Domowy Smak Jedzenia
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik snickers Iwony – sernik gotowany 1 rok temu
składniki na ciasto miodowe:500 g mąki200 g cukru2 jajka200 g masła, schłodzonego2 łyżki miodu2 płaskie łyżeczki sody2 łyżki mleka
wykonanie:Sodę rozpuszczamy w mleku. Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy pozos[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, babeczki marchewkowe 1 rok temu
składniki:2000 g marchewki startej na drobnych oczkach300 g mąki150 g cukru180 ml oleju3 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody1 łyżeczka cynamonu
wykonanie:Jajka mieszamy z olejem, cukrem oraz ma[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik z jabłkami i kruszonką 1 rok, 1 miesiąc temu
składniki na kruszonkę:200 g mąki100-120 g masła100 g cukru1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
wykonanie:Wszystkie składniki zagniatamy aby uzyskać konsystencję grudek lub na gładkie ciasto. Dzi[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, pomarańczowa chmurka 1 rok, 1 miesiąc temu
składniki na ciasto kruche:150 g mąki30 g cukru pudru100 g masła3 żółtka1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
wykonanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki (ok. 22×32[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, ciastka z czekoladą 1 rok, 2 miesiące temu
składniki:220 g mąki120 g masła, miękkiego1 jajko60 g cukru białego50 g cukru brązowego2 łyżeczki cukru z wanilią2 łyżeczki maki ziemniaczanej2/3 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 łyżeczki sody1 szczypta soli1[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, ciastka z czekoladą i migdałami 1 rok, 2 miesiące temu
składniki:130 g mąki 100 g czekolady deserowej60 g migdałów80 g płatków owsianych100 g cukru1 jajko130 g masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1 szczypta soli
wykonanie:Czekoladę i migdały roz[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik bananowy na zimno 1 rok, 3 miesiące temu
składniki na spód z herbatników:160 g herbatników kakaowych80 g masła, roztopionego
wykonanie:Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż uzyskamy konsystencję mokrego[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, róża z szynki – krok po kroku 1 rok, 3 miesiące temu
składniki:plasterki okrągłej szynkido wykonania róży potrzebny jest:kieliszek do wina
wykonanie:Plasterki szynki układamy, zginając w połowie, w koło na krawędzi kieliszka do wina, tak aby plasterek zachodził[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, rogaliki Agi – ciasto rośnie w lodówce 1 rok, 3 miesiące temu
składniki:1000 g mąki375 ml mleka2 jajka1 żółtko100-125 g cukru100 g drożdży200 g masła, rozpuszczonego i wystudzonego2 łyżeczki cukru z waniliądowolne nadzienie:powidło śliwkowe, gęsty dżem wiśniowy najle[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik z malinami na spodzie z herbatników 1 rok, 3 miesiące temu
składniki na spód z herbatników:160 g herbatników60 g masła
wykonanie:Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych herbatników i mieszamy, aby uzyskać konsyst[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, ciasto Balladyna bez pieczenia 1 rok, 3 miesiące temu
składniki na masę z serków homogenizowanych:600 g serków homogenizowanych o smaku waniliowym500 ml śmietanki kremówki 30%60 g cukru pudru15 g żelatyny80 ml gorącej wody
wykonanie:Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, wytrawne ciastka francuskie kwiatki z serem i pomidorkami 1 rok, 3 miesiące temu
składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego5 pomidorków koktajlowychok. 5 łyżeczek sera typu feta lub ulubionego koktajlowego opcjonalnie: sezam
wykonanie:Z ciasta francuskiego foremką wycinamy kwiatki. W poło[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, ciasto cappuccino z malinami bez pieczenia 1 rok, 3 miesiące temu
składniki na masę budyniową cappuccino:
500 ml mleka
1 budyń waniliowy
20 g mąki ziemniaczanej
30 g kawy rozpuszczalnej cappuccino
70 g cukru
200 g masła w temperaturze pokojowejwykonanie:
300 ml mleka[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, ćwikła z chrzanem w słoikach na zimę 1 rok, 3 miesiące temu
składniki:ok. 3 kg buraków ćwikłowychok. 100 g korzenia chrzanu, świeżo startego na tarce o drobnych oczkachsok z 1-2 cytrynsól, cukier do smaku
wykonanie:Buraki myjemy i gotujemy. Ugotowane obieramy ze skórki[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, deska imprezowa 1 rok, 3 miesiące temu
składniki (dowolna ilość):ulubiony ser żółty prostokątny, pokrojony w plasterkiser żółty okrągły, pokrojony w plasterkiulubiona szynka pokrojona w plasterkiszynka okrągła, pokrojona w plasterkiser mozzarellapom[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, karpatka z czarną porzeczką 1 rok, 4 miesiące temu
składniki na ciasto parzone:250 ml wody125 g masła1 szczypta soli150 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia5 jajku
wykonanie:Masło zagotowujemy z wodą i solą. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik a la tiramisu 1 rok, 4 miesiące temu
składniki na spód sernika:180 g herbatników kakaowych80 g masła, roztopionego
wykonanie:Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Do rozdrobnionych herbatników dodajemy roztopione masło i mieszamy na konsy[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik z brzoskwiniami i galaretką 1 rok, 5 miesięcy temu
składniki na spód sernika:180 g biszkoptów80 g masła
wykonanie:Biszkopty rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, wlewamy do rozdrobnionych biszkoptów i mieszamy. Gotowym „ciastem” wykładamy dno tortow[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, ciasto widelcem mieszane z czarną porzeczką i kruszonką 1 rok, 5 miesięcy temu
składniki:450 g mąki4 jaka250 g cukru250 ml kefiru lub jogurtu naturalnego150 ml oleju np. słonecznikowego3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2/3 łyżeczki ekstraktu cytrynowego lub skórka otarta z cytrynyo[…]
-
Domowy Smak Jedzenia dodał(a) nowy wpis, sernik z białą czekoladą, truskawkami i galaretką 1 rok, 5 miesięcy temu
składniki na spód sernika:180 g herbatników80 g masła
wykonanie:Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło rozpuszczamy, dodajemy do rozdrobnionych herbatników i mieszamy. Gotowe „ciasto” przekłada[…]
- Załaduj więcej