Gotujemy i jemy
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Zupa cebulowa – sprytny sposób na czerstwy chleb 6 lat, 1 miesiąc temu
Zupa cebulowa z czerstwy chlebemZupa cebulowa z dodatkiem chleba to dobry sposób na wykorzystanie kilku kromek czerstwego chleba. Ta pyszna zupa może nie ma pięknego wyglądu ale wspaniałe smakuje, a z dodatkiem[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Bardzo czekoladowe American Cookies 6 lat, 1 miesiąc temu
Czekoladowe ciasteczka amerykańskie – double chocolate American CookiesAmerican Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Zupa serowa 6 lat, 1 miesiąc temu
Rozgrzewająca zupa serowaZupa serowa to pyszne, bardzo pożywne danie, które można przygotować dosłownie w 15 minut. Z dodatkiem korzennych przypraw będzie super rozgrzewaczem na zimowe i jesienne wieczory. Oto[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Tradycyjne powidła śliwkowe bez cukru 6 lat, 1 miesiąc temu
Tradycyjne powidła ze śliwek węgierek bez cukruTradycyjne powidła śliwkowe najlepiej udają się ze śliwek węgierek. Można je robić zarówno z pierwszych śliwek, które dojrzewają już w sierpniu, jak i z późnych lekko[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Amandine – tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii 6 lat, 1 miesiąc temu
Tradycyjny rumuński tort czekoladowy – AmandineAmandine to tradycyjny rumuński tort. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Pasta jajeczna z awokado 6 lat, 1 miesiąc temu
Pasta jajeczna z awokadoPasta jajeczna z awokado to ciekawa odmiana w codziennej diecie i świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej. Tę piękną, zielono-żółtą pastę polubią także wasze dzieci, a jej świeży[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Wykwintna marmolada pomarańczowa z dynią i migdałami 6 lat, 1 miesiąc temu
Marmolada pomarańczowa z dynią – super przepis na pyszny dodatekMarmolada pomarańczowa świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, kanapek i deserów. Ten na marmoladę przepis zawiera także dynię, ale uwierzcie, że[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Sałatka grzybowa do słoików 6 lat, 1 miesiąc temu
Sałatka grzybowa do słoikówSałatka grzybowa do słoików to szybki i pyszny sposób na zagospodarowanie resztek grzybów – nóżek, brzydkich kapeluszy, ostatnich sztuk, które nie zmieściły się w słoikach do marynowania.[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Placek tarty czarno-biały 6 lat, 1 miesiąc temu
Placek tarty czarno biały, znany też jako pleśniakCiasto tarte towarzyszy mi od dzieciństwa. Robiła je moja babcia, ciocia i mama, a po wielu latach odnalazłam oryginalny przepis na ten placek w starym zeszycie.[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Zupa krem z dyni i papryki 6 lat, 1 miesiąc temu
Krem z dyni i papryki – zupa idealna na jesienny obiadKremowe zupy z dyni to wręcz nieograniczone pole do kulinarnych eksperymentów. Są pyszne, pożywne, pięknie wyglądają i smakują prawdziwą jesienią. Tym razem[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Tradycyjna sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 6 lat, 1 miesiąc temu
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą, serem żółtym i kiszonym ogórkiemSałatka z tuńczyka zagościła na polskich stołach na początku lat 90. ubiegłego wieku i od tamtego czasu cieszy się niesłabnącą popularnością.[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Kotleciki z cukinii i ziemniaków 6 lat, 1 miesiąc temu
Kotlety z cukinii i ziemniaków – nie wyrzucaj, wykorzystaj!Kotleciki z cukinii lub inne kotlety z warzyw to świetne danie, dzięki któremu możemy wykorzystać różne “obiadowe” resztki, na przykład ugotowane[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Domowy chleb na drożdżach 6 lat, 1 miesiąc temu
Domowy chleb na drożdżach – prosty przepisChleb pieczony w domu to chleb specjalny, wyjątkowy, taki który smakuje każdemu w rodzinie. Przepisów na domowy chleb jest mnóstwo, ale ten który dziś prezentuję jest[…]
-
Gotujemy i jemy stał się zarejestrowanych użytkownikiem 6 lat, 1 miesiąc temu
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Zupa grzybowa z kaszą krakowską 6 lat, 1 miesiąc temu
Zupa grzybowa z kaszą krakowską lub kaszą jęczmiennąZupa grzybowa z kaszą to mega rozgrzewająca potrawa na jesienne i zimowe dni. Przygotowana z suszonych prawdziwków lub podgrzybków jest pełna leśnego aromatu, a[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Sałatka marynowana z leśnych grzybów, marchewki i cebuli 6 lat, 2 miesiące temu
Sałatka z marynowanych warzyw z grzybami, marchewką i cebuląSałatki z marynowanych warzyw i grzybów są świetnym pomysłem nie tylko na zimę. Te słodko-kwaśne, chrupkie przekąski idealnie sprawdzą się jako dodatek do[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Najlepsze ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego 6 lat, 2 miesiące temu
Ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowegoCiasto marchewkowe przebojem wdarło się w świat ulubionych wypieków Polaków. Ten anglosaski przysmak cieszy się uznaniem wśród młodszych i starszych miłośników[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Puszyste racuchy bez proszku do pieczenia i drożdży 6 lat, 2 miesiące temu
Puszyste racuszki z jabłkami bez drożdży i proszku do pieczeniaRacuchy to idealne śniadanie, nie tylko dla dzieci. Racuszki z owocami, cukrem pudrem, miodem lub syropem klonowym skuszą niejednego łakomczucha.[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Sałatka z buraków, fasoli i sera feta 6 lat, 2 miesiące temu
Sałatka z fasolą Jaś, burakami i serem fetaFasola i ser feta lub kozi to super połączenie, które świetnie sprawdza się w różnych sałatkach. Te składniki z dodatkiem różnych warzyw i przypraw tworzą ciekawe[…]
-
Gotujemy i jemy dodał(a) nowy wpis, Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę 6 lat, 2 miesiące temu
Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę w lekkiej zalewie octowej z oliwąPapryka to niezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka[…]
- Załaduj więcej