Pyry Na Gaz
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tuńczykiem i jajkiem 8 lat, 7 miesięcy temu
Lekka, zdrowa sałatka pełna warzyw i bogatego w białko tuńczyka, która świetnie sprawdzi się jako obiad w wersji fit. Wyrazisty tuńczyk świetnie współgra z lekko ostrą rukolą i delikatnym jajkiem.Składniki:(na duże[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Golonka pieczona sosie sojowym i piwie 8 lat, 7 miesięcy temu
Miękkie i soczyste mięso z lekko słodkawą i pikantną nutą oraz wyraźnym piwnym aromatem. Nieco odmieniona wersja tradycyjnej golonki w piwie.Składniki:4 golonki peklowane w siatce (około1,5 kg)100ml sosu sojowego3[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Batoniki muesli z ryżem (bezglutenowe) 8 lat, 7 miesięcy temu
Batoniki bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Wystarczy wszystko wymieszać i zostawić w lodówce do stężenia i wystudzenia. Są słodkie, złamane smakiem kwaśnawej żurawiny. Łatwo dają się kroić i się nie[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Grillowana wieprzowina w marynacie 8 lat, 7 miesięcy temu
Czujecie wiosnę? Ja tak! Zapraszam zatem na wiosennego grilla!Oryginalna w smaku: lekko pikantna, lekko słodka. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy dzień wcześniej zamarynować mięso i ugrillować. Świetna z sałatką z[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Włoskie "caprese" 8 lat, 7 miesięcy temu
Jest to bardzo łatwa i szybka w wykonaniu włoska przekąska, która doskonale sprawdza się także jako zdrowa i bardzo smaczna sałatka. Tradycjną mozarellę zastąpiła serkiem włoskim. jest równie pysznie! Delikatna,[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Szynka pieczona 8 lat, 7 miesięcy temu
Szynkę należy zamarynować dwa dni wcześniej a następnie upiec w piekarniku. Jej przygotowanie to „samograj”, nie wymaga wielkiego zaangażowania. Smak jest bardzo klasyczny z lekko słodkawą skórką. Dzięki[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Ciasto migdałowo-cytrynowe z owocami 8 lat, 7 miesięcy temu
Chrupiące migdały, soczyste, kwaśne owoce i puszyste, wilgotne ciasto. A wszystko to przykryte kruszonką z płatkami owsianymi. Pyszne ciasto, które przygotujemy w godzinkę.Składniki:(na formę o wymiarach 25 x[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami 8 lat, 8 miesięcy temu
Bardzo lubię rzeżuchę wiec, kiedy usłyszałam o tej zupie od razu postanowiłam ją przygotować. Jej smak zaostrza papryczka chilli a posiekane migdały świetnie kontrastują z kremową konsystencją zupy. Składniki:2[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Babka piwna 8 lat, 8 miesięcy temu
Do wyboru jest wiele rodzajów babek… piaskowe, cytrynowe albo… piwne. Do jej przygotowania namówił mnie mąż. Jej smak jest nietypowy i bardzo ciekawy… zasmakuje nie tylko panom :)Składniki:4 jajka1,5 szklanki[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką 8 lat, 8 miesięcy temu
Jajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste.Składniki:9 jajek1/4 makreli50g sera lazur200ml śmietany[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Babka z kokosem 8 lat, 8 miesięcy temu
Babka nie musi być nudna… drożdżowa, cytrynowa, majonezowa, każdy znajdzie taką którą polubi. Ja proponuje urozmaicenie babki kokosem. Jest bardzo puszysta, z posmakiem kokosa, przepyszna.Składniki:1 i 1/4[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Ekspresowe paluchy serowe 8 lat, 8 miesięcy temu
Ekspresowa propozycja przekąski na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy mamy ochotę na coś małego do przekąszenia. Gotowe w 20 minut!Składniki:opakowanie ciasta francuskiego (275g)ser żółty 100gjajkosól[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Ciasto daktylowo-owsiane (bez cukru i mąki) 8 lat, 8 miesięcy temu
To ciasto jest wynikiem moich eksperymentów kulinarnych. Jest wilgotne, puszyste i słodkie, o wyraźnym smaku owsa. Do jego przygotowania nie używam cukru ani maki, dzięki temu jest zdrowsze i mniej kaloryczne ale[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Żurek po poznańsku 8 lat, 8 miesięcy temu
Wielkanoc bez żurku jest jak Wigilia bez barszczu…Ile gospodyń tyle przepisów. Przedstawiam dziś ten z którego najczęściej korzystam. obowiązkowo z domowym zakwasem ;)Składniki:1,5 l wywaru z gotowania kiełbasy[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane awokado i groszkiem 8 lat, 8 miesięcy temu
Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado jest nie tylko[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Szynka duszona we włoszczyźnie 8 lat, 8 miesięcy temu
Soczyste, kruche mięso w towarzystwie marchewki, selera i papryki to klasyczne danie obiadowe. Wymaga długiego duszenia mięsa ale mimo tego nie jest pracochłonne, a składniki do jego przygotowania s,a powszechnie[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Babka herbaciana 8 lat, 8 miesięcy temu
Babka to jedno z najpopularniejszych wypieków. Z pewnością swoja popularność zawdzięcza łatwości i szybkości przygotowania a także temu, iż z łatwością możemy modyfikować jej smak dodając ulubione dodatki. Ta ma[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Jajka faszerowane tuńczykiem 8 lat, 8 miesięcy temu
Wyrazisty tuńczyk świetnie komponuje się z delikatnym smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka.Składniki:6 jajekpuszka tuńczyka w[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Sos karmelowy z solą 8 lat, 8 miesięcy temu
Gęsty, maślany słonawy. Do lodów, deserów, gofrów, naleśników i… jedzenia łyżeczką :)Na poniedziałkową chandrę jak znalazł :)Składniki:4 łyżki białego cukru60ml wody6 łyżek śmietany kremówki2 łyżki masłaokoło 1/3[…]
-
Pyry Na Gaz dodał(a) nowy wpis, Francuskie różyczki 8 lat, 8 miesięcy temu
Superszybka i niebanalna przekąska, która może być doskonałą ozdobą stołu.Gotowa do podani w 25 minut i pyszna! Składniki:opakowanie ciasta francuskiego15 dag salami (najlepiej o małej średnicy)ketchup pikantny<br[…]
- Załaduj więcej