Świat na widelcu
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Buła z ziołowym śledziem 8 lat, 11 miesięcy temu
Śledź to ostatnio dumny temat. Można robić śledzie na tysiące sposobów, a za każdym razem będzie smakował wybornie. Dzisiaj mam dla Was niebanalną propozycję. Może nie jest zbytnio elegancka i nie nadaje się na[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Tatar ze śledzia z pastą paprykową 8 lat, 11 miesięcy temu
Jesli nie wiecie jakie przekąski przygotować na Sylwestra to koniecznie wypróbujcie tatar ze śledzia. jest łatwy do wykonania, a jednocześnie smaczny. Całość podana na chrupiącej grzance z kawiorem, a dopełnieniem[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Przygotowania do Świąt: Zakwas na barszcz czerwony 8 lat, 11 miesięcy temu
Jeśli czekacie na wigilijny barszcz z niecierpliwością, bo jego smak jest w ten właśnie dzień nie do pobicia. Koniecznie zróbcie zakwas na barszcz, jeżeli jeszcze go nie znacie. Barszczyk nabierze trochę innego[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Stir fry z gęsiną 8 lat, 11 miesięcy temu
Stir fry to niezwykle szybkie i łatwe danie. Możecie łączyć co tylko Wam się podoba, co lubicie. O jednym tylko trzeba pamiętać twarde warzywa na początek, bo one potrzebują chwile czasu by być miękkie lecz jędrne.[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Smażone kalmary 9 lat temu
Szybka i smaczna przystawka to właśnie smażone kalmary. Można je przygotować i smażyć od razu lub zamarynować i smażyć na drugi dzień. Dobrze usmażone są pyszne i chrupiące, a potrzeba na to tylko 2 minut! Jeśli je[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Smalec z mięsem kaczki 9 lat temu
Smalec to odwieczne smarowidło, sam w sobie jest tłuszczem (skądinąd bardzo zdrowym), ale z dodatkami tworzy smaczny dodatek do chleba. Zwykle kojarzy się z biedą, bo przecież to tylko wytopiona słonina, a do tego[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Gęś faszerowana kaszą gryczaną z watróbka i grzybami 9 lat temu
Tradycja pieczenia gęsi w Dzień Niepodległości jest starsza niż Dzień Dziękczynienia w USA i choć pieczenie indyka jest bardziej popularne możemy być dumni, że to właśnie gęsina jest jednym z ważniejszych elementów[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Dietetyczne rewolucje w Chopin Hotel Cracow 9 lat temu
W ostatnia sobotę 7 listopada w Chopin Hotel Cracow odbyło się spotkanie blogerów kulinarnych pt. Dietetyczne rewolucje. Zostaliśmy zaproszeni do udziału w warsztatach, na których dowiedzieliśmy się o zdrowotnych[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Rosół warzywny z dynią 9 lat temu
Ostatnio eksperymentuje dużo z dynią, różnymi odmianami. Głównie ją piękę, a później przetwarzam, wymyślam nowe dania. Czasem jednak potrzeba coś klasycznego, coś jak zupy, która Nas rozgrzeje i doda wigoru.[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Dynia piżmowa zapiekana z fetą 9 lat, 1 miesiąc temu
Na pewno widzieliście mojego postach o dyniach i moim odkryciu tylu pięknych dyń. Niesamowite są, kolorowe o różnych kształtach. A te zakręcone sa jakby po prostu z innej bajki.Dzisiaj troszkę o dyni piżmowej,[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Najedzeni Fest Kraków 9 lat, 1 miesiąc temu
W Krakowie ostatnio wiele się dzieje kulinarnie, ale nie tylko. Jest wiele ciekawych imprez, które warto zobaczyć i chociaż spróbować co przygotowali wystawcy. Naprawdę warto, choćby dlatego że są to porcje na[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Paluchy francuskie z Zataar'em 9 lat, 4 miesiące temu
Mam swoje ulubione smaki i wracam do nich lub eksperymentuję z innymi składnikami. I tak! czasem idę na łatwiznę, tak jak tutaj.Nie zrobiłam sama ciasta francuskiego, jego proces tworzenia trochę mnie przeraża ale[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Test kubka Sistema 9 lat, 5 miesięcy temu
Na pewno zauważyliście, że od pewnego czasu w sklepach pojawiły się produkty firmy Sistema. Mają nawet szeroką ofertę. Są pojemniki ze sztućcami lub bez, pojemniki dzielone, pojedyncze mniejsze i większe, duże[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Sernik z bakaliami na herbatnikowym spodzie 9 lat, 5 miesięcy temu
Wariacji na temat serników jest naprawdę wiele, to jak go zrobimy zależy w gruncie rzeczy od naszego gustu i smaku. Osobiście bardzo lubię zimne serniki bez pieczenia, z dużą ilością bakalii. Przede wszystkim[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Orzeźwiający napój ananasowy 9 lat, 5 miesięcy temu
Ananas to nie tylko smaczny owoc, jest także uznawany jako gwiazda medycyny niekonwekcjonalnej. Jego właściwości wykorzystują nawet lekarze. Dzięki grupie enzymów – bromelainie, ananas zawdzięcza swój specyficzny[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Orzeźwiający napój ananasowy 9 lat, 5 miesięcy temu
Ananas to nie tylko smaczny owoc, jest także uznawany jako gwiazda medycyny niekonwekcjonalnej. Jego właściwości wykorzystują nawet lekarze. Dzięki grupie enzymów – bromelainie, ananas zawdzięcza swój specyficzny[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Odrywana pizza papperoni 9 lat, 5 miesięcy temu
Czy macie tak czasem, że jak coś zobaczycie w TV, gazecie lub necie to chcecie to wypróbować zaraz, natychmiast i to już? A potem się zbieracie, a czasem nawet odkładacie to na później? Tak, właśnie było z tym[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Szparagi z jajem w koszulce 9 lat, 5 miesięcy temu
Sezon już dawno otwarty, niedługo przepadną więc jeśli lubicie te delikatne warzywa śpieszcie się. naprawdę wiele pysznych dań można z nich przyrządzić i zaskoczyć znajomych!Robiłam już szparagi na cieście[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, Ser Serenada – recenzja 9 lat, 6 miesięcy temu
Jakiś czas temu zostałam wybrana z pośród tysięcy użytkowników by wypróbować ser Serenada. I szczerze mówiąc bardzo mnie to cieszy. Dawno na rynku nie widziałam tych serów, a mam wrażenie że są lepsze. Lub może to[…]
-
Świat na widelcu dodał(a) nowy wpis, El Toro – hiszpańska restauracja w Krakowie 9 lat, 6 miesięcy temu
Jakiś czas temu wygrałam voucher do Restauracji Z dań głównych wybraliśmy:Paella mixta dla mnie.Czyli danie z ryżem, kurczakiem i owocami morza. Trochę było śmiesznie, gdy kelner ja przyniósł, a wąs krewetki[…]
- Załaduj więcej