Kuchnia w kolorach lata
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z gnocchi z kurczakiem i warzywami 3 lata, 11 miesięcy temu
Dzisiaj mam dla was przepis na pyszne, sycące danie. Gnocchi zapiekłam z sosem pomidorowym, mięsem z kurczaka i warzywami. Serdecznie polecam moje danie…
Składniki:
500 g gnocchi
2 filety z kurcz[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Gyros z wołowiną i czerwoną kapustą 3 lata, 11 miesięcy temu
Sałatkę, którą chcę Wam dzisiaj polecić przygotowałam na Sylwestra. Na stałe zagości w naszym menu, bo jest przepyszna. Koniecznie przygotujcie na weekend lub na spotkanie z rodziną i przyjació[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Sernik na zimno z kiwi 3 lata, 11 miesięcy temu
Na zakończenie tego ważnego pod wieloma względami dla mnie roku zaproponuję Wam sernik na zimno z dodatkiem kiwi. Surowe kiwi nie zastyga w galaretce, lecz wystarczy je przegotować i powstaje pyszna warstwa gala[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Chłopski garnek po mojemu 3 lata, 11 miesięcy temu
To bardzo mięsna i pożywna zupa, jednak bez zbędnego tłuszczu. Mięsa i kiełbasy nie smażyłam, tylko dałam do zimnego wywaru. Zupę uzupełniają pieczarki i warzywa oraz pomidory w passacie. Do zupy, aby była jeszcz[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Sałatka świąteczna 3 lata, 11 miesięcy temu
Witacie Kochani po świętach. Tak coś czuję, że 2 kilogramy do przodu u mnie, bo miałam nieustanne smaki na słodko. Piekłam sernik makowy, piernik staropolski oraz makowiec japoński. Dziś już został tylko jeden[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Makowiec japoński z czekoladą, rodzynkami i skórką pomarańczową 3 lata, 11 miesięcy temu
Pamiętam, że moja mama piekła często makowiec japoński, ale nie znałam przepisu na niego. Przepis znalazłam na stronie Kwestia smaku. Ciasto po upieczeniu długo pozostaje świeże.
Do masy makowej dodałam k[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Śledzie z pieczarkami i cebulą 3 lata, 11 miesięcy temu
Przepis na te pyszne śledzie znalazłam u zaprzyjaźnionej blogerki Słodko Słodkiej Asi.
Składniki:
6 szt. płatów śledziowych a’la matjas12 szt. pieczarek2 cebulesól i pieprz do smaku2 łyżki z czubkiem konc[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Piernik dyniowy 3 lata, 11 miesięcy temu
Piernik z puree z dyni, który upiekłam, jest bardzo aromatyczny, pachnie przyprawami, pomarańczą i miodem. Do tego jest bardzo wilgotny i miękki. To najlepszy piernik, oprócz staropolskiego, który upiekł[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Szybkie pierniczki 3 lata, 11 miesięcy temu
Jeżeli chcecie, aby pierniczki od razu były miękkie, polecam Wam ten przepis. Robiłam je już dwukrotnie. Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki od niezawodnej Doroty Świątkowskiej. Od siebie dodałam ekstrak[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem naciowym 3 lata, 11 miesięcy temu
Tę pyszną sałatkę szczerze polecam na świąteczny stół!
Składniki:
1 wędzony filet z kurczaka
4 łodygi selera naciowego
puszka kukurydzy
2 krótkie ogórki
5 jajek
50 g rodzynek[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Piernik bananowy 3 lata, 11 miesięcy temu
Przepis znalazłam na blogu Szpileczki i babeczki. Przepis zmodyfikowałam, mąkę pszenną zmieniłam na pszenną pełnoziarnistą, a cukier biały na brązowy. Dodałam również 2 jajka (w oryginalnym przepisie nie było), pr[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Śledzie pod pierzynką z porem 3 lata, 12 miesięcy temu
Na święta i Nowy Rok polecam śledzie pod pierzynką z porów i jabłka.
Składniki:
słoik marynowanych śledzi w oleju
2 pory
1 duże jabłko
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
sól i pieprz do smak[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Sernik tiramisu 3 lata, 12 miesięcy temu
Sernik, który chcę Wam dzisiaj zaprezentować pachnie kawą i migdałami. Może skusicie się na niego ii upieczecie na święta Bożego Narodzenia?
Przepis na blaszkę o wymiarach górnych brzegów 30 x 25 cm lub to[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Ciasto cytrynowe ze świeżą żurawiną i czekoladą 3 lata, 12 miesięcy temu
Kiedy zobaczyłam w markecie moje ulubione żurawiny i to w zaskakująco niskiej cenie, nie mogłam przejść koło nich obojętnie. Kupiłam trzy opakowania po 200 g i dopiero w domu na spokojnie zastanowiłam się jakie[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Sałatka z ryżem arborio, kurczakiem i ananasem 4 lata temu
Sałatkę możecie przygotować dla swoich gości na Boże Narodzenie. Do sałatki użyłam kleistego ryżu arborio, który moja rodzina uwielbia i który ląduje nie tylko do risotto. Polecam![…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Pasztet z fasoli i pieczonej dyni 4 lata temu
Pasztet jest bezglutenowy, świetnie smakuje z kromką chleba z kminkiem. Jest lekko pikantny, pachnie czosnkiem, imbirem i curry. Kawałkiem takiego pasztetu możemy obdarować sąsiadów albo koleżanki w pracy…[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Muffiny bananowe z musli i czekoladą 4 lata temu
Zdrowe, pełnoziarniste z dodatkiem musli i płatków jaglanych muffinki pachnące bananami, wanilią i czekoladą. Z wierzchu chrupiące, w środku mięciutkie i wilgotne. Serdecznie polecam![…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Kurczak w sosie serowo-porowym 4 lata temu
Kurczaka podałam z ulubionym kleistym ryżem arborio i sałatką z pomidorów.
Składniki na 8 porcji:
4 średniej wielkości piersi z kurczaka
1 duży por
100 g sera z niebieską pleśnią
1 szklanka sł[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Ciasto z kaszy manny z mlekiem skondensowanym i frużeliną żurawinową 4 lata temu
W jednej z sieci handlowych zobaczyłam świeżą żurawinę. Chciałam przygotować jakieś ciasto, ale nie sernik, bo taki z frużeliną już piekłam. Przepis znajdziecie tutaj. Pomyślałam sobie, że szybkie ciasto mogę prz[…]
-
Kuchnia w kolorach lata dodał(a) nowy wpis, Jogurtownik cytrynowy 4 lata temu
Jogurtownikiem cytrynowym nazwałam ciasto z jogurtów greckich, przypominające w smaku delikatny sernik. Ciasto jest lekkie, puszyste, wręcz rozpływające się w ustach. Koniecznie je przygo[…]
- Załaduj więcej