Blendman
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Komosanka 1 rok, 7 miesięcy temu
Dla mnie dobry początek dnia, musi rozpocząć się od kubka kawy i spokojnego zjedzenia śniadania. Jakie powinno być idealne śniadanie? Oczywiście najlepiej zarówno pyszne, jak i zdrowe! W mojej spiżarce roi się o[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Koktajl z masłem orzechowym i bananem 1 rok, 7 miesięcy temu
Dzisiaj przychodzę do Was nie z jednym, ani nie z dwoma, a aż z trzema przepisami na koktajle z masłem orzechowym! Każdy koktajl ukręciłem na bazie innego masła orzechowego i z innymi dodatkami. Dzięki takiemu[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegański RAMEN 1 rok, 7 miesięcy temu
Ramen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz pozostałych składników, dodawanych według własnych preferencji. Nie ma jednej, jedynej, prawilnej wersji. D[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Pasta z pieczonego kalafiora 1 rok, 7 miesięcy temu
Jestem wielkim fanem wszelkiej maści smarowideł, którymi można raczyć się w towarzystwie świeżego chleba. Dzisiaj postanowiłem wziąć na tapet kalafiora i ukręcić z niego pastę. Pasta z pieczonego kalafiora w t[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym 1 rok, 8 miesięcy temu
Dzisiejsze danie, to prawdziwa feeria smaków. Kostka sojowa zanurzona w cudownym słodko-kwaśnym sosie, podana z ryżem i brokułami. Z jednej strony atakuje nas delikatna słodycz płynąca z sosu oraz z kawałkó[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Bułeczki z czekoladą i wiśniami 1 rok, 8 miesięcy temu
Oj ostatnio naszło mnie na domowe wypieki. Cały czas robię nowe drożdżówki, bułeczki, chleby… Bardzo dużą popularnością wśród Was cieszą się ostatnio dodane bułeczki kardamonowe oraz drożdżówka z czeko[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Szybki i prosty chleb pszenny 1 rok, 8 miesięcy temu
Po pieczywo sięgam praktycznie codziennie. Bardzo lubię na śniadanie pałaszować kanapki z domowym hummusem lub pasztetem z soczewicy, udekorowane świeżymi, sezonowymi warzywami. Często piekę klasyczn[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Ravani – Ciasto z semoliną 1 rok, 8 miesięcy temu
Podczas mojego pobytu na Cyprze, musiałem zasmakować tamtejszej kuchni. Najbardziej w pamięci zapadło mi ciasto z semoliną, które jest również nazywane RAVANI. Jest to wypiek popularny nie tylko na Cyprze i w Grecj[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Muszle nadziewane szpinakiem i serkiem z nerkowców 1 rok, 8 miesięcy temu
Oj jak za mną chodziły muszle nadziewane szpinakiem… Pamiętam, że gdy byłem jeszcze małym brzdącem, to sporadycznie takie muszle pojawiały się na obiad i zawsze robiły furorę. Oczywiście wtedy farsz był niewegańs[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Bułeczki kardamonowe z pomarańczą 1 rok, 9 miesięcy temu
Do wykonania dzisiejszego przepisu zainspirowała mnie siostra i jej wojaże do Szwecji, gdzie niezwykle popularne są klasyczne kardamonowe bułeczki. Postanowiłem troszkę je podkręcić i ukręcić bułeczki kardamonow[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Wegańska tarta z cukinią i papryką 1 rok, 9 miesięcy temu
Przez ostatnie tygodnie zakochałem się w wytrawnych tartach. Robię je na różne sposoby, z różnymi dodatkami i na różnych spodach. Tyle możliwości, żeby pokombinować ze smakami… REWELACJA! Dzisiaj na tapet wleciała[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Tarta cebulowa z tofu i pieczarkami 1 rok, 10 miesięcy temu
Jestem ogromnym fanem wszelkiej maści domowych wypieków. Dzisiaj postanowiłem upiec tartę, ale tym razem nie na słodko, a na wytrawnie. Tarta cebulowa, to świetny pomysłem na kolację, której towarzyszy kielisze[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Burger z buraka i kaszy jaglanej 1 rok, 10 miesięcy temu
To za co cenię sobie kuchnię wegańska, to przymus bycia kreatywnym podczas gotowania. Dzięki temu dania są różnorodne, a na talerzu nie ma monotonii. Dzisiaj na tapet wleciał burger z buraka i kaszy jaglane[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Rwany chlebek czosnkowy 1 rok, 10 miesięcy temu
Masz już dość klasycznego pieczywa podawanego do ulubionej sałatki? A może spodziewasz się gości i zastanawiasz się co przygotować smakowitego na spotkanie? IDEALNYM rozwiązaniem jest rwany chlebek czosnkowy[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Gofry z czerwonej soczewicy 1 rok, 10 miesięcy temu
Gofry można przygotować zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. W dzisiejszym przepisie na gofry z czerwonej soczewicy, chcę Ci pokazać mój sposób na wytrawne i niecodzienne śniadanie. Ponieważ bardzo często ja[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Onigirazu – Japońska kanapka ryżowa 1 rok, 11 miesięcy temu
Ostatnio bardzo dużo oglądam programów kulinarnych. W jednym z odcinków bohaterzy odwiedzali Japońskie restauracje i małe uliczne straganiki z jedzeniem. To co zwróciło najbardziej moją uwagę, to niecodzie[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Sałatka z ciecierzycą i oliwkami 1 rok, 11 miesięcy temu
Ostatnio zacząłem zdrowiej się odżywiać. Zabrałem się za aktywne uprawianie sportu, a nie tylko oglądanie go z pilotem w ręce przed telewizorem. Stałem się wielkim fanem sałatek… ale nie takich, w których roi s[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Makaron z tofu w sosie orzechowym 1 rok, 11 miesięcy temu
Po tym jak ogromny sukces na blogu odniosło tofu w sosie pomarańczowym podane z ryżem i brokułami, postanowiłem ukręcić kolejne danie z tofu w roli głównej. Tym razem postawiłem na twarzyszący mu sos orzechowy,[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Ciasto jogurtowe z jabłkami 1 rok, 11 miesięcy temu
Dzisiejszy wypiek jest moim sposobem na prosty i pyszny deser, do przygotowania którego nie są Ci potrzebne ciężko dostępne składniki, ani niesamowite zdolności kulinarne. Jak zrobić ciasto jogurtowe z jabłkam[…]
-
Blendman dodał(a) nowy wpis, Klopsiki z tofu 1 rok, 11 miesięcy temu
Masz ochotę na PYSZNY i wysokobiałkowy wegański obiad? Polecam Ci klopsiki z tofu! Ich ukulanie zajmie Ci dosłownie kilka chwil, a efekt końcowy zachwyci i nasyci Cię na wiele godzin.
Klopsiki z tofu
Można je pod[…] - Załaduj więcej