Veganza!
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegański cheeseburger 9 lat, 8 miesięcy temu
Ostatnio coraz częściej słyszy się o powstaniu nowej wegańskiej burgerowni w jakimś mieście. Również restauracje wegetariańskie coraz częściej wprowadzają wegańskie burgery do swojej oferty. A że to co niezdrowe[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z brokuła, ryżu i tofu pod kołderką z wegańskiego sera 9 lat, 8 miesięcy temu
Ostatnio nauczyłem się, że dania mogą być pod kołderką,. Więc tym razem będzie zapiekanka pod kołderką z sera wegańskiego.- paczka wegańskiego ciasta francuskiego- pół kilograma brokułów- kostka tofu (180g)- pół[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegański tort z kremem kokosowym 9 lat, 8 miesięcy temu
Ciasto robione na oko na bazie:- mąki- cukru- oleju- kakao+ proszek do pieczenia, cynamon, starte jabłkoKrem:- 400g wegańskiej margaryny- cukier wedle uznania- sok z połówki pomarańczy- 2 średnie banany- szklanka[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegański andrut z masą krówkową 9 lat, 8 miesięcy temu
Nie zawsze wszystko wychodzi. Miały być krówki i nie wyszły. I czarna rozpacz, bo co zrobić z dwoma kilogramami masy? Co dać ludziom do zjedzenia na KS? Wpadłem na pomysł andrutów. Pogoniłem do sklepu z nadzieją,[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Najlepsze wegańskie tosty z serem roślinnym 9 lat, 9 miesięcy temu
Tosty z serem, smak mojego dzieciństwa. Pora wiec wrócić do lat młodości i zrobić sobie coś pysznego. Oczywiście musiałem trochę pokombinować, ale efekt wyszedł niesamowity. Kromki posmarowałem wegańską margaryną,[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Gulasz z kukurydzy, papryki i marchwi 9 lat, 9 miesięcy temu
Składniki: – 2 kolby kukurydzy – 3 pomidory – mały kawałek papryki białej – duża marchewka – 2 łyżki słonecznika – szczypta otrąb – łyżeczka curry – 2 łyżeczki lubczyku – szczypta zielonego pieprzu – szczypta soli
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Tofu curry 9 lat, 9 miesięcy temu
Składniki: – 2/3 kostki tofu – makaron z fasoli – sól, mieszanka curry Na sos: – pół czerwonej papryki – pół pomidora – 3 ząbki czosnku – 1/4 strąka zielonej pepperoni – trochę szpinaku – szczypta soli i Czytaj dalej
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Ryż z surowymi warzywami 9 lat, 9 miesięcy temu
Składniki: – pół szklanki ryżu jaśminowego – nieduża marchewka – 1/3 cykorii – 2 ząbki czosnku – pół małej cebulki – 1/4 kostka tofu – pieprz cayenne, sól, curry Ryż ugotować w niewielkiej wodzie na lepko,[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #12 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #11 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #10 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Sajgonki z wegańskim serem! 9 lat, 9 miesięcy temu
Oj, oj, zanosi się na … kolejny niezdrowy wegański fast food. Nie dość, że smażone to jeszcze z serem. W środku i na zewnątrz.Połączenie jest jednak tak mniamniaste, ze można sobie zjeść od czasu do czasu. <br[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #9 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Ekspresowe ciasto bananowe wegańskie 9 lat, 9 miesięcy temu
Czasem trzeba zrobić do jedzenia coś na bardzo szybko bo się niespodziewani goście zjawiają. I wtedy trzeba kombinować. Szczególnie jak się za bardzo nie ma nic do jedzenia na chacie, a mąki na ciasto jest za mało.[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #8 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #7 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie kremówki 9 lat, 9 miesięcy temu
Składniki: – 2 szklanki mleka sojowego – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 2 łyżki cukru pudru – wanilia/ cukier waniliowy – opakowanie ciasta francuskiego *opcjonalnie agar jeśli chcemy mieć mniej wylewające się[…]
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #6 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Wegańskie śniadania bez słowa #5 9 lat, 9 miesięcy temu
-
Veganza! dodał(a) nowy wpis, Makaron, grzyby i … te nieszczęsne parówki 9 lat, 9 miesięcy temu
Całkiem przypadkiem stałem się posiadaczem opakowania wegańskich parówek sojowych. Nie jestem ich fanem, jak dla mnie są bez smaku i mają konsystencję gumy. No ale pasowało wykorzystać. Trochę pokombinowałem i z[…]
- Załaduj więcej