Diana Rusiłowicz
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Cukinia z papryką i cebulą (do słoików) 9 lat, 5 miesięcy temu
Taką sałatkę robiłam już kilka lat z rzędu, więc podczas sezonu cukiniowo-paprykowego – warto zaopatrzyć się w te warzywa i podczas zimy zajadać się pysznym dodatkiem do obiadu.3 kg cukinii (już obranej, bez[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciastka z orzechów brazylijskich i pestek dyni (z dodatkami) 9 lat, 5 miesięcy temu
Pamiętacie ciastka z pestek słonecznika (klik)?Fakt są pyszne, tylko szkoda, że aktualnie muszę unikać tych smacznych ziarenek.Jednakże na podstawie tego przepisu zrobiłam inne i również rewelacyjne w smaku.[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Różyczki z ciasta francuskiego (z mortadelą i sezamem) 9 lat, 5 miesięcy temu
Takie różyczki to smaczna przekąska, która przykuwa uwagę i zachwyca swoim niecodziennym wyglądem. Przerobiłam różne wersje, z przeróżnymi wędlinami, więc to od Was zależy – czego użyjecie od środka Waszego[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Mus jogurtowy z crunchy i owocami 9 lat, 5 miesięcy temu
Deser jest pyszny i szybki w przygotowaniu.Jego smak można dostosować do własnego gustu.To od Was zależy jakiego jogurtu i owoców użyjecie. Polecam!(1-2 porcje) 250 ml jogurtu owocowego (dowolny smak)100g crunchy[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Pieczarki w cieście czosnkowo-paprykowym 9 lat, 5 miesięcy temu
Kolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika. Cukinię (klik), fasolkę (klik) oraz parówki (klik, klik) – już Wam prezentowałam.Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu.Ciasto[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Frużelina czereśniowa 9 lat, 5 miesięcy temu
Frużelinę z czereśni robię już od kilku lat i zawsze mam jej mały zapas. Idealnie nadaje się do deserów, naleśników, ciast i różnych wypieków.To takie owoce w żelu, które konsystencją przypominają lekko tężejącą[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Skrzydełka w zalewie octowej 9 lat, 5 miesięcy temu
Tak przygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami.Nadają się również jako dodatek do dania głównego.Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciasto z kisielem i kiwi 9 lat, 5 miesięcy temu
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kwiatuszki z kiełbasek i ciasta francuskiego 9 lat, 5 miesięcy temu
Takie kwiatuszki to smaczna, szybka i ładnie wyglądająca przekąska.Idealnie smakują z ulubionym sosem lub świeżymi warzywami.Możecie użyć dowolnych kiełbasek, pamiętając aby były długie i cienkie.Chyba przerobiłam[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciastka z pestek słonecznika (3 składnikowe) 9 lat, 5 miesięcy temu
Inspiracja z blogu: Kulinarna Maniusia.Jak zobaczyłam te ciasteczka u Marzeny, wiedziałam że z pewnością są pyszne i… ani trochę się nie pomyliłam.Smakują rewelacyjnie i znikają wręcz ekspresowo! Posiadają lekko[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Konkurs na danie z kaszy i jabłek – do wygrania książki 9 lat, 5 miesięcy temu
Ostatnio pogoda jest tak zmienna, że mój humor również dopasowuje się do aury.Mam nadzieje, że u Was jest inaczej.Jednak w uprzyjemnieniu czasu na oczekiwania sprzyjającej aury mam dla Was małą zabawę! Konkursów […]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 9 lat, 5 miesięcy temu
Już Wam wspominałam, że to ciasto jest pyszne, uniwersalne i często gości w moim domu.Po wielkim zainteresowaniu cukinią (klik) – postanowiłam przygotować fasolkę.U mnie ten patent to standard, ale większość z Was[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Zupa prowansalska – selerowa 9 lat, 5 miesięcy temu
Inspiracja przepisem: Ewy Wachowicz.Zupa pochodzi z kuchni prowansalskiej i jest po prostu przepyszna.Posiada delikatny, łagodny smak i co najważniejsze – jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, ani dużych[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Dżem z czereśni 9 lat, 5 miesięcy temu
Chyba każdy przyzna mi rację, jak stwierdzę, że domowy dżem nie ma sobie równych.Ten z czereśni jest przepyszny i nie musi być łączony z innymi owocami.Jeśli wolicie bardziej kwaskowaty – dodajcie odrobinę soku[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Cukinia w puchatym cieście z prażoną cebulką 9 lat, 5 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.pl Przepis autorski (mój).Cukinia w moim domu znana jest od dawna i wszyscy uwielbiamy jej smak.(Ufff, bo nie z wszystkimi rzeczami tak jest.)Tak przygotowana jest[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 9 lat, 5 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.pl Inspiracja z blogu: Brunetkawkuchni.Jakoś nie miałam czasu na wymyślanie kolejnych ciasteczek, bo już nie pamiętam ile ich mam na blogu.Jak na złość ciężko było[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Ciastka z czekoladą i wiórkami kokosowymi 9 lat, 5 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Brunetkawkuchni.Jakoś nie miałam czasu na wymyślanie kolejnych ciasteczek, bo już nie pamiętam ile ich mam na blogu.Jak na złość[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Chrupiące ciasteczka z płatków jęczmiennych (truskawkowe) 9 lat, 5 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comPłatki jęczmienne są doskonałym źródłem wartości odżywczych dla naszego organizmu.Zawierają sporo białka, składników mineralnych (potasu, fosforu,[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Placki ziemniaczane faszerowane mięsem z kurczaka 9 lat, 5 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comIdealna propozycja na syty obiad i wykorzystanie mięsa z rosołu.(Choć osobiście uwielbiam kurczaka z zupy.)Jest to również pomysł na urozmaicenie[…]
-
Diana Rusiłowicz dodał(a) nowy wpis, Kremowe kaszotto/pęczotto z wędzonym boczkiem i pieczarkami 9 lat, 5 miesięcy temu
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.comPrzepis autorski (mój).Lubicie kaszę? Kaszotto możecie zrobić z Waszą ulubiona kaszą.Ja tym razem postawiłam na pęczak, który nie zawsze jest doceniany[…]
- Załaduj więcej