Krylowa Kuchnia
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ogórki konserwowe 4 lata, 4 miesiące temu
Ogórki konserwowe to jeden z najpopularniejszych sposobów na zamknięcie ogórków w słoikach. Co prawda przegrywają w moim domu z kiszonymi, ale i tak je bardzo lubimy i przygotowuję je co roku.Na 12 słoików[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sałatka szwedzka 4 lata, 4 miesiące temu
Sezon na przetwory trwa najlepsze. Najwięcej przerabiam zawsze ogórków, to i dzisiaj ogórki właśnie. Tradycyjna sałatka o smaku słodko kwaśnym z ogórków. Rewelacyjnie pasuje do do prawie każdego obiadu. Zamknięte w[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Buraczki z papryką na zimę 4 lata, 4 miesiące temu
Muszę przyznać, że buraczki w przygotowane w ten właśnie sposób o moja ulubiona surówka do ze słoika. Idealnie komponują się ze wszystkimi mięsami, mięsnymi sosami, ziemniakami i kaszami. Jest to sałatka, kt[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Papryka konserwowa 4 lata, 4 miesiące temu
Przepis na paprykę mam od mojej babci. Co roku przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Zimą kromka świeżego chleba z pasztetem i papryką marynowaną to dla mnie rarytas. Świetna jest jako dodatek do obiadu jako składn[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Makaron w lekkim sosie z pomidorami i oliwkami 4 lata, 4 miesiące temu
Miałam dylemat, co tu zrobić na obiad, ale żeby spełniał takie oto warunki: smacznie, ekspresowo, nie tucząco i żeby smakowało komuś prócz mnie. No to padło na makaron, córcia lubi, mężuś lubi, a ja ubóstwiam:)Zro[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Pikle z chilli i czosnkiem czyli Krokodylki 4 lata, 4 miesiące temu
Mocno pikantne, słodkie i wyraźnie czosnkowe ogórki to znakomita przekąska lub dodatek do obiadu. Są również niezastąpione jako dodatek do imprez z %%%.Nie są trudne do zrobienia, jedyny mankament to czas oczekiwa[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Fit kotleciki drobiowe z zielonym groszkiem 4 lata, 4 miesiące temu
Delikatne kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem zielonego groszku to znakomita alternatywa dla ciężkich, panierowanych tradycyjnych kotletów. Są mięciutkie i smaczne, a słodki groszek uzupełnia smak mięsa. Idealne[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ciemny chleb z dynią na zakwasie (bez drożdży) 4 lata, 4 miesiące temu
Odkąd wyhodowałam swój zakwas nieustannie eksperymentuję z chlebami. To inną mąkę, to jakieś ziarenka dorzucę. tym razem polecam prawdziwy,zdrowy, ciemny chleb z trzech rodzajów mąki. Chrupiąca pachnąca sk[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Lekka sałatka z rukoli z kurczakiem i pomidorami 4 lata, 5 miesięcy temu
Lato to czas, kiedy nie się chce nam się stać przy garach lub nie mamy na to czasu, robimy przetwory, spędzamy więcej czasu na zewnątrz na piknikach czy spacerach. Jemy mniej kalorycznie i lekko. Ta sałatka idealn[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ziołowo-czosnkowy chlebek do odrywania 4 lata, 5 miesięcy temu
Chlebek o smaku ziół i masła czosnkowego jest idealny na spotkania rodzinne lub jako dodatek do grilla. Należy tylko pamiętać aby do zrobienia chlebka użyć prawdziwego masła, a nie margaryny. Ilość ziół i czo[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Zupa z krem z pieczonej papryki z pomidorami 4 lata, 5 miesięcy temu
Delikatna gęsta, a zarazem lekka zupa, w której smak papryki jest bardzo intensywny, dzięki wcześniejszemu pieczeniu. Smak zupy podkreśliłam słodkimi pomidorami i prażonymi ziarnami słonecznika i dyni. Zupa jes[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Zdrowe muffinki z fasoli bez mąki i cukru 4 lata, 5 miesięcy temu
Nawet przy stosowaniu różnego rodzaju diet mamy czasem ochotę na coś słodkiego. Moja propozycja to pyszne kakaowo-orzechowe muffinki. Są naprawdę bardzo smaczne i z powodzeniem zaspokajają chęć na coś słodkiego.[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ostre marynowane papryczki 4 lata, 5 miesięcy temu
Lato to czas przetworów, każda gospodyni uwija się jak w ukropie, aby zamknąć w słoikach smaki lata. Dziś mam propozycję dla wielbicieli ostrości, ostre marynowane papryczki.Idealne do wszelkiego rodzaju kanapek,[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sernik tradycyjny 4 lata, 5 miesięcy temu
Tradycyjny sernik, jest wilgotny i niezwykle kremowy. Upieczony na kakaowym niezwykle kruchym cieście. Muszę nieskromnie przyznać, że to najlepszy sernik jaki kiedykolwiek zrobiłam i minie dużo czasu zanim się s[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Pizza ze śmietankowym sosem i salami 4 lata, 5 miesięcy temu
Na pizzę ochotę mam zawsze. Tym razem zamiast tradycyjnego pomidorowego sosu śmietankowy na bazie creme fraiche. Do tego dwa rodzaje sera, wyrazisty cheddar i śmietankowa mozzarella. Całości dopełnia niezas[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Pomidorki koktajlowe marynowane 4 lata, 6 miesięcy temu
Właśnie zaczął się mój ulubiony czas w roku, czas przetworów. Staram się zamykać w słoikach wszystko co tylko można. Uwielbiam potem oglądać te wszystkie kolorowe pyszności zamknięte w słoikach, a jeszcze bardzie[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sałatka z kabanosami i makaronem w kształcie ryżu 4 lata, 6 miesięcy temu
Sałaka wymyślona przeze mnie na rodzinną imprezę. Makaron w kształcie ryżu, który najlepiej sprawdza się w sałatkach, słodka kukurydza, najlepsze małosolne, czerwona papryka i żółty ser a do tego mnóstwo wędzo[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Sałaka z bobem i indykiem 4 lata, 6 miesięcy temu
Sezon na bób rozpoczęty, przeważnie zajadamy go z rodzinką bez dodatków, obierając ugotowany tylko ze skórki. Tym razem przygotowałam pyszna i sycącą sałatkę z bobem i grillowanym filetem z indyka. Sałatka jes[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Chinkali gruzińskie pierożki 4 lata, 6 miesięcy temu
Odkąd spróbowałam tej niezwykłej potrawy w gruzińskiej restauracji, wiedziałam, że muszę przygotować ją w domu. Myślałam, że przygotowanie jest bardziej skomplikowane. A tak naprawdę to proste, ale za to niezwykle[…]
-
Krylowa Kuchnia dodał(a) nowy wpis, Ciasto czekoladowo-orzechowe z nutellą 4 lata, 6 miesięcy temu
Wszyscy chyba lubią czekoladę, orzeszki i nutellę-połączyłam to wszystko w moim najnowszym cieście-wyszła petarda:) Nie pogardzą nim dorośli, a już na pewno dzieci:) Delikatne i wilgotne ciasto czekoladow[…]
- Załaduj więcej