Blendman
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem 2 lata, 10 miesięcy temu
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie PYSZNEGO i SZYBKIEGO deseru jest czasochłonne i pracochłonne, to… Tylko Ci się wydaje! Dzisiaj chcę Ci pokazać jak przy użyciu kilku łatwo dostępnych składników możesz ukręcić[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegańskie samosy z ciasta francuskiego 2 lata, 10 miesięcy temu
Samosy są tradycyjną przekąską kuchni indyjskiej. Oryginalnie przygotowuje się je z ciasta, które przypomina nasze ciasto pierogowe, faszeruje, a następnie smaży na głębokim tłuszczu. Tym razem postanowił[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Zupa caldo verde z jarmużem 2 lata, 10 miesięcy temu
Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na tradycyjne danie kuchni portugalskiej. Dawniej jadana głównie przez ludzi z nizin społecznych, teraz przygotowywana i pałaszowana chętnie przez każdego! Zupa caldo verde jest prost[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Chipsy z jarmużu 2 lata, 10 miesięcy temu
Czy w zaciszu domowym można samodzielnie przygotować względnie zdrową i szybką przekąskę? Pewnie, że tak! Dzisiaj zrobiłem dla siebie jak i dla Was chipsy z jarmużu, które z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne ch[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Naleśniki drożdżowe 2 lata, 10 miesięcy temu
Okrągłe, cienkie, ale jednocześnie puszyste i cudownie sprężyste… Naleśniki drożdżowe, to jedna z moich ulubionych wersji naleśników! Nadają się do pałaszowania zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Dzisi[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Makaron z pieczonymi warzywami 2 lata, 10 miesięcy temu
Co sprawi, że niejadek zje obiadek? Jest tylko jeden sprawdzony sposób… Przygotowanie PYSZNEGO posiłku! Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na makaron z pieczonymi warzywami, który posmakuje nawet najbardziej wybre[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Owsianka kawowa 2 lata, 11 miesięcy temu
Śniadanie jest to z całą pewnością najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Odpowiednie śniadanie jest w stanie dodać nam energii oraz pozytywnie nastroić na cały dzień. Owsianka kawowa którą dzisiaj ukręciłem, to[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Pulpety z kaszy jaglanej 2 lata, 11 miesięcy temu
Ostatnimi czasy cierpię na chroniczny brak czasu… Ale to bardzo dobrze! Właśnie z tego powodu, że nie mogę sobie pozwolić na siedzenie godzinami w kuchni, zaczynam tworzyć proste i szybkie do wykonania przepisy[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Jak zrobić kotlety sojowe? Wegańskie schabowe 2 lata, 11 miesięcy temu
Niedzielny tradycyjny obiad nieodłącznie kojarzy mi się z kotletem podanym w towarzystwie surówki i tłuczonych ziemniaków. Czy będąc wege trzeba zrezygnować z kultywowania tradycji? Oczywiście, że nie! Dzisiaj po[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Kotlety z selera 2 lata, 11 miesięcy temu
Czy wegańskie jedzenie jest trudne do przygotowania? Oczywiście, że nie! Dzisiaj mam dla Was przepis na jedne z najprostszych wegańskich kotlecików. Kotlety z selera, bo to właśnie o nich mowa nie wymagają od Cieb[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Drożdżowe racuchy z jabłkami 2 lata, 11 miesięcy temu
Jedzenie które wewnętrznie mnie uszczęśliwia i wywołuje uśmiech na twarzy to takie, które kojarzy mi się z dzieciństwem. Klasyczne drożdżowe racuchy z jabłkami są idealnym przykładem dania, które za dzieciaka pała[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Placki brokułowe z czerwoną papryką 2 lata, 11 miesięcy temu
Placki, placuszki… Można je ukręcić na słodko i wytrawnie. Smakują świetnie zrobione praktycznie ze wszystkiego. Dzisiaj mam dla Was przepis na placki brokułowe z czerwoną papryką, doprawione papryką wędzoną ora[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Gofry z mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 lata, 11 miesięcy temu
Jak co rano wturlałem się do mojej nowej kuchni. Leniwie przecierając oczy zastanawiałem się co dzisiaj ukręcić sobie na śniadanie. Chodziłem pomiędzy szafkami, spiżarką, a lodówką spoglądając w ich najgłębsze zaka[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Curry z brukselką i zielonym groszkiem 2 lata, 11 miesięcy temu
Szybki, pyszny i zdrowy obiad… Moc witamin, minerałów, błonnika i białka, które pochodzą w tym przypadku z moich ulubionych orzechów nerkowca, brukselki oraz groszku. Curry z brukselką, to danie bogate w kolory i[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka? 2 lata, 11 miesięcy temu
Brukselka to potoczna nazwa kapusty brukselskiej. Jest to warzywo z rodziny kapustowatych, które nie tylko świetnie smakuje, ale również zawiera ogrom cennych dla naszego zdrowia witamin i minerałów. Do tego należ[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Jak zrobić grzane wino? Przepis na GRZAŃCA! 2 lata, 12 miesięcy temu
Grzane wino w sezonie zimowym, to najlepszy napój na leniwe wieczory. Czerwone wino, pomarańcze, goździki i cynamon tworzą cudowny aromat rozchodzący się po całym domu… Grzane wino cudownie rozgrzewa od środka…[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Drożdżowe kapuśniaczki z kiszoną kapustą i grzybami 3 lata temu
Kapuśniaczki nieodłącznie kojarzą mi się z zimą i okresem świątecznym. Tym razem postanowiłem przygotować przepis na drożdżowe kapuśniaczki z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami. Wspaniale smakują w towarzystwie dom[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegański piernik 3 lata temu
W moim domu przez cały grudzień wspaniale pachnie przyprawą do piernika i czekoladą. Piernik jest niezmiennie najpopularniejszym ciastem w okresie świątecznym. Praktycznie każdy chętnie po niego sięga, ale nie każd[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Curry z dynią i ciecierzycą 3 lata temu
Kupiłem ostatnio kilka różnych odmian dyni, tak więc nadszedł czas, aby je systematycznie wykorzystywać do przepisów pojawiających się na łamach bloga. Na pierwszy ogień idzie rewelacyjne curry z dynią i ciecierzy[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Tajska zupa Tom Kha z boczniakami 3 lata temu
Zupa Tom Kha, to nic innego, jak po prostu pyszna i rozgrzewająca od środka tajska zupa kokosowa. W moim wydaniu jest to oczywiście wegańska zupa Tom Kha, która została wzbogacona o boczniaki i makaron ryżow[…]
- Załaduj więcej