Krylowa Kuchnia
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Fit faszerowana papryka z zielonym groszkiem i kurkami 4 lata, 2 miesiące temu
Paprykę faszerowaną oboje z mężem bardzo lubimy. Postanowiłam przygotować jej lżejszą wersję biały ryż zamieniłam na brązowy a tłuste mięso wieprzowe zastąpiłam słodziutkim, zielonym groszkiem i delikatnymi kurka[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Chleb żytnio-pszenny ze słonecznikiem na zakwasie żytnim 4 lata, 2 miesiące temu
Chleb jest po prostu przepyszny, chrupiąca skórka posypana makiem, mnóstwo słonecznika we w miękkim wnętrzu i niesamowity zapach. Przepis na chleb jest dość prosty, robię go co prawda na zakwasie, ale żeby nie[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Zapiekanka z dyni w dyni 4 lata, 2 miesiące temu
Zapiekanka jest pełna smaków i aromatów, możemy ją podać gościom, a sposób serwowania na pewno ich zaskoczy. Zapiekanka ta urzekła również Panią Ewę Wachowicz, która po przesłaniu jej przepisu na tę potrawę zap[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sałatka brokułowa z jajkiem fetą i słonecznikiem 4 lata, 2 miesiące temu
Pyszny brokuł, podany z jajkiem na twardo, słonym serem i prażonym słonecznikiem, a to wszystko podkreślone czosnkowym sosem domowej roboty. Sałatka jest naprawdę smaczna, zdrowa i sycąca, doskonała zarówno[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Oszukane spaghetti czyli fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z mięsem 4 lata, 2 miesiące temu
Często kiedy musimy zrzucić parę kilogramów, odmawiamy sobie wszystkiego co lubimy, nie musimy jednak rezygnować ze wszystkiego. Takie spaghetti z sosem pomidorowym i mięskiem wprost uwielbiam, ale niestety to is[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Lekka sałatka z łososiem, szpinakiem i serem 4 lata, 2 miesiące temu
Zdrowa lekka sałatka w sam raz na zdrowy obiad lub kolację. Smak szpinaku idealnie komponuje się ze smakiem wędzonego łososia, całości dopełnia słony ser sałatkowy, a wszystko to skropione odrobiną soku cytryny i[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Grillowana pierś w sosie rydzowym 4 lata, 3 miesiące temu
Mleczaj rydz, znany grzybiarzom jako rydz, to jeden z ulubionych przeze mnie grzybów. (Choć nie ma grzyba, którego nie lubię zbierać i jeść oczywiście;p) Charakterystyczne rude kapelusze są wyśmienite zarówno d[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Kolety z ciecierzycy z piekarnika 4 lata, 3 miesiące temu
Ciecierzyca czyli groch włoski, to znakomite źródło białka, które może być świetną alternatywą dla białka zwierzęcego. Ponad to jest znakomita na zaparcia, sprzyja odchudzaniu, obniża ciśnienie krwi oraz obniża po[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Dorsz w cieście na bazie białek 4 lata, 3 miesiące temu
Dorsz to źródło pełnowartościowego białka oraz kwasów z rodziny omega-3, które mają dobroczynny wpływ na serce. Ponadto dorsz jest skarbnicą witamin i mikroelementów, mających między innymi stymulujący w[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Placki z cukini ze słonecznikiem pieczone w piekarniku 4 lata, 3 miesiące temu
Placki z cukini lubiłam zawsze, tym razem postanowiłam przygotować ich zdrowszą wersję-pieczone w piekarniku. Nie dość, że zaoszczędziłam sobie stania przy patelni, to jeszcze uniknęłam tłuszczu, który wchłan[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Cukinia faszerowana indykiem i kremowym serkiem 4 lata, 3 miesiące temu
Póki jeszcze sezon na cukinię zróbcie tą przepyszną a w dodatku zdrową potrawę. Danie nie jest tuczące, ale syci, no i jest naprawdę smaczne. Soczystą cukinię nadziałam mięsem z piersi indyczej, która jest w[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Kasza bulgur z indykiem i rukolą na ostro 4 lata, 3 miesiące temu
Kasza bulgur jest otrzymywana z prszenicy durum, to bogactwo błonnika, potasu i fosforu. Jest to również kasza najmniej kaloryczna na 100 g ugotowanej kaszy, to tylko 83 kcal. Mięso z piersi indyka, to naj[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 4 lata, 4 miesiące temu
Muszę być szczera, to najlepsze i najbardziej kruche ciastka jakie kiedykolwiek upiekłam-po prostu petarda! Niezwykle kruche z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dzięki temu, że dodałam do pieczenia sporą ilość nat[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sałatka z roszponki z wędzonym łososiem i jajkiem 4 lata, 4 miesiące temu
Odkąd postanowiliśmy zawalczyć o wagę staram się przygotowywać jak najwięcej sałatek lub wpleść jak najwięcej warzyw w nasze codzienne dania. Tym razem na obiad zagościła sałatka z łososiem.Ta sałatka to po[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sos słodko-kwaśny na zimę ( z cukinią papryką, ananasem i kukurydzą) 4 lata, 4 miesiące temu
Od zawsze uwielbiałam gotowe sosy słodko-kwaśne ze słoika. No i czas się oszczędzało, woreczek ryżu ugotować, podsmażyć kurczaka, zalać sosem i już jest ekspresowy obiad. No ale do czasu…aż trafiłam na t[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Kruche ciasto z budyniem i owocami 4 lata, 4 miesiące temu
Bardzo kruche i delikatnie słodkie ciasto, budyniowa masa i owoce. U mnie kwaśna czarna porzeczka i słodka truskawka. Można użyć owoców jakich się chce, świetnie sprawdzą się brzoskwinie czy jabłka. Owoce mrożo[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sałata z tuńczykiem i jajkiem 4 lata, 4 miesiące temu
Kolejne danie z serii lekko, zdrowo i syto tym razem lekka sałatka z sałaty rzymskie, z tuńczykiem, jajkiem i pomidorem. Całości dopełnia ogórek małosolny, który doskonale komponuje się z tuńczykiem, do tego słodk[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Omlet ze szpinakiem i pomidorem 4 lata, 4 miesiące temu
Omlet to danie syte i ciepłe, które jednocześnie zapewnia mnóstwo energii. Można przygotować je 1000 sposobów i jest doskonałą propozycja na śniadanie. U mnie w bardzo zdrowym wydaniu e szpinakiem i pomidorem[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Kotleciki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 4 lata, 4 miesiące temu
Mięso z piersi indyka to jedno z najchudszych i najzdrowszych mięs, bogate w minerały i witaminy. Mięso z piersi indyka łatwo i szybko się przygotowuje, a do tego jest niezliczona ilość potraw, które można z[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Pierogi z jagodami 4 lata, 4 miesiące temu
W sezonie na jagody tych pierogów nie może zabraknąć na moim stole. Ja robię dość duże pierogi, bo wycinam 10 cm ringiem, a to dlatego że klejenie pierogów z jagodami nie jest moim ulubionym zajęciem. Ale nieste[…]
- Załaduj więcej