Gotujemy i jemy
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Domowa skórka pomarańczowa 5 lat temu
Kandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrzeSkórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków – serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka korzenne z lukrem 5 lat temu
Ciasteczka korzenne z lukremCiasteczka korzenne z lukremCzas: 10 min przygotowanie + 20 min pieczenie | Liczba porcji: 40 | Kuchnia polska | Rodzaj dania: ciastkaCiasteczka korzenne z lukrem to pyszne, miękkie[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Puszysty sernik limonkowy 5 lat temu
Sernik limonkowy puszysty jak chmurkaPuszysty sernik limonkowyCzas przygotowania: 90 min. | Liczba porcji: 16 | Kuchnia światowa | Rodzaj dania: ciastoSernik limonkowy z serka mascarpone oraz śniadaniowego z[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym 5 lat, 1 miesiąc temu
Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym to kolejna pyszna odmiana ciasta z jabłkami. Warto wypróbować ten przepis ponieważ ciasto jest szybkie i proste do[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Pieczone udka z kaczki z żurawiną i rozmarynem 5 lat, 1 miesiąc temu
Przepis na pieczone uda z kaczki z żurawiną, rozmarynu i sokiem pomarańczowymPieczone udka z kaczki to świetna propozycja na niedzielny obiad. Są proste i szybkie w przygotowaniu i świetnie smakują z dodatkiem[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Genialna sałatka na ciepło z selera naciowego i ravioli 5 lat, 1 miesiąc temu
Sałatka na ciepło z selera naciowego i ravioliTa pyszna sałatka na ciepło powstała zupełnie przez przypadek. Dzisiaj szukałam przepisu na duszony seler naciowy, gdyż w domu miałam nadmiar. Okazało się także, że[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Jabłecznik z kruszonką i pianką 5 lat, 1 miesiąc temu
Jabłecznik z kruszonką i piankąJabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś polecam klasyczny jabłecznik z[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Modra kapusta babci Rysi 5 lat, 1 miesiąc temu
Modro kapusta – przepis babci RysiModra kapusta, modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze Śląska Cieszyńskiego. W ten sposób[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Ciasteczka z mleczną czekoladą 5 lat, 1 miesiąc temu
Ciasteczka z mleczną czekoladąWszyscy kochamy ciasteczka, szczególnie te z kawałkami czekolady rozpływającej się w ustach. Ten przepis na ciasteczka z mleczną czekoladą to kolejna wariacja na temat American[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Pasta kanapkowa z tuńczykiem 5 lat, 1 miesiąc temu
Pasta kanapkowa z tuńczykiemPasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Połączenia delikatnego mięsa z ryby z jajkami na twardo,[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Białkowiec z kokosem 5 lat, 1 miesiąc temu
Białkowiec z kokosemBiałkowiec, ciasto białkowe, biszkopt z białek to super ciasto, dzięki któremu można wykorzystać nadmiar białek. Ciasto białkowe może być bazą do tortu – jako biszkopt. Natomiast upieczone w[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Andrut kajmakowy 5 lat, 1 miesiąc temu
Andrut kajmakowyAndrut kajmakowy to ulubiona słodka przekąska nie tylko naszych dzieci. Ten pyszny deser można przygotować dosłownie w 15 minut – wykorzystując gotową masę kajmakową. Można jednak przygotować masę[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Czerwona kapusta kiszona w słoikach 5 lat, 1 miesiąc temu
Czerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale jesień to tradycyjny czas[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Zupa cebulowa – sprytny sposób na czerstwy chleb 5 lat, 1 miesiąc temu
Zupa cebulowa z czerstwy chlebemZupa cebulowa z dodatkiem chleba to dobry sposób na wykorzystanie kilku kromek czerstwego chleba. Ta pyszna zupa może nie ma pięknego wyglądu ale wspaniałe smakuje, a z dodatkiem[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Bardzo czekoladowe American Cookies 5 lat, 1 miesiąc temu
Czekoladowe ciasteczka amerykańskie – double chocolate American CookiesAmerican Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Zupa serowa 5 lat, 1 miesiąc temu
Rozgrzewająca zupa serowaZupa serowa to pyszne, bardzo pożywne danie, które można przygotować dosłownie w 15 minut. Z dodatkiem korzennych przypraw będzie super rozgrzewaczem na zimowe i jesienne wieczory. Oto[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Tradycyjne powidła śliwkowe bez cukru 5 lat, 1 miesiąc temu
Tradycyjne powidła ze śliwek węgierek bez cukruTradycyjne powidła śliwkowe najlepiej udają się ze śliwek węgierek. Można je robić zarówno z pierwszych śliwek, które dojrzewają już w sierpniu, jak i z późnych lekko[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Amandine – tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 5 lat, 1 miesiąc temu
Tradycyjny rumuński tort czekoladowy – AmandineAmandine to tradycyjny rumuński tort. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z awokado 5 lat, 1 miesiąc temu
Pasta jajeczna z awokadoPasta jajeczna z awokado to ciekawa odmiana w codziennej diecie i świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej. Tę piękną, zielono-żółtą pastę polubią także wasze dzieci, a jej świeży[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami 5 lat, 1 miesiąc temu
Marmolada pomarańczowa z dynią – super przepis na pyszny dodatekMarmolada pomarańczowa świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, kanapek i deserów. Ten na marmoladę przepis zawiera także dynię, ale uwierzcie, że[…]
- Załaduj więcej