FoodMagazine

  • Opis Bezglutenowe kokosanki:
    Bezglutenowe kokosanki to idealny deser dla wszystkich miłośników kokosa. W dzisiejszych czasach bardzo dużo osób, które znam stosują dietę bezglutenową. Niektórzy stosują ją z[…]

  • Opis Pasztet z wątróbki:
    Pasztet z wątróbki drobiowej to idealny pomysł na pyszny pasztet. Wątróbka to przede wszystkim duża dawka wysokiej jakości białka oraz solidna porcja i żelaza, cynku i witamin z grupy[…]

  • Opis Tort tęcza:
    Tort tęcza to piękny, kolorowy tor, który robi ogromne wrażenie wizualne. Jeżeli chcecie uradować swoje dzieci, polecam przygotować im właśnie taki tort. Sprawdzi się idealnie na dziecięcych[…]

  • Opis Cordon Bleu:
    Cordon Bleu to inaczej kotlet szwajcarski. Tradycyjnie jest to panierowany sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel[…]

  • Opis Masala Chai:
    Masala Chai (masala czaj) to najpopularniejsza forma przygotowania aromatycznej indyjskiej herbaty o ostrym smaku. Same słowo masala w języku hindi oznacza mieszankę Przypraw. W Indiach każda[…]

  • Opis Herbata rozgrzewająca:
    Herbata rozgrzewająca to świetny przepis na wszystko. Zima to trudny czas dla naszego organizmu. Niskie temperatury, mróz na zewnątrz. Jednak pogoda nie zniechęca nas do wychodzenia[…]

  • Opis Sorbet z czarnych borówek:
    Sorbet z czarnych borówek to świetny pomysł na słodycz dla dzieci. Własnoręcznie zrobione lody w domowym zaciszu są dużo zdrowsze i lepsze dla naszych dzieci niż te, które możemy[…]

  • Opis Smażone pierożki:
    Smażone pierożki to nowa propozycja przygotowania naszych ulubionych pierogów. Smażone pierogi z tego przepisu są chrupiące i nieziemsko przepyszne.
    Możemy podawać je ze śmietaną lub[…]

  • Opis Ciasto francuskie z serem i pomidorami :
    Ciasto francuskie z serem i pomidorami je to wytrawny wypiek z ciasta francuskiego z dodatkiem sera i pomidorów.
    Nie macie już pomysłów na przygotowanie ciekawej i[…]

  • Opis Cannelloni ze szpinakiem i ricottą:
    Cannelloni ze szpinakiem i ricottą to propozycja na wyjątkowy obiad. Nie zawiera on mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie.
    Cannelloni to rodzaj[…]

  • Opis Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem:
    Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem to świetna i smaczna przystawka. Idealnie nadaje się na każdą porę roku, a zwłaszcza świetnie sprawdzi się na zbliżające święta[…]

  • Opis Pomidory zapiekane z mozzarellą:
    Pomidory zapiekane z mozzarellą to świetny dodatek na różne imprezy. Świetnie smakuje, jest proste w przygotowaniu, a do tego bardzo ładnie wygląda. Jest to danie, które z[…]

  • FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Cebularz 5 lat temu

    Opis Cebularz:
    Cebularz to słynny lubelski przysmak, który został ogłoszony 37. polskim produktem chronionym w Unii Europejskiej. Tradycje lubelskiego piekarstwa sięgają okresu średniowiecza. Jako pierwsi[…]

  • FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Szakszuka 5 lat temu

    Opis Szakszuka:
    Szakszuka to słynne śniadanie kuchni bliskowschodniej. Najprawdopodobniej pochodzi z południowego wybrzeża Morza Śródziemnego. Rozpowszechnione również w Izraelu.
    Szakszuka w dosłownym[…]

  • FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Ciasto murzynek 5 lat temu

    Opis Ciasto murzynek:
    Ciasto murzynek to znane i bardzo lubiane ciasto czekoladowe. Przepis ten nie jest skomplikowany ani trudny do przygotowania. Ciasto uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych.
    Jest[…]

  • Opis Marynowana cukinia:
    Marynowana cukinia to wspaniały pomysł na zimowe przetwory. Cukinia jest bardzo zdrowa i sprzyja naszemu organizmowi zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Cukinia bogata jest w witaminę[…]

  • Opis Risotto grzybowe:
    Risotto grzybowe to znakomity pomysł na sycący, rozgrzewający obiad. To pyszne danie pozwala w pełni nacieszyć się smakiem jesieni.
    Teraz, gdy jest najlepsza pora na leśne grzyby takie[…]

  • Opis Bruschetta z wędzonym łososiem:
    Bruschetta z wędzonym łososiem to typowa włoska przekąska. Jest to inaczej grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem. Jednak w[…]

  • FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Krem z cukinii 5 lat temu

    Opis Krem z cukinii:
    Krem z cukinii to prosty i pyszny przepis na udany obiad. Zupa ma kremową konsystencję, jest pełnia smaku i aromatu. To mieszanka delikatnego smaku cukinii, wyraźnego aromatu czosnku oraz[…]

  • Opis Sernik z czekoladą i granatem :
    Sernik z czekoladą i granatem to świetne połączenie smaków. Ciasto jest obłędnie pyszne oraz intensywne w smaku.
    To puszysta masa twarogowa na delikatnym, kruchym spodzie,[…]

  • Załaduj więcej