu
Jakiś czas temu otrzymałam powiadomienie o pozytywnej decyzji w sprawie testu produktów od firmy Pasty kanapkowe były nieco uszkodzone, ale uratowałam je i zjedliśmy na śniadanie ze smakiem.Pasta jajeczna ze[…]
- Załaduj więcej