Maggie79 Kuchenne podboje
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, CARPACCIO Z BURAKÓW Z SEREM PLEŚNIOWYM 5 lat, 3 miesiące temu
BURAKI mają lecznicze właściwości . Zawdzięcza ją betalainom . Dzięki nim mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Łagodzą dolegliwości związane z menopauzą. Szkla[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KOTLECIKI z KASZY jaglanej 5 lat, 4 miesiące temu
KASZA JAGLANA pod względem wartości odżywczej dorównuje kaszy gryczanej. Ma mało skrobi, za to dużo białka. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksy[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KOLOROWA SAŁATKA z makaronem i kurczakiem 5 lat, 4 miesiące temu
Kolorowa, sycąca a jednocześnie bardzo smaczna, najlepiej smakuje zaraz po zrobieniu. Sprawdzi się na wielu imprezach. Składniki 1 brokuł1 puszka kukurydzy1 puszka fasolki czerwonej3 garści ugotowanego makar[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, WĄTRÓBKA drobiowa z CEBULĄ i JABŁKIEM 5 lat, 4 miesiące temu
Są zwolennicy jak i przeciwnicy jedzenia wątróbki. Wystarczy przygotować ją tak by była „zjadliwa” czyli wyciąć starannie wszystkie niedoskonałości , dobrze doprawić i przygotować by nie była zbyt sucha. Z punktu[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, OGÓRKI MAŁOSOLNE bez chrzanu 5 lat, 5 miesięcy temu
Sezon ogórkowy już trwa, a u mnie ogóry na szybko do schrupania już po 3 dniach. Ogórki zrobione bez chrzanu- można jednak dodać lub zastąpić go liśćmi porzeczki lub winogronu. Tak czy siak. są smaczne i chrupiące[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, MŁODA KAPUSTA z BOCZKIEM 5 lat, 5 miesięcy temu
Kapusta ma opinię ciężkostrawnej, niezbyt zdrowej i pospolitej jarzyny w złym guście. Niezasłużenie. Na ten wizerunek wpływają tradycyjne dodatki, te golonki, boczki i kiełbasy. Przez nie kapuściane dania są k[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, TRUSKAWKOWE Ciasto KRUCHEEEEEE 5 lat, 5 miesięcy temu
TRUSKAWKI -Porcja 100 g truskawek zawiera 60 mg witaminy C, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie. Jest w nich też sporo witamin z grupy B, a także niewielkie ilości witaminy A i E, oraz mikroelementy: chroniące prz[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, ŚNIADANIE daje moc 5 lat, 5 miesięcy temu
Większość z nas wie jak ważne jest śniadanie, ba – to nawet najważniejszy posiłek dnia. Powinno być ono smaczne, zdrowe i pożywne. Pełnowartościowe śniadanie najlepiej spożyć do 2 godzin po obudzeniu, po[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KASZA z GULASZEM z szynki w marynacie 5 lat, 5 miesięcy temu
Gulasz z szynki z kaszą jęczmienna to- prosty, smaczny obiad lub dla tradycjonalistów z ziemniakami. Smak mięsa świetnie podkręci marynata z słodko-kwaśnego octu balsamicznego Ponti i miodu, dzięki niej mięsko b[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, RACUCHY z jabłkami, bananami, konfiturą 5 lat, 6 miesięcy temu
Racuchy – nieduże, smażone na złoty kolor placuszki sporządzone na bazie mąki, mleka świeżego i jaj.To świetny pomysł na śniadanie, jarski obiad czy pyszny deser dla całej rodziny. Uwielbiam w nich to, że są tak sz[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SAŁATKA z SELEREM naciowym, KURCZAKIEM i… 5 lat, 6 miesięcy temu
Seler naciowy wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej. Posiada właściwości skutecznie usuwające toksyny z organizmu, oczyszczając go i poprawiając funkcjonowanie. Ponadto działa pobudzająco na procesy trawieni[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, SZYBKA PIZZA z pesto i suszonymi pomidorami 5 lat, 6 miesięcy temu
Mamy smak na pizzę ale brak czasu na wyrabianie i rośnięcie ciasta… – to przepis dla Was jeśli tylko macie w chłodziarce gotowy spód na pizzę ;)Dobór składników- jak, kto lubi . U mnie ostatnio króluje[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, PENNE po włosku ze szpinakiem i pesto 5 lat, 6 miesięcy temu
Dziś proponuje zasmakować we włoskich smakach- świetnie pasuje mi tu makaron penne karbowany w towarzystwie suszonych pomidorów o intensywnym aromacie i smaku , oraz pesto z bazylią i orzechami. Całości charakt[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, KONFITURA z PŁATKÓW dzikiej RÓŻY 5 lat, 6 miesięcy temu
Płatki róży i co dalej? Sposobów na jej wykorzystanie jest wiele:*Utarcie z cukrem*przecier różany*konfitura*wysuszone do herbaty*zmielone jako posypka cukiernicza.U mnie dzisiaj KONFITURA z płatków dzikiej róży ,[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, GOŁĄBKI w sosie pomidorowym 5 lat, 6 miesięcy temu
GOŁĄBKI -potrawa półmięsna z farszu zawiniętego w rolki z liści białej kapusty głowiastej. Tradycyjnymi składnikami farszu są mielone mięso wieprzowe i ryż lub kasza oraz dalsze dodatki, jak np. cebula, grzy[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, WITAMINKA pyszna sałatka z młodą kapustą 5 lat, 6 miesięcy temu
Wiosna,wiosna a więc polecam sałatkę z młodych wiosennych warzyw z dodatkiem… kurczaka i ryżu Składniki pól główki młodej kapusty2 marchewki1 czerwona papryka1/2 pęczka koperku1/2 pęczka szczypiorkuga[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, WYTRAWNE ptysie SEROWO-ŻURAWINOWE 5 lat, 7 miesięcy temu
Wytrawna przekąska, która sprawdzi się na przyjęciu w gronie rodziny (izolacja) lub znajomych( już po) 😉 SkładnikiPtysie20 dag mąki250 ml wody10 dag masła1/4 łyżeczki soli5 jajekFarsz z sera:4 dag sera żółt[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, BABKA wielkanocna 3 kolorowa 5 lat, 8 miesięcy temu
Święta już tuż tuż więc polecam kolorową babkę piaskową. Ładnie pachnie, dobrze smakuje, umili czas przy kawie, zmieści się do koszyczka wielkanocnego- bez babki niektórzy nie wyobrażają sobie świąt.Składnik[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM i twarogiem 5 lat, 8 miesięcy temu
Naleśniki to danie, które sprawdzi się o każdej porze dnia. Deserowe naleśniki znają chyba wszyscy, a warto pamiętać, że wytrawne dania z nimi są równie smaczne. Ich smak warunkuje użyte nadzienie, a na to mamy[…]
-
Maggie79 Kuchenne podboje dodał(a) nowy wpis, CHLEB PSZENNO-ŻYTNI 5 lat, 8 miesięcy temu
Nie ma nic lepszego niż smak i zapach chleba przyrządzonego własnoręcznie. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, bochenek wychodzi spory i starcza na kilka dni. Nie trzeba ciasta chlebowego zagniatać, ani wyrabiać[…]
- Załaduj więcej