FoodMagazine

  • Opis Lody z palonego masła:
    Lody z palonego masła to moje ulubione lody. Kiedy w znanym kulinarnym programie telewizyjnym zobaczyłam jak jeden z kucharzy przygotowuje lody z palonego masła, bardzo się[…]

  • Opis Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie żurawinowym:
    Pieczone skrzydełka z kurczaka w sosie żurawinowym to nowa odmiana tradycyjnego przepisu na pieczone skrzydełka. Zazwyczaj kiedy myślimy o pieczonych[…]

  • Opis Mikołajkowe truskawki:
    Mikołajkowe truskawki to świetny pomysł na przekąskę czy deser dla dzieci, ale również i dla dorosłych. Takimi mikołajkami możesz ozdobić tort lub podawać je jako samodzielny[…]

  • Opis Piernik z nadzieniem śliwkowym:
    Piernik z nadzieniem śliwkowym to mój hit na świąteczny stół. Nadziewany piernik jest bardzo bogaty w smaku, wilgotny. Piernik z nadzieniem śliwkowym to już klasyk na[…]

  • Opis Dorsz zapiekany z serem i śmietaną:
    Dorsz zapiekany z serem i śmietaną to nowa propozycja na ciekawe danie na nasz wigilijny stół. Co roku stajemy przed dylematem co przygotować na święta, żeby wszystkim[…]

  • Opis Karp smażony:
    Karp smażony obok czerwonego barszczu z uszkami to tradycja wigilijna w moim domu. Danie to jest proste, ale i przepyszne. Chrupiąca i soczysta skórka wydobywa idealny smak karpia.
    Mamy[…]

  • Opis Amerykański burger z sadzonym jajem:
    Amerykański burger z sadzonym jajem to pyszne połączenie klasyki z nowoczesnością. Jest to duży kawał soczystego mięsa z jajeczną pierzynką oraz dodatkiem pysznego i[…]

  • Opis Bezglutenowe kokosanki:
    Bezglutenowe kokosanki to idealny deser dla wszystkich miłośników kokosa. W dzisiejszych czasach bardzo dużo osób, które znam stosują dietę bezglutenową. Niektórzy stosują ją z[…]

  • Opis Pasztet z wątróbki:
    Pasztet z wątróbki drobiowej to idealny pomysł na pyszny pasztet. Wątróbka to przede wszystkim duża dawka wysokiej jakości białka oraz solidna porcja i żelaza, cynku i witamin z grupy[…]

  • Opis Tort tęcza:
    Tort tęcza to piękny, kolorowy tor, który robi ogromne wrażenie wizualne. Jeżeli chcecie uradować swoje dzieci, polecam przygotować im właśnie taki tort. Sprawdzi się idealnie na dziecięcych[…]

  • Opis Cordon Bleu:
    Cordon Bleu to inaczej kotlet szwajcarski. Tradycyjnie jest to panierowany sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel[…]

  • Opis Masala Chai:
    Masala Chai (masala czaj) to najpopularniejsza forma przygotowania aromatycznej indyjskiej herbaty o ostrym smaku. Same słowo masala w języku hindi oznacza mieszankę Przypraw. W Indiach każda[…]

  • Opis Herbata rozgrzewająca:
    Herbata rozgrzewająca to świetny przepis na wszystko. Zima to trudny czas dla naszego organizmu. Niskie temperatury, mróz na zewnątrz. Jednak pogoda nie zniechęca nas do wychodzenia[…]

  • Opis Sorbet z czarnych borówek:
    Sorbet z czarnych borówek to świetny pomysł na słodycz dla dzieci. Własnoręcznie zrobione lody w domowym zaciszu są dużo zdrowsze i lepsze dla naszych dzieci niż te, które możemy[…]

  • Opis Smażone pierożki:
    Smażone pierożki to nowa propozycja przygotowania naszych ulubionych pierogów. Smażone pierogi z tego przepisu są chrupiące i nieziemsko przepyszne.
    Możemy podawać je ze śmietaną lub[…]

  • Opis Ciasto francuskie z serem i pomidorami :
    Ciasto francuskie z serem i pomidorami je to wytrawny wypiek z ciasta francuskiego z dodatkiem sera i pomidorów.
    Nie macie już pomysłów na przygotowanie ciekawej i[…]

  • Opis Cannelloni ze szpinakiem i ricottą:
    Cannelloni ze szpinakiem i ricottą to propozycja na wyjątkowy obiad. Nie zawiera on mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie.
    Cannelloni to rodzaj[…]

  • Opis Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem:
    Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem to świetna i smaczna przystawka. Idealnie nadaje się na każdą porę roku, a zwłaszcza świetnie sprawdzi się na zbliżające święta[…]

  • Opis Pomidory zapiekane z mozzarellą:
    Pomidory zapiekane z mozzarellą to świetny dodatek na różne imprezy. Świetnie smakuje, jest proste w przygotowaniu, a do tego bardzo ładnie wygląda. Jest to danie, które z[…]

  • FoodMagazine dodał(a) nowy wpis, Cebularz 6 lat temu

    Opis Cebularz:
    Cebularz to słynny lubelski przysmak, który został ogłoszony 37. polskim produktem chronionym w Unii Europejskiej. Tradycje lubelskiego piekarstwa sięgają okresu średniowiecza. Jako pierwsi[…]

  • Załaduj więcej