kryzysowy kucharz
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Pieczone frytki ze specjalną posypką 4 lata, 7 miesięcy temu
Specjalny stan wymaga specjalnych rozwiązań. Pracuję w domu, ćwiczę w domu i ogólnie siedzę w domu. Siedzę nie dlatego, że mi ktoś kazał, tylko dlatego, że takie były zalecenia naukowców, a ja uznaję ich autorytet.[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Naleśniki faszerowane jabłkami z bazylią i z kwiatami forsycji 4 lata, 7 miesięcy temu
Operacja „Wielkanocny pisklak” – TAJNECel: Zdobyć kwiaty forsycji, które ze względu na wysoką zawartość rutyny pozytywnie wpływają na odporność i wrócić do bazy.Charakterystyka celu: Duża ilość żółtych kwiatk[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Donkey Fruit Crepe z Lollipop Chainsaw 4 lata, 7 miesięcy temu
Pisałem już czym się różni blog od serwisu kulinarnego. Krótko przypomnę, że na blogu mamy prawdziwe jedzenie, które ugotował prowadzący i zostało przez niego zjedzone oraz na blogu zamiast przepisu mamy tez jakieś[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Bezglutenowy kryzysowy cebularz 4 lata, 8 miesięcy temu
Zawsze powtarzałem, że kryzys to nie zawsze dołek ekonomiczny, bo na niego jeszcze przyjdzie czas ale także kryzys dnia codziennego, mający miejsce wtedy, kiedy mamy chwilowy problem z jakimiś towarami.Przy okazji[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Naleśniki z kremem z włoskich orzechów czyli Maslenica 4 lata, 8 miesięcy temu
Kiedyś rozmawiałem z psychiatrą, do którego przyszła pani twierdząca, że wchodzi w interakcje z diabłem. Lekarz wysłał ją na egzorcyzmy. Zapytałem czy to pomogło. Odpowiedział, nie ważne, ważne, że jej pomogło. <br[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Brytyjska maslenica 4 lata, 8 miesięcy temu
Dzisiaj wyjątkowa edycja smutnego jedzenia w pracy, gdyż miejsce mojej pracy, zgodnie z zaleceniami, urządziłem sobie w domu. Tak wygląda moje stanowisko z pożyczonym z firmy monitorem na stole w salonie z[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Polskie hot dogi z Chicago 4 lata, 8 miesięcy temu
Z serii smutne jedzenie Pewnego pięknego dnia padło w robocie hasło, że może zamówić super hiper hot dogi z restauracji. Nie wiem czy zadziałała tu moja ambicja, czy fakt, ze jednak nie klasyfikuje się w gronie[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Bezglutenowa Schiacciata messinese 4 lata, 8 miesięcy temu
Niedawno dostaliśmy informację, że niektóre markety wycofują całe partie kaszy. Niektóre nie chcą powiedzieć dlaczego, inne przyznają, że było w nich za duże stężenie Glifosatu. To taki środek ochrony roślin, który[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Gryczana focaccia bezglutenowa z orzechami 4 lata, 8 miesięcy temu
Focaccia to taka biedna pizza, co nie znaczy, że nie może być smaczna. Jest najlepszym przykładem na to, że to nie przesyt składników, czy też kazomorfin, świadczą o tym, czy danie jest dobre, czy nie.Niektórzy[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Wtorkowa magia trzeciego stopnia 4 lata, 9 miesięcy temu
Założę się, że każdy z Was zetknął się kiedyś z takim pojęciem jak magia. Wikipedia tłumaczy ją jako:ogół wierzeń i praktyk opartych na przekonaniu o istnieniu sił nadprzyrodzonych, które można opanować za pomocą[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Powalentynkowa zapiekanka i kuchnia społeczna 4 lata, 9 miesięcy temu
W piątek wypadało takie święto na które czekali wszyscy sklepikarze, dzień patrona chorych psychicznie, z jakiegoś powodu nazywane w tym kraju Świętem Zakochanych. Powód jest mi tym bardziej nieznany, gdyż o ile[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Groszkowy burger czyli trendy kulinarne 2020 4 lata, 9 miesięcy temu
Tradycyjnie popełniam wpis dotyczący trendów kulinarnych, które prawdopodobnie rozwiną się w tym roku. Skąd wiem jakie będą? Nie wiem, dlatego napisałem „prawdopodobnie”. Dlaczego uważam, że stanie się to z dużym[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Kurczak z grejpfruta czyli bistec de toronja 4 lata, 10 miesięcy temu
Za oceanem jest taki kraj jak Kuba. Znany szerszej publiczności z powiedzenia „Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom”, a starszym czytelnikom z pomarańczy. Słynie też z cygar, co do produkcji których powstało już[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Smoczy makaron 4 lata, 10 miesięcy temu
Z okazji Międzynarodowego Dnia Potraw Pikantnych, wypadającego 16 stycznia, przepis na który natrafiłem przez przypadek – smoczy makaron. Szukałem jakiejś genezy tej nazwy. Znalazłem tylko jedną informację, że[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Luksemburski Gromperekichelcher 4 lata, 10 miesięcy temu
Ostatnio byłem w Luksemburgu, to taki mały kraj pomiędzy Francją, Niemcami, a Belgią. Duży jak 5 Warszaw, ale ma 3 razy mniej ludności. Ze względu na bardzo dobre wykorzystanie złóż żelaza, a później regulacje[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Stoemp z parówkami i Ardeny 4 lata, 10 miesięcy temu
16 grudnia 1944 rozpoczęła się ofensywa w Ardenach, czyli ostatni wielki zryw armii niemieckiej podczas II wojny światowej. Miasto Bastogne, gdzie krzyżowały się wszystkie drogi regionu zostało otoczone i trwało w[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Wigilia grzybowa, czyli dlaczego mikołaj jest czerwony 4 lata, 11 miesięcy temu
Jak tylko człowiek zaczął ogarniać rzeczywistość, zaczął tez tworzyć coś co w przyszłości miało być nauką. Nauka oprócz zunifikowanego języka, ma również odpowiednie metody badawcze. Jedną z nich jest obserwacja. W[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Biscuits and gravy 4 lata, 11 miesięcy temu
Jedzenie jest tak istotną częścią naszego życia, że ma swoje dni tak samo jak inne ważne zjawiska. Jutro przypada dzień biscuits and gravy. Czyli tak technicznie, po naszemu, ciastek w sosie 🙂 Danie pochodzi z[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Rozgrzewające denary 4 lata, 11 miesięcy temu
Dziś pierwszy weekend miesiąca, więc pojechałem na targ staroci do Bytomia. O samym targu jak i kategoriach bywalców pisałem Wykonanie:Soczewice gotujemy i odsączamy.. Płatki owsiane zalewamy małą ilością wrzącej[…]
-
kryzysowy kucharz dodał(a) nowy wpis, Kōhīmēkā Ramen – czyli ramen z ekspresu 4 lata, 12 miesięcy temu
Ostatnio podczas publicznego wystąpienia w Szczecinie obiecałem, że będzie przepis na ramen z ekspresu do kawy. Miałem trochę problem, bo nie mam takiego przelewowego ekspresu jak w przydrożnych barach na[…]
- Załaduj więcej