Smakowyj
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, PROSTEZARCIE.BLOGSPOT.COM ZMIENIA ADRES NA PROSTE-ZARCIE.PL 5 lat, 5 miesięcy temu
Jak zapewne zauważyliście od pewnego czasu nie pojawiały się żadne nowe treści na blogu. Związane to było z intensywnymi pracami administracyjnymi polegającymi na przeniesieniu bloga na własną domenę. Już[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, ZIELONE SZPARAGI W SZYNCE 5 lat, 7 miesięcy temu
Zielone szparagi w szynce to danie dla osób szukających przepisu na szybkie i łatwe danie. Jako, że sezon na szparagi w pełni warto sięgnąć po to coraz bardziej popularne warzywo. W przeszłości nie byłem wielkim[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, ZIELONE SZPARAGI W SZYNCE 5 lat, 7 miesięcy temu
Zielone szparagi w szynce to danie dla osób szukających przepisu na szybkie i łatwe danie. Jako, że sezon na szparagi w pełni warto sięgnąć po to coraz bardziej popularne warzywo. W przeszłości nie byłem wielkim[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, ROGALIKI (CROISSANTY) Z SEREM, BOCZKIEM I JAJKIEM 5 lat, 7 miesięcy temu
Rogaliki zwane croissantami to popularne pieczywo dostępne w zasadzie w każdym sklepie. Niewielka modyfikacja rogalika poprzez dodanie sera, boczku i jajka powoduje, że ze zwykłej „buły” otrzymujemy pożywne[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, ROGALIKI (CROISSANTY) Z SEREM, BOCZKIEM I JAJKIEM 5 lat, 7 miesięcy temu
Rogaliki zwane croissantami to popularne pieczywo dostępne w zasadzie w każdym sklepie. Niewielka modyfikacja rogalika poprzez dodanie sera, boczku i jajka powoduje, że ze zwykłej “buły” otrzymujemy pożywne[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, GRILLOWANY DORSZ SZASZŁYKI 5 lat, 7 miesięcy temu
GRILLOWANY DORSZ SZASZŁYKI.Maj to miesiąc ściśle kojarzący się z grillowaniem. Choć ostatnio pogoda nie rozpieszcza warto przygotować się na lepsze czasy. Na grillu, oprócz karkówki, świetnie sprawdza się coś[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, GRILLOWANY DORSZ SZASZŁYKI 5 lat, 7 miesięcy temu
GRILLOWANY DORSZ SZASZŁYKI.
Maj to miesiąc ściśle kojarzący się z grillowaniem. Choć ostatnio pogoda nie rozpieszcza warto przygotować się na lepsze czasy. Na grillu, oprócz karkówki, świetnie sprawdza się coś[…] -
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY 5 lat, 7 miesięcy temu
Za oknami ciemno, ponuro, pada deszcz. W takich chwilach człowiekowi do rozgrzania potrzeba ciepłej zupy. Obecnie panuje sezon na młodą kapustę, więc wykorzystamy ją w dzisiejszym przepisie. Jak można się[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY 5 lat, 7 miesięcy temu
Za oknami ciemno, ponuro, pada deszcz. W takich chwilach człowiekowi do rozgrzania potrzeba ciepłej zupy. Obecnie panuje sezon na młodą kapustę, więc wykorzystamy ją w dzisiejszym przepisie. Jak można się[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, PROSTE ŻARCIE OTWIERA KANAŁ NA YOUTUBE 5 lat, 7 miesięcy temu
Proste Żarcie otwiera kanał na Youtube. Na razie umieściłem kilka krótkich filmików, w przyszłości będzie ich więcej a przede wszystkim będą dłuższe. Na początek kilka fragmentów moich zmagań z kociołkiem ze[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, PASTA Z WĄTRÓBKI I SUSZONYCH POMIDORÓW 5 lat, 7 miesięcy temu
Wątróbka to mało lubiane mięso, szczególnie wśród dzieci i młodzieży. Szkoda, bo ma zawiera wiele wartościowych składników odżywczych, a dobrze przyrządzona wątróbka jest na prawdę smaczna. Mam wrażenie, że jej[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, SMALEC CZYLI DŻEM ZE ŚWINI 5 lat, 7 miesięcy temu
Smalec to topiony tłuszcz wieprzowy. Ten produkt, który kupujemy w sklepie przeważnie jest zrobione ze słoniny, czyli z warstwy tłuszczu, która gromadzi się między skórą, a żeberkami. Czysty smalec zawiera około[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, TWAROŻEK ZIOŁOWY Z OCTEM BALSAMICZNYM 5 lat, 8 miesięcy temu
Twaróg, czyli biały ser to świetna propozycja na śniadanie czy kolację. W połączeniu z jogurtem naturalnym czy śmietaną otrzymujemy plastyczną masę, którą można uformować w kule jak w tym przepisie lub po prostu[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO 5 lat, 8 miesięcy temu
Typowe danie w stylu „proste żarcie”, które jest bardzo smaczne i szybko się przyrządza. Idealne do przygotowania po pracy, kiedy jesteśmy zmęczeni i nie mamy ochoty na skomplikowane dania, a jednocześnie chcemy[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, SMĄŻONY ŁOSOŚ NA KOŁDERCE Z DYNI – SMAKOWYJ 5 lat, 8 miesięcy temu
Dzisiaj pierwsza próbka możliwości Smakowyja, czyli części poświęconej nie konkretnie przepisom, ale poznawaniu nowych smaków. Zapraszam do lektury. Smażony łosoś to pozycja, która pojawia się w menu wielu[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, PROSTE ŻARCIE REAKTYWACJA 5 lat, 8 miesięcy temu
Z dumą oznajmiam, że zdałem już moje wszystkie egzaminy i uzyskałem w tytuł specjalisty medycyny rodzinnej. W końcu będę miał czas na gotowanie i blogowanie. I dobrze, bo ostatnio robiło się trochę monotonnie :)[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, INDYK W SOSIE TERIYAKI 5 lat, 9 miesięcy temu
Witajcie po krótkiej przerwie. Dziś przepis dla osób, które chcą odpocząć trochę od schabowego. Azjatycka kuchnia w polskim, sprawdzonym wydaniu:)
Czas przygotowania: 10 min + 2 godz.[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, LANGUSTYNKI W BIAŁYM WINIE 5 lat, 9 miesięcy temu
Owoce morza podajemy w dużej i głębokiej misce, aby nie wystygły, a sos w oddzielnym naczyniu. Do sosu świetnie pasuje białe pieczywo. Langustynki wyjmuje się z pancerzy bezpośrednio przed spożyciem.Składniki:- 1[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, SMAKOWYJ ŁĄCZY SIŁY Z PROSTYM ŻARCIEM 5 lat, 10 miesięcy temu
Prostezarcie.blogspot.com łączy siły z innym blogiem, Smakowyjem. O ile Proste Żarcie to blog o gotowaniu, to Smakowyj skupia się na poznawaniu nowych smaków, jedzeniu i podróżach kulinarnych. W najbliższym czasie[…]
-
Smakowyj dodał(a) nowy wpis, Smalec czyli dżem ze świni 7 lat, 3 miesiące temu
Smalec to topiony tłuszcz wieprzowy. Ten produkt, który kupujemy w sklepie przeważnie jest zrobione ze słoniny, czyli z warstwy tłuszczu, która gromadzi się między skórą, a żeberkami. Czysty smalec zawiera około[…]
- Załaduj więcej