ProstePesto
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Gotowanie na parze – wiele powodów, dla których warto go spróbować! 5 miesięcy, 4 tygodnie temu
Gotowanie na parze to metoda obróbki termicznej żywności, która polega na wykorzystaniu gorącej pary wodnej do przyrządzania posiłków. Ta technika kulinarna jest znana od wieków w różnych kulturach, gdzie ceni[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Placki Shreka ze szpinakiem 6 miesięcy temu
Przedstawiam placki Shreka którymi zajadał się w swoim domu na bagnie. Zielone placuszki które pokochają wszystkie dzieci i dorośli. Placuszki przygotowałam na bazie naturalnego serka homogenizowanego z Piątni[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Sałatka z tortellini 6 miesięcy temu
Prosta w przygotowaniu i efektowna sałatka z tortellini. Sałatka wychodzi przepyszna i kolorowa, znajdziesz w niej całą masę przepysznych składników. Pamiętaj że sałatka będzie smakowała najlepiej, jeśli użyje[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Burger Drwala. Wszystko o Kanapce Drwala z McDonald’s 6 miesięcy temu
Sezon zimowy kojarzy się każdemu z czymś innym, jednym osobą z wyjazdem na narty, drugim z rozgrzewającą herbatą przy kominku. Jednak dla wielu jest to najlepszy sezon w McDonald’s, a to wszystko za sprawą b[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Ciastka paluchy wiedźmy 6 miesięcy temu
Creepy witches fingers czyli tak zwane paluszki wiedźmy, to słynne ciasteczka ochoczo przygotowywane z okazji Halloween. Są to zwykłe kruche ciasteczka z migdałem, które przerażająco przypominają palce. W mojej we[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Faszerowane papryki na Halloween 6 miesięcy temu
Pomysł na straszne papryki z okazji Halloween. Pomarańczowe papryki przypominające Halloweenowe dynie to przepis obowiązkowy do przygotowania 31 października. Przepis na paprykowe duchy jest niezwykle prosty, a za[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Jak wybrać lodówkę? Praktyczne porady 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Zakup nowej lodówki to poważna decyzja, która wpłynie na komfort domowników. Wybrane urządzenie powinno być nowoczesne, pojemne i energooszczędne. W ofercie renomowanych producentów znajdziesz lodówki, które świ[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Nauka w kuchni. Jak gotowanie łączy się z nauką. 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Gotowanie to nie tylko sztuka, ale także nauka. W kuchni zachodzą różne procesy fizyczne i chemiczne, które wpływają na smak, zapach, kolor i konsystencję potraw. Aby lepiej zrozumieć te zjawiska, warto spojrzeć[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Co można przygotować w blenderze? 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Blender to urządzenie, które znajdziemy w prawie każdej kuchni. Jest to niezastąpiony pomocnik w przygotowywaniu różnorodnych potraw i napojów. Dzięki niemu możemy z łatwością zmiksować, rozdrobnić, ubić lub zmie[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Krem z kalafiora 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Przepyszna zupa w sam raz na jesienny mood. Krem kalafiorowy z chrupiącymi grzankami idealny w trakcie jesieni, rozgrzewający i sycący. Przepis na kremową zupę z kalafiora jest bardzo prosty, zupę tą przygo[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Słów kilka o polskich potrawach wigilijnych 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Polskie potrawy wigilijne to zbiór różnorodnych dań, które podaje się na wieczerzę w przeddzień Bożego Narodzenia. Według tradycji, na wigilijnym stole powinno znaleźć się dwanaście potraw, symbolizujący[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Rosół pieczony 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Inspiracje do przygotowania pieczonego rosołu krążyły w sieci już od kilku dobrych miesięcy. Wreszcie sama zdecydowałam się przygotować rosół w podobny sposób. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania i[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Ramen. Zawikłana historia japońskiego dania 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Ramen to niezwykle popularne danie pochodzące z Japonii, które zdobyło międzynarodową sławę i stało się ulubioną potrawą wielu ludzi na całym świecie. Chociaż może wydawać się proste, to za tym popularnym danem[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Jak wybrać praktyczny zegar do kuchni? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę! 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Kuchnię często nazywamy sercem domu i jest ku temu wiele powodów. Poza aspektem praktycznym, czyli przygotowywaniem posiłków, to również miejsce spotkań z rodziną czy przyjaciółmi. Właśnie dlatego to pomieszczeni[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Pomysły na dynię w kuchni 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Dynia to warzywo, które kojarzy się z jesienią i Halloween, ale ma znacznie więcej zastosowań niż tylko wydrążanie strasznych min. Dynia jest bogata w beta-karoten, witaminę C, błonnik i inne składniki odżywcze,[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Knedle ze śliwkami i cynamonem 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Knedle ze śliwkami to tradycyjne polskie danie, które składa się z gotowanych klusek z ciasta ziemniaczanego, wypełnionych śliwkami. Knedle są podawane na ciepło, polane masłem i posypane bułką tartą lub cukrem.[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Spaghetti Aglio e Olio 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Tradycyjna włoska kuchnia ma wielu miłośników. Nic dziwnego, gdyż włoskie przepisy są często bardzo proste a zarazem przepyszne. Dowodem na to jest poniższy przepis na włoskie spaghetti aglio e olio. Kilka pod[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Jak sadzić śliwę w ogrodzie? 6 miesięcy, 1 tydzień temu
Proces ten rozpoczyna się od wyboru naszej ukochanej odmiany śliwki. Najpierw zastanów się czy lubisz te o ciemnej skórce z surowym, ale słodkim wnętrzem, czy może rodzaj ze złocistą skórką i kwaśnym akcentem? Wy[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Ciastka twarogowe 6 miesięcy, 2 tygodnie temu
Pomysł na proste ciasteczka dla niemowląt i małych dzieci. Ciasteczka twarogowe z bardzo dobrym składem, które przygotujesz z podstawowych składników. Miękkie ciasteczka na bazie twarogu półtłustego, którymi za[…]
-
ProstePesto dodał(a) nowy wpis, Żywność w zapasie, czyli dlaczego warto to robić? 6 miesięcy, 2 tygodnie temu
Można powiedzieć, że z czasem zmienia się wszystko, nawet abstrakcje. Żyjemy w czasach, w których gromadzenie zapasów żywnościowych, po pandemii może już mniej, ale wciąż wydaje nam się czymś naprawdę abstr[…]
- Załaduj więcej